142

ББ

преди 3 години

бъдете сериозни...Историята ни не се продава...България не е за продан...дома ни...дома на децата ни..Вето до дупка..да се пишат сърби или руснаци се тая ама да не посягат на Историята на Народа ни за да се легитимират...от добро не разбраха...първи ги прознахме...а им погледнете учебниците на какво учат децата си...нема правда нема мир

141

брех брях

преди 3 години

сега си обяснавам защо македноския език в толко *** и македонците толко ***, а токомунисти били и езика им и те

140

Диана

преди 3 години

До LoykoИмаш в предвид, че са махнали "ъ" на края на думата и някои такива промени? Не мисля, че те са навредили с нещо на правописа! Според мен, сега е добре - не съм сигурна, но мисля, че премахнаха не много отдавна и "със" и "във", но това само усъвършенства писменноста ни, улеснява я без да нанася вреди! Македонският не се развива, защото там времето за тях е спряло - там направо им налагат сръбската версия! Руският също има букви, които ги няма при нас! Езикът не е мъртво нещо!

139

Ganjo

преди 3 години

Едва ли има по промити мозъци от българските, и то няколко пъти премивани., за по сигурно.

138

Loyko

преди 3 години

Идете в наш,български етнографски и други музеи и отворете един ръкопис/документ/ от преди стотина години и ще разберете кой е променял азбука и език. Ние като българи едва ще разберем за какво иде реч. Незнам защо на тези промени в България им викаме развитие на езика, а то си е чисто отдалечаване от корена и за да е по различно от съседните славянски държави.Държавна политика...нищо не е случайно.

137

Диана

преди 3 години

До Диана продължениеАз не зная защо съм на тоз свят роден/ не попитах защо ще умра/ тук дойдох запленен и от сивия ден/и от цветната майска зора/Поздравих пролетта, поздравих младостта/и възторжен разтворих очи/за да срещна Живота по друм от цветя/в колесница от лунни лъчи/ Ала не пролетен химн покрай мен прозвъня/, не поръси ме ябълков цвят/пред раззинали бездни до черни стени/окова ме злодей непознат...Според мен очакването от свободата е било така люто попарено, че още държи влага...

136

До ФАКТИТЕ: 128

преди 3 години

А ти като ги гледа, имаше ли нужда от преводач ?

135

Диана

преди 3 години

До Диана продължениеСпоред мен, това, което се е случило с нас, когато ни отнемат Македония и се опитват да вземат и Добруджа е истински срам за цялото човечество! Един християнски народ, излизащ от 500 годишна свещена война, Джихад, е осакатен духовно още при раждането...Проблемът е бил, че сме очаквали, че светът ще ни се радва, ще се радва с нас- християнския свят, християнските ни съседи! И става точно както чудесно го е написал Смирненски: продължава

134

Диана

преди 3 години

До ФАКТИТЕ:Вярно ли бе?! И нашата държава си е седяла и си е гледала петилетката! Ами...Нали я видя и сега Нинова как сладко си флиртува със Заев?! Тези хора са срам за БЪлгария! Срам и Позор!....Това, че Гърция била искала да ни върне ЧАСТ от Македония е нещо съвсем ново за мен - за какво е била цялата патардия, за да се покаже много добронамерена към нас ли? Или може би за да ни унижи още повече?...Не знам! Нещата стават все по-мътни и мътни...

133

Ейй

преди 3 години

Долни кому,няги - една от най-големите злини на човечеството !

132

българина

преди 3 години

пълен БАН за македониядокагто не им дойде акъла! все едно Курц да извади документ, че има австрийска азбука, и меркел да не му отреже поръчките на немските фирми същия ден!

131

ББ

преди 3 години

Живи и здрави да са братята ни от Македония,да продължат с обслужването на руско-сръбските интереси,те по-делата не ни познаха...прочетете им учебниците,вижте новините им,промиват им мозъците,първи ги признахме за Независима Държава...те ни викат...врагове сте имате претенции...Вето до дупка или политическата ни класа изгаря...отстъпки от историческите факти са Национално предателство и ще ви съдим и на изборите и след тях...Справедливост!!!

130

аз

преди 3 години

До AлександарСложи си спел чекър че явно ти куца българския

129

az

преди 3 години

как се нарича македонец след баня? ЧИСТ БЪЛГАРИН

128

Анонимен

преди 3 години

До Сев. македонец 25 Досега, в световната историческа наука, няма забелязани следи от така наречени "македонски език", па времето на 15годишното царуване на гръка Александър Македонски.

127

Анонимен

преди 3 години

До Диана26 Със сърбите, или с натиск, или да се игнорират. Те са създали изкуствената държавица край Вардар, както и несъществувалият никога пред "македонски език", с цел отдалечаването на тази българска област от България и българския език. Все едно, да повериш на вълка да пази агнето. В Сърбия, откъдето тръгва езикът на омразата към България, унижаването на България е държавна политика.

126

Диана

преди 3 години

До Анонимен138няма логика! - българи и македонци са едни и същи хора /просто ситуирани на различни географски дължини/

125

Анонимен

преди 3 години

когато и да чуя сръбски и македонски си мисля колко с диалект ми звучи този български даже забавно------Това означава само, че си тьп и ограничен кон с капаци. Защото пък и на техните ограничени коне с капаци така им звучи като чуят хлЯб и млЯко или водЪта и главЪта.

124

Анонимен

преди 3 години

До САЩ Вашингтон не е Брюксел. Тръмп се постара да се скара с Германия,водеща в ЕС.

123

Диана

преди 3 години

До Анонимен15Не можеш да работиш по общи проекти с някого, който те лъже най-нагло и ти се подиграва в очите! Трябва да се свържем със сърбите и сериозно да обсъдим проблемите около тази афера! Всички имат интерес от добронамерени отношения! И те не печелят нищо от такова отношение към проблема!...Мисля си, че и Румъния беше участник в този комплот над България! Така че и те сигурно знаят нещо по въпроса, имат някакви документи...Трябва да изчистим тази мръсотия!