26

Освен Конституцията

преди 3 години

да бъдат променени ред закони и нормативни актове,остатък от миналото,чиято основна цел е била финансово благоденствие на висши държавнии административни служители.Има много голяма разлика в доходите на хората.Президентът взема близо 60 минимални пенсии заплата и още близо 20минимални пенсии-пенсия(не лимитирана).А някои финансови чиновници от БНБвземат повече от него(за да не крадяли,няма кой да ги контролира).Да се направиранговка и разликата мин-макс да не е повече от 12-15 кратна.

25

Анонимен

преди 3 години

Всеки с такава заплата е МАСОН! Това си има правила!

24

Анонимен

преди 3 години

И какво точно е заработил тоя връзкар за тези пари???

23

Анонимен

преди 3 години

АМА средната работна заплата не се пресмята, кактосредния добив от декар!!!

22

Анонимен

преди 3 години

Българина не е роден за Демокрация !дайте да прекратим с експериментите!

21

Анонимен

преди 3 години

До Василми Васе да не стават юристи...да стават инженери ...за инженери работа винаги има !и ще име ...да не говорим че с малко допълнително учене от инженер юрист ще направиш ....но от юрист инженер няма как да стане ...до сега не е ставало никога !

20

Анонимен

преди 3 години

А ЗАЩО НЕ 10 МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ - ТОВА С НАЙ-ГОЛЯМА СИГУРНОСТ СЕ ЗНАЕ КОЛКО Е?

19

Анонимен

преди 3 години

В англосаксонския свят обаче средната заплата се смята праилно!

18

така намерил

преди 3 години

Българина се ражда ревящ и алчен,живее сърдито и алчно,и умира недоволен и алчен!

17

Анонимен

преди 3 години

За това и Сталин през 1937 година качи всички партиини тарикати на месомелачката!След това целия Съюз мирна!

16

Накратко

преди 3 години

Защото половината са агенти на ДС или бивши партиици и са безкруупулни.

15

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 5Премиера е с най-много отговорности, за това се прави такова сравнение.

14

Анонимен

преди 3 години

До ???Проблемът е, че иначе ЮЗУ е фалирал, катастрофално им спада броят студенти, няма пари за асистентски заплати и през летните месеци принудително ги пускат в неплатен отпуск. Е за това става дума. Освен това академичната автономия се отнася до академичните въпроси, не до финансовите, що се отнася до държавната субсидия от бюджета, която получават. Щом държавата дава, да контролира и санкционира, а не да си затваря очите пред такива самозабравили се мошеници и некадърници в измислен ВУЗ.

13

Боряна Илиева

преди 3 години

И този е изваден от саркофага мозък да дава. Неграмотни среднисти, оттам и неграмотни ,,висшисти. Кому са нужни 52 висши училища? Софийският университет нали ще приеме поредната пратка средношколци с когнитивни дефицити? Радвайте им се след няколко години, може да ви направят дайкири на някой плаж...

12

Васил

преди 3 години

Университетите са капани за наивници.Навъдили са се като за световно.Всеки напира да вземе диплома,плаща и става висшист.Дали има знания не е важно.Не може в един град да има работа за 50 адвоката, а всяка година да излизат по 150 завършили.После се получава ,аз съм юрист но сега не мога да си намеря работа и за това сега съм барман или сервитьорка.Но на кой му пука ,важното е да има желаещи и ректорите да лапат парите на балъците

11

???

преди 3 години

Нали ВУЗ-овете имат автономия.................не виждам какъв е проблема!!!!Ако искат и 100 000 лева да плащат на ректора си!!!Тоя професор да се гледа Египет, фараоните и мумиите и да не се бърка в работата на автономините университети!!!Освен това всички знаем че е професор в НБУ и следователно Сорос ..................един мошеник и спекулант ..............му плаща заплатата!!!

10

избирател

преди 3 години

Не е луд тоя, който яде баницата...Така е и с правителство,не са те виновни,а НИЕ,като техни РАБОТОДАТЕЛИ!!!

9

Анонимен

преди 3 години

Като има кой да им ги дава ,какъв е проблема?

8

Мияч на чинии

преди 3 години

Неуправляеми сте бе !Не е виновна демокрацията.Не искам да давам пример защото ще ми се обидят говедата !

7

Анонимен

преди 3 години

Хаха.................ректотра на третокласния университет ЮЗУ в Благоевград с 16 000 лева заплата........................хаха.......................той ректора на Оксфорд не взема такава заплата!!!!!