31

Анонимен

преди 3 години

До овнСмешно евтино?В Германия една салата с рукола, пармезан, балсамико, черита и скариди на грил е 12 евро. В България е ... колко?В Германия сервитьора взема 13 евро на час. В България, колко?

30

овн

преди 3 години

До до овнБизнесменчееее, не обиждай ей така...плащай си кредитите и си слагай сламка в устата като си за риба в събота на някой гьол. Видно е, че от сметки не разбираш, затова и си се сдушил с банката...айде със здраве..

29

Щерю

преди 3 години

- Държавата да не си е правила сметка без кръчмар?

28

пияница мистик

преди 3 години

До овнОвчи, в Лондон като живях си ядях отворени дюнери с половин кило мръвка, дето ти никога няма да го сложиш за 5 паунда. Пак в заведение, английска закуска, няма изяждане - 7 паунда. На фона на парите които взимах беше смешно евтино. Говори ми тук на фона на бг заплатите колко било куул, *** :))) Или твоята дупка е с 3 звезди Мишлен, та затова искаш високи цени. Вярно, има си престижни ресторанти, където за 1 салата, 1 тартар и чаша вино ми беше 100$, ама вие това ниво тук го нямате

27

до овн

преди 3 години

приятелю ресторантьор в кавички, стига с тази чужбина, хайде виж средна заплата там и средна в Бг, пет пъти разлика.....без коментар нататък.

26

овн

преди 3 години

До До 19Всеки който създава работни места и храни повече от своето гърло има право (ако така реши) да си смени колата нали? Когато всичко е с мярка - го подкрепям с две ръце. Когато някой се улива (без значение от статута му) - не го приемам :)

25

пияница мистик

преди 3 години

До овнОбщо взето си прав, но не съвсем. Онзи ден ходих до пазара Димитър Петков да си накупя плодове и зеленчуци и седнах в един доста приличен ресторант и там цените са точно такива, каквито пишеш, че не могат да бъдат - салата 3 лева, кебапче/кюфте 1,20, пържола към 3 лв., разни супички и шкембе към 2 лв. И в оливерниците имаше зехтин и сервитьорка имаше. Явно те тия неща дето си ги изброил не ги плащат, а?

24

овн

преди 3 години

До да ама неИ аз супа от 7 кинта не поръчвам - скъпичко е! Но те поздравявам за 35-те% разходи. Ти си уцелил бизнес модел-ът. Колко струва кафето при теб?

23

До 19

преди 3 години

Прав си, имат разходи.Първо сменят колата, а после жената.Пари за любовниците, за круизи, после що пък да не си купя яхта.Оо, ама как ще излагам с 3 годишен Жип. И от къде ще ги изкарам - ами от балъците.Хубаво е да се стремиш към по-хубав живот.Лошото е да искаш все повече и повече и да станеш роб на манията за пари и вещи и колкото се може по-бързо.В Испания чорбаджията на брат ми кара 26г.Форд и по нищо не личи,че има пари.Да,експлоататор е, но има мярка.

22

овн

преди 3 години

До пияница мистикЕ време ти е да се поразходиш по чужбина (белите страни) и да се храниш по заведенията - в БГ ще ти се вижда смешно евтино.

21

да ама не

преди 3 години

До овн Не си единствения разбирач .Нивото на разходите е около 35% от цената на продуктите .Нова значи надценка от 120-150% е предостатъчна за покрване на разходите и печалба .но супа 7 лв си е гавра с клиента и затова "който иска много ще му се отнеме и малкото което има" пише в Библията!

20

пияница мистик

преди 3 години

Боко Тъпoто направи изключително грозна подсечка на българите, като намали на 9% ДДС-то на тези отявлени мошеници ресторантьорите> Ще ви кажа защо:1. Моята всяка година ходи на море на едно и също място и посещава едни и същи заведения. Та тя ми каза, че не само цените не са се намалили, заради намаленото ДДС, а напротив, увеличили са се. 2. Повярвайте ми, след като мине 1 година и върнат старото ДДС от 20% на тези мошеници, ще качат цените с 10 до 15 % нагоре и ще кажат, че иначе са на загуба

19

овн

преди 3 години

Плащат на общината, за музиката, тв, интернет, салфетки, сянка, водна мъгла, чаши, чинии, прибори (крадени от клиентите), зехтина, който всички обичат, столове, маси, осветление, озеленяване, униформи, счетоводство, данъци, такси, и каквио ли не др.глупости. Та за това салатата е 6-7 лв. Който иска евтино - за три лева си взимате от витрина 300 гр. в пластмаса и ядете в къщи на мушамата. Който иска да му слугуват и да му е хубаво - плаща :) Айде със здраве.

18

овн

преди 3 години

До клиентКато почнете да правите криви сметки - колко струвало кафето, колко грама доамти имало в салатата....хем не се занимавате с този бизнес, хем много го разбирате. Сега да обясня - защо една салата домати от 250-300 гр. струва 6-7 лв. в заведение, а себестойността на продуктите в нея - 1-2 лв. в зависимост от сезона. Собствениците на всякакви бизнеси в това число и заведения имат разходи, които нормалният клиент даже не се сеща, че съществуват. Продължавам в следващ пост:

17

!@#$

преди 3 години

Никога, ама никога не искам касова бележка в заведение или в магазин за негаранционна стока. Предпочитам някой лев да остане при сервитьора или ресторантьора, в магазинера, пред това парите ми да отиват за огромни премии в НАП!

16

Az

преди 3 години

Gruba greska za namalqne na DDS. Te ne zaslujavat qmat saznanie. Po dobre da se namali nDDS na detski oblekla,pampersi I hrani,kakto I na osnovni hranitelni produkti.

15

Анонимен

преди 3 години

Майстори на коли, сторители, заведения, концесионери на плажове, таксита и какво ли още не."Моралния" българин, който винаги търси вина у политиците, все едно те не са от същото това общество.Страната на черепчетата.

14

Прасчо

преди 3 години

Те са приятели на бацко

13

клиент

преди 3 години

Подари тази причина повечето като чуят за плащане с карта и се започва - ПОС терминала се счупи, ама аз я приключих .... и какви ли не циркове само и само да се плати с пари, които няма да се отчетът напълно. Симо Дянков за това забран сметки над 5000 да се плащат в брой. Некад а да го направят и в заведенията над 20лв само с карта и да видим дали няма да затворят половината. Иначе едно кафе е 2лв при максимална себестойсност 50ст.

12

700

преди 3 години

Човек трябва да е лyg, за да подава сигнал на платен телефон.