228

Анонимен

преди 3 години

Много е важно да се насърчава самостоятелното мислене на учениците, не да се изисква наизустяване на урока и после изпяването му в час за отлична оценка.В тази връзка да попитам - още ли тормозят учениците в 7-12 клас с Литературните Анализи, създадени от "корифеи" като Валери Стефанов ? Тежки, помпозни текстове, пълни с отвлечени анализи и термини - успяваха да отвратят всички от часовете по литература, добре че нашите 2 учителки съумяваха да представят творбите с далеч по-разбираеми думи

227

Анонимен

преди 3 години

До 263Какво общо има истамбулската конвенция с образованието на децата???Посочи пример в който се вижда връзката!

226

Анонимен

преди 3 години

Вижте как учат децата във Финландия, уж под формата на игра, без странични битовизми и препълни камъни.

225

Анонимен

преди 3 години

Какво се разбира под ЕС - малка групичка назначени незнайно от кого ,,комисари '',налагащи на отделните държави разни истамбуски конвенции,пактове за миграции,издигащи извращенията като абсолютно нормално нещо ,държат под контрол образователните програми които произвеждат неграмотници - тези ли ще правят констатации и ще дават съвети ?

224

Анонимен

преди 3 години

До 258Не всяко дете е с топографски наклонности, това което се гледа е основата в науката като математика (алгебра и геометрия), физика, химия и биология.

223

аз

преди 3 години

Ми наливайте им още пари на учителите, така ги учат, такъв е резултата;Добри са само на частните уроци, за които нямат право да ги дават и да взимат пари!

222

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 235"Какъв е тоя дериватен продукт на западни машини."Разработен другаде и със закупени или откраднати (в нашия случай полулегални) ноу хау и изпълнение. Такъв.Какво всъщност и почти всичко останало, което що годе ставаше.Най-голямото постижение на Запада беше, че успя да се опази до голяма степен от индустриалния шпионаж на СССР, а най-голямата му грешка, че доброволно изпусна контрола върху това, което позволи на комунистически Китай да ги окраде и да ги задмине.

221

емигрант от 22 г

преди 3 години

Да ви ... на статистиката. Вчера попитах две 12 год. деца в Мадрид коя е столицата на Турция. Гледха ме, като палета....малки кученца де.За София пък не ни стигна времето, заото майките си прибраха учените отрочета,които не знаехаа и Япония къде е. Откриха , че е близо на запад от Африка. Та така де...

220

Анонимен

преди 3 години

Къде е имало комунизъм ? Освен това ти обиждаш всички хора наред...... За огромно съжаление споделям тезата на Иво Христов който е червен но някакси честен по своемо!Също така много се наслаждавам на легендарния защитен механизъм в който се посочват всички хора като че ли са част от най голямото червено стадо на планетата.

219

Анонимен

преди 3 години

Учебния ден да е осем часа до до обяд преподаване след обед занималня, обяд безплатенВтори вариант ученика учи през интернет в понеделник на изпит за оценкаДВАТА ВАРИАНТА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДЛАГАТ И ВСЕКИ ДА СИ ИЗБЕРЕне сме еднакво умни

218

провинция

преди 3 години

Така ще" Е"! щом парите следват ученика, а не знанията придобити в училище.Заплатите трябва да се дават на учителите за постигнати резултати."Не на калпак" присъстващи ученици.

217

Анонимен

преди 3 години

Амо така ще като българчетата са 25% от учениците.

216

Анонимен

преди 3 години

Интересно дали гражданите на Албиона с техните смешни общински училища за бачкатори са по-подготвени... или немците, които започват разделянето на висши и нисши професии още след пети клас...

215

Анонимен

преди 3 години

Петрова, и аз така се чудех навремето и един познат, който е запознат с материята ми обясни как се манипулира общественото мнение с тези "медали", цитирам го:"Така например на годишните световни математически олимпиади (ИМО), точно 50% получават медали в съотношение 1:2:3 (зл.:ср.:бр.), т.е. при около 600 участника 35 място (например) дава "златен медал", 137 -- сребърен, а примерно 287-о място --бронзов"медал не означава 1/2/3 място, да не говорим че и медиите наричат всичко "олимпиада"

214

Анонимен

преди 3 години

Като са на последно място, защо златните медали от олимпиадите по математика, физика и информатика са на българчета?!Я виж колко са на брой тези българчета и ги съпостави % спрямо останалите и след това направи същото с държава по твой избор като Германия, Франция, Англия, Италия и тн.Такъв тип статистика е необходим за да събуди някои заспали и с фалшиво самочувствие.

213

защо

преди 3 години

228, един *** те пита - като немски учени първи започват разработването на ядрено оръжие, бомбите над Хирошима и Нагасаки немски ли са?

212

..

преди 3 години

И после професора не бил прав а?

211

Радо

преди 3 години

Не се заблуждавайте с комунизма, всички по-възрастни хора, са си простички и неуки, сори за образованието през комунизма, но възрастните хора са неграмотни, неуки и ограничени в мисленете. Замислете се защо в днешно време децата изостават. Статистиката в днешно време е реална и обхваща всички деца, не е нагласена. В това число доста ***, те са абсолютно неграмотни във всяка дисциплина и смъкват общия резултат. Ако имате 8 българчета отличници и само 2 *** двойкаджии, оценката става 5.

210

Анонимен

преди 3 години

Лицето на държавата доказва тезата на ЕС. Купените дипломи я потвърждават!

209

петрова

преди 3 години

Като са на последно място, защо златните медали от олимпиадите по математика, физика и информатика са на българчета?! И изобщо, кому е нужна тази статистика?! Нали сега е модерно да се изказват за всичко психолозите и според тях, не е никак добре да се сравняват деца. Защо тогава правят сравнения на политическо ниво?