30

Самоковец

преди 3 години

В планината ходя от май до септември. При хубаво време и с подходяща екипировка рискът е минимален. Бъдете умни и правете като мен, нека професионалистите да ходят през зимата.Иначе лека му пръст на човека. По-добре да умреш в планината отколкото пред телевизора.

29

Анонимен

преди 3 години

Моля някой планинар да обясни кое ги кара да "покоряват" планинските урви. То самата дума "покорява" е доста нелепа, но вероятно нещо пропускам.

28

Гошо...Тъпото

преди 3 години

До пияница мистикТози случай е от миналата зима,спомням си за него.Бащата и сина ги търсиха няколко дена спасителните служби във високата планина.Не бяха се съобразили да тръгнат от паркинга на местноста над Калофер от където почват пътеките нагоре.Там им била колата.Един овчар ги намери след няколко дни,на 400 метра са били както са слизали от горе,от...колата,бяха замръзнали.

27

Анонимен

преди 3 години

До пияница мистикПосле ги намериха.Долу в ниското.На 20 метра от колата им.И един от спасителите се сети, че е видял светлина там.Ама му казали, че сигурно е видял фаровете на кола.И се юрнали да търсят горе на баира.

26

Анонимен

преди 3 години

Бих искал да узная дълбоките му вътрешни мотиви, за да действа по този начин. Възможно е да са доста безсмислени. Гола емоция и нищо друго. Може и да греша.

25

пепи

преди 3 години

Я знам от старите хора - има ли в месеца буквата р - седи си у дома до печката.Остави на професионалните играчи .

24

Анонимен

преди 3 години

Получил е предупреждение. Преценил е че и тоя път ще му се размине. По-натам е ясно.

23

пияница мистик

преди 3 години

И понеже сме на тема планина, някой знае ли какво стана с още по-големите умници - баща и син, дето тръгнали в 3 през нощта, в силен вятър и дъжд по джапанки да катерят някакъв връх? 3 дена ги търсиха и не ги намериха, ама може после, лятото като се стопи снега да са ги намерили. Нищо повече не чух за тях. Само онази хиена, студентчето го признах. Обявиха го за изчезнал и се скъсаха да го търсят, а той нашия опънал палатка в бурята и 3 дена пил ракия и ял сланина :))) Ама с топ екипировка

22

Анонимен

преди 3 години

Така решил, така направил. Въпросът е да не пречи на другите. Мир на душата му!

21

Анонимен

преди 3 години

Какво ли вече не се случва в човешките души. Само странности и щуротии...

20

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Планината си взема...своето,но не защото е...зла,а защото тези,които я подценяват,биват...наказани,а често и...фатално.Знам от опитен планинар и хижар в Родопите,че Стара планина никога не бива да се...подценява,че там времето се променя за минути и може да те изненада...винаги и в най-светло и приятно време,а какво да кажем за през зимата.Жалко за младия човек,светла му памет и да няма други подобни опити с такъв...финал.

19

Анонимен

преди 3 години

До пияница мистикИзпускате много от живота.Като на приятел ти го казвам, не че много настоявам да идваш да ми правиш калабалък горе.

18

Тео

преди 3 години

... и сега какво? Виновни са тези, които са се опитали да ги разубедят, че не са ги вързали с пранги и за някое парно ли?!? Защо бе, хора! Живота не е компютърна игра. Там можеш да презаредиш и да започнеш от начало. Ама в реалността не става така! Адаша сигурно има близки, приятели! Поне за тях да беше помислил, преди да прояви тази самонадеяност. Дано се оправят всички останали и да си вземат поука! Съболезнования на близките!

17

пияница мистик

преди 3 години

На планината обичам само хижите, пукащата камина и греяната ракия. Това да тръгна да обикалям сокаците и върховете, никога няма да стане. Моята любовница е същата. Имам една хладилна раница с чинии, чаши, вилици, ножове, както и специална голяма 2 х 2 гумена дебела постелка за трева. Предложих и да идем на пикник на Витоша, да си вземем пържоли, вино, салатка, а тя ми вика: "Никога няма да ида някъде да седя седнала на земята и да няма удобна тоалетна и мивка"

16

ТТ

преди 3 години

До 15 бубуПродават, но е незаконен

15

Анонимен

преди 3 години

Жалко. Лека му пръст на един от добрите ДЖ в прохождаща България през 90те .

14

Анонимен

преди 3 години

Дрогата дава крилее.

13

бубу

преди 3 години

А бе не го ли продават тоя адреналин някъде, че маса народ умряха търсейки го!

12

Анонимен

преди 3 години

Малко акъл трябва да се сетиш, че на това било най-малкото вятърът ще те отвее...

11

Анонимен

преди 3 години

Трябваше веднага да звъннете на 112, сега роднините да заплатят за хеликоптера.