29

Анонимен

преди 3 години

До една женаЕмблематичен менталитет. Точно затова раждат предимно ромите. До това доведоха евро-атлантическите философии. А има и друга гледна точка. Децата могат да бъдат граждански дълг. Тогава въпросът дали е изгодно или не, въобще не е на дневен ред. Децата могат да са възможност човек да остави нещо на този Свят. От това, че местите числа от една екселска таблица в друга за 2000 лева на месец, Светът едва ли ще стане по-добро място. А всяко дете е шанс да се роди нов Айнщайн, нов Гьоте

28

анонимна

преди 3 години

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЕДНА ЖЕНА Е ПРАВА. нА МОИТЕ СЪСЕДИ, НА КОИТО СЕ РОДИХА МОМИЧЕТА, ОПИЩЯХА СВЕТА КАКВО НЕЩАСТИЕ ГИ СПОЛЕТЯЛО? а ПОСЛЕ ВСИЧКИ СЕ ОБЕСВАТ ТОЧНО НА НЕЖЕЛАНИТЕ СИ ДЪЩЕРИ!

27

Един

преди 3 години

1000-2000лв заплати не е баш да си броиш стотинките. Ако погледнем реално на нещата и хвърлим един поглед назад във времето ще видим, че българите никога досега не са били по-богати. А в миналото са се правели повече деца въпреки условията. Значи проблема не е основно в парите. От десетилетия се промотира лесния и безотговорен, бездетен начин на живот. Детето вече не се приема масово за радост , както беше преди а за бреме. Семейството също вече не е такава голяма ценност каквато беше.

26

Анонимен

преди 3 години

20 аз съм мед. сестра и съм със заплата под 1000, а деца имам две и съм на 30, но какво от това. Хората си гледат живота...

25

Анонимен

преди 3 години

Не.

24

ДДРОнег

преди 3 години

Тенденцията за намаляване на Българското население у нас е обратима, ако е управляват такива партии като герб и бсп !!!Ама това не го виждам скоро да стане...

23

една жена

преди 3 години

И тук в този форум някъде прочетох - този е от страната на булката - ами как искате тогава жените с радост да се женят и да раждат? Ами то най-близко до ума е - ние ли да сме прецаканите? От деца и гледане на мъж полза няма, само трошене на нерви и болести рано - рано. Като остарея, отивам в дом и толкова. Стова цинично отношение към жените и претегляне през иглени уши само външния им вид, така ще бъде.

22

Анонимен

преди 3 години

Не е обратима, а това е целенасочено. Целта е да се *** и потурчи.

21

анонимен

преди 3 години

До един - не живеем в робовладелски строй, та да принуждаваме хората да си броят стотинките и да се радват. И жените ги разбирам, защото ако гледат деца в къщи, са силно зависими - напр. при деспотичен съпруг и едни *** няма да могат да си купят, да не говорим, че гледането на деца открай време е считано за непрестижна, зат.ъпяваща, неблагодарна и пр. дейност. Чувал съм от мъже директно да казват - гл.упави женски, от тези дечурлига мозък не им е останал?

20

hjsdfdgfds

преди 3 години

Повече хора = повече стрес. Трябват ни по-малко хора, но по образовани и адекватни. Качество, вместо количество.

19

Един

преди 3 години

Казват, че основния проблем бил парите. Почти не познавам млад човек в детеродна възраст 25-40г , който да е с по-ниска заплата от 1000лв, дори в провинцията. В същото време познавам много хора със заплати от порядъка на 2000, 3000 и повече , които нямат деца и не се очертава да имат. Мъжете искат да си начешат крастата за по 1 вечер, да пият, пушат и карат бързи коли, жените искат някой да ги обгрижва като принцеси и чакат принца на бял кон, защото си мислят, че са нещо особено. Как да стане?

18

анонимен

преди 3 години

Стига с тая раждаемост! Какво искате, хората да живеят като ***, С МИЗЕРНИ ДОХОДИ, само да плю.скат и да се въдят, неееее, няма да стане тая! Живеем във време, когато има машини да работят, и повече ще се изобретят, и в никакъв случай нормалните хора няма да живеят като в Бангладеш заради едното размножаване! И БЕЗ ТОВА ИЗДЕВАТЕЛСТВУВАМЕ НАД ЗЕМЯТА!

17

Анонимен

преди 3 години

не, условията тук и на запад са тежки... човек първо мисли за собствената си кожа и после за децата...твърде много крафе от нас управляващия елит и корпорациите

16

Анонимен

преди 3 години

заплащане от 18 лв/час и нагоре според бранша и професията , ЛИЧНА здравна застраховка , ЛИЧНА пенсионна застраховка и премахване на измисления таван на пенсиите , реформа в МВР , съд , прокуратура , образование и здравеопазването . оптимизиране на броя на народните представители , държавните и общински служители според броя на населението . това може (би) ще помогне .

15

Евтини жилища

преди 3 години

Евтини жилища ще решат проблема с ниската раждаемост. Младите не искат да живеят с майка си и жена си под един покрив, пък да не говорим и бебета да правят. Един апартамент се плаща 35г, преди 25г един апартамент се изплащаше за 5г и хората имаха време и ПАРИ да правят деца. Сега кой има пари за бебета?

14

С тази политика...

преди 3 години

С тази политика няма и 10; 20години да са нужни на България да обезлюдее. Само дebилитe от НС и управляващете ни от 1944г до сега не виждат проблем. Ситият на гладния как да вярва, но Господ има г-да и дами изедници! Води се тенденциозна, нечовешка политика спрямо обикновенния трудещ се българин, който се третира като *** роб, дойно добиче за приходи!!!! Никой нормален човек няма да създава и отглежда деца в подобна среда, изключая едни по-цветни индивиди, свикнали на махали и номадство.

13

демограф

преди 3 години

Нека си представим само на територията на София да има 5 милиона . Вие сами ще се изтрепате. Гъстотата на населението е в пряка връзка с климата - най гъсто населените страни са със субтропичен и тропичен климат. В централна Африка има области с идеален климат и там се размножават бясно защото няма какво друго да правят.

12

Анонимен

преди 3 години

За създаване на семейство и отглеждане на деца трябват пари. Няма как да се очаква, че отговорни хора (каквито са повечето българи) ще създават много деца при нивото на бедност в страната.

11

Анонимен

преди 3 години

Добре, че тея псевдоучени ги е немало по време на Турското робство...Хич не ми пука, че населението намалява, нека! Лошото е,че намалява цивилизованата част...

10

Дядо Йоцо

преди 3 години

"Обратима ли е тенденцията за намаляване на населението у нас?"Кратко и ясно - НЕ, не е обратима!В почти всички държави на Балканите, демографската ситуация е подобна. Но не толкова зле колкото при нас.Намаляване на населението от 2020 до 2050г: Гърция с 1М, 10%; Румъния с 3М, 15%; Сърбия с 1.7М, 20%; България с 2М, 28%!! Това е близо 1/3-та!!Намаляване с 2 мил. от 7 на 5, да не говорим, колко от тези останли 5 мил. ще от ***, но и те няма да останат, няма да има кой да ги храни!