196

Анонимен

преди 3 години

До 5-koНяма лошо от втори български език - македонския но нека се знае, че е български.

195

Анонимен

преди 3 години

До 5-ko"И Киро Глигоров во 40-те така се пишал за да работи во адвокатска канцелариа , и луе сега што ги знам така се пишуваат за да земат пасош и да избегаат у свет"Понеже виждам, че вече тръгваш по линията на пропагандата у вас, ти ЛИЧНО, чел ли си оригинлани документи отпреди 1945та на езиците от които твърдите, че идва Северномакедонския? Ако да, те на какъв език са написани?

194

Анонимен

преди 3 години

До 5-koЗначи преди 45та не я е имало в никой език от тия, които уж са базата на Северномакедонския? Добре, а защо не използвате знаците от въпросните езици за същите звукове?

193

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 233Дори и да не е създаден македонски език, Тито или югославския крал щеше да ги направи сърби и пак си стават небългари. Етническото прочистване не е за първи път в Югославия а има много примери в историята. Геноцида на турците над българите и арменците. геноцид на САЩ и Испания над индинаците в Америка, робството в САЩ, еврейския геноцид на Хитлер, избиването на траките от гърците и т.н. Цели народи са избити или потурчвани на съвсем други и изчезват.

192

Анонимен

преди 3 години

До 5-koвлезни в музея на ВМОРО в Скопие и виж оригиналните документи от 1903 на какъв език са написани ...... но днешния антички северен сърбомански *** не може да ги прочете и разбере

191

Анонимен

преди 3 години

Няма по залупени хора с промити мозъци от макаците.За тях всичко което е свързано с България е като ,,проказа".Нека си имат държава,идентитет,език,но без да крадът.Най-голямата обида е където променят етноса на починали хора!

190

Анонимен

преди 3 години

До 5-koНе "влека" на никъде.Питам те много *** и праволинеен въпрос: знаеш ли дали е използвана тая буква в някой от езиците, които претендирате, че са основата на Северномакедонския и кой е той? Къде е използвана? И на последно място, ОТКОГА?Сърбите въобще не ме интересуват.

189

Анонимен

преди 3 години

До 5-koМисирков накрая се е отказал от македонския език и си е признал че е българин и че е сгрешил.

188

Анонимен

преди 3 години

До 5-koвашата азбука е КОНЕВИЦА на вашия създател през 1945 блаже конески роден като благой конев .... празнувайте си го и не се бъркайте в Българската азбука

187

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 227Ние нали сме татари, последно славяни или татари сме :))) Буквата Ъ се е използвала още през 9 век, но за сърбите е разбираемо че не е харесват, ъъъ значи дали се чудим да ги убием или пощадим :)))

186

1

преди 3 години

До 5-koАз те питам откъде имате тая буква и откога? Откъде се е пръкнала, когато в никой от езиците или наречията, за които претендирате, че са основополагащи на "Северномакедонския" няма такова нещо?

185

анонимен

преди 3 години

"Македонците не желаят сближаването между България и Македония, а по мои подозрения - не желаят и Република Македония да бъде пълноправна част от Европейския съюз"

184

Анонимен

преди 3 години

До 5-koПетко, защо пишеш jазик с j? В коя старославянска книга се използва тая буква? Ако не се използва, откъде е дошла тя при вас?8-)

183

Анонимен

преди 3 години

До 5-koМожеш ли да кажеш ъъъъ, или в Сърбия липсва тази буква :))) Нали сте създателите на славянската писменост, що пишете на латиница ? Сетих се, свързва се с "окупаторите", не може така :))

182

Анонимен

преди 3 години

До 205Пишеш глупости!До 18век никой не бил чувал за славяни!!!А,цар Симеон Велики от къде е чул след като през 9век определя славянският ,като официален език в царството.

181

Анонимен

преди 3 години

До 5-koПървата е "а", значи Северномакедонския има общо и със Староанглийския :)))))))))Искам да те питам: ти лично тия документи, за които говорих виждал ли си ги, интересувал ли си се как са възникнали спецификите, които правят езика ви това, което е? Виждам, че си много активен по темата, та ме интересува, прочел ли си малко повечко и ако не си мислиш ли да ги провериш тия докумнети в Битолския културен център?

180

Анонимен

преди 3 години

До 5-ko221 Петко,вдигни копитото от клавиатурата, това не е за тебе, чел си от сърбомански книги и не разбираш тази материя. Носи се,*** в сръбски сайт,тук не е за теб.Никой не те взема на сериодно,само аз си губя времето с промит мозък,като теб.

179

Анонимен

преди 3 години

До 5-ko215 Не прифакат древните хронисти, които са отбелязвали в своите писания,този език,като езика на който са писали и четяли българите,а не "словените", защото такова понятие тогава не е съществувало. Но,това е висша математика за тебе Петко. *** се заеми с нещо от което прифакаш,т.е.разбираш,вместо да драскаш в български сайт.

178

кръпел

преди 3 години

До 5-koняма нужда да се връщаш 1000 години назад върни се 80- 100 години назад документи колкото искаш .... смешнициимам по стара ракия в мазето от вашата измислена държава

177

Анонимен

преди 3 години

До 5-koСгеших за сръбско-българския, направо на сърбежи е карате :) Няма нищо и без това не ни пука за вас :))