33

Светозар

преди 3 години

Ако мислите, че Сталин е нямало да използа ядрено оръжие, се лъжете жестоко. А и японците това, което са правили в Нанкин, после просто им се е върнало.Труман една грешка допуска. Трябвало е да пусне от същото лекарство и над Москва, и комунизма щеше да приключи още тогава. СССР е нямало с какво да отговори. Нямаше да има и студена война. Ама Труман излязъл милостив.

32

Анонимен

преди 3 години

Пускайки тази бомба Труман е убил японците два пъти - първо тези които веднага са загинали а после и оцелелите като се има предвид японския манталитет.Има документален филм за това, мисля, гледайте го и ще разберете Никога по никакъв начин не мога да оправдая подобен акт. Какво значи "почувствал"?Нима това може да се нарече чувство? Това е изключително нечовешко и ако си искал да се разграничиш и да покажеш човешко лице абсолютно не е бил това начинът. Труман е просто един психопат

31

Анонимен

преди 3 години

Тези империя на злото и София бомбардира без причина, като хвърляха и бомби в химикалки и детски играчи

30

Анонимен

преди 3 години

А колко процента от българите знаят къде е Оклахома? Ама на тия от Оклахома знаеш ли колко им е през, че българите не знаят къде е

29

Анджък де, анджък!

преди 3 години

И Корни е почувствала, че трябва да предприеме нещо, за да дестабилизира държавата точно в момента, когато в Брюксел разпределяха милиардите за възстановяване след епидемията и даваха по-малко на онези държави, за които се твърди, че в тях има много корупция.После и Р. Радев почувствал, че в същия момент трябва да предприеме кръстоносен поход за разединяването на нацията.А онзи господин в Дубай няма нищо общо с тези бъркотии. Да не вземете да го заподозрете?Сакън!

28

Анонимен

преди 3 години

Сега що не се пробват а,кравите

27

Анонимен

преди 3 години

Това японките са голяма работа, послушни и верни като домашни любимци.

26

Анонимен

преди 3 години

Дядо ти е и зверг и масов убиец и сега където е плаща за това с лихвите

25

Анонимен

преди 3 години

Американците са човеконенавистни ***, за които човешкия живот не струва нищо. Какво да се очаква от нация, която фетишизира оръжията и насилието толквоа силно и създала се с геноциди, подлост и войни ? Единствената причина да изпозлват атомно оръжие е, за да окупират Япония преди Червената Армия, която мачка наред японците в Китай. Дори България е била потенциална цел през Студената война за американско ядрено оръжие - планът "Дропшот" ! Били са набелязали цели 16 обекта на наша територия !?

24

Анонимен

преди 3 години

Японците първи нападнаха САЩ, и с това прецакаха Германците, а с тях и нас. А трябваше да си гледат войната в далечния изток вместо да се закачат с най индустриялната страна за онова време. А и да не споменавам за техните военни престъпления в Китай

23

Анонимен

преди 3 години

Чисто военно, няма Смисъл от Хирошима и Нагазаки. Политически може би.

22

до 1

преди 3 години

Да не си пил белина.

21

Ender

преди 3 години

Както и да го кривите и сучите, това си е най-голямото престъпление някога!

20

АнатемаНаСулЮПаситто

преди 3 години

Дядо ти е бил психопат,както повечето краварски президенти .

19

До 11:

преди 3 години

Няколко поправки:-България никога не е обичала САЩ, защото любовта е взаимно чуство, а САЩ никога няма да заобичат България. Над 60% от американците никога не напускат щата си през целия си живот и никога няма да знаят къде се намира България на картата.-След като пишеш на английски, научи този език поне на елементарно ниво. Определителен члeн се пише винаги преди САЩ на английски - "the USA" или "the US".

18

Анонимен

преди 3 години

Защо не са нормални? Какво имаш предвид

17

Анонимен

преди 3 години

Кое пита внукът на Труман? Гьобелс яде пасти. На фона на Бейрут.

16

Анонимен

преди 3 години

При една сухопътна инвазия, колко американски воиници щяха да загинат. Всеки учил история знае, че японците никога нямаше да се предадат. А така янките си решиха проблема с два самолета в рамките на 3 дни факт. А и последствията от тези бомби са обица за ушите на много днешни лидери, защото тези днес са десетки пъти по мощни от тия над Япония преди 75 години.

15

Анонимен

преди 3 години

Труман е можел да я пусне бомбата на някакъв безлюден остров или в океана. Японците като видят какво оръжие притежават американците са щели да се предадат. Не е било нужно да се избиват толкова много хора и да се заразяват с радиация. хари труман е военнопрестъпник и слуга на дявола и над него вече има проклятие до девето коляно.

14

Американофил

преди 3 години

Труман е един от най-големите държавници в историята на човечеството!