49

Анонимен

преди 3 години

Единственият учен в България който разбира от вируси е проф. Радка Аргирова. Следя само нейните мнения и анализи.

48

Анонимен

преди 3 години

Витанов отбеляза, че лятно време хората по-лесно биха изкарали вируса, тъй като имат повече съпротивителни сили срещу него.------Напротив, лятно време с астма и белодробно заболяване си като риба на сухо. Като турбодизел без интеркулер.

47

медик

преди 3 години

Чета и се смея на простотията на такива "умници", които искат да вкарат по заповед на про.стаци един обикновен грипен вирус в математическа матрица! Как да стане тая работа като просто не може? В летния сезон оставете народа да си почива и летува и не ни занимавайте с глупости за които искате да откраднете милиарди!

46

Анонимен

преди 3 години

Математикът много добре знае, че не болестта е хаотична, а начинът, по който се събират данните.Ако бяха послушали специалиста и да тестват от самото начало хората в големи общности, картината щеше да е много ясна.Математикът може да се произнася за данните от тази гледна точка на обработващ данни, а не като за болестта как се разпространява.

45

Зарко Попа

преди 3 години

Защо не съобщават всяка сутрин колко човека са с ***, а само за ковид такава привилегия?

44

Анонимен

преди 3 години

Няма как да прави математически модели въз основа на неясни и неточни статистически данни - не са направени достатъчно тестове нито преди, нито сега, вирусът е нов с много неизвестни, така че той нито може да разбере колко са заразените, нито колко са били , а още по-малко колко ще бъдат и как ще се разпространява вирусът занапред. Няма как да задържат милиони хора в изкуствена изолирана среда месеци наред, за да може на него да му се сбъднат изчисленията!

43

Главата

преди 3 години

На Витанов е един космичен хаос:)))))))))))

42

Анонимен

преди 3 години

От кога математици (а не вирусолози) станаха компетентни в тази област.

41

41,

преди 3 години

"Пожелавам на дебилните българи егоисти и неуките роми в България..."Определено не си наред.Каквото пожелаваш на другите - това стига тебе. И не обиждай хора. Това издава само личните ти дефицити.

40

Анонимен

преди 3 години

в момента се намираме във вторичен пик на първата вълна на заразата. -------Куршум, незабавно!

39

Анонимен

преди 3 години

Хаотични са проучванията и изследванията, нережимът.Вирусът си е вирус и си се разпространява като всеки друг подобедпо въздушно-капков път при контакти на заразоносител с други хора. Но у нас няма никаква политика и стандарти нито за изследвания, нито за установяване на контакти, нито за карантиниране и други мерки, нито за лечение. Тотален хаос. Като цялото ни управление.

38

roslio

преди 3 години

Да си изхвърли дипломата този математик. Трябва човек с математическа статистика, а този е само лаладжия.

37

Анонимен

преди 3 години

75 ти си прав, има такива тествани по 75 пъти и ги броят за 75 заразени! При това никой не е болен защото вируси няма сичко е от бил гейтс !!!

36

Анонимен

преди 3 години

Вируса е в период на мутрация, от чекмедже към гардероб.

35

Анонимен

преди 3 години

реално стана точно това което те прогнозираха. то не е много трудно да се предвиди, мерки няма никакви нула, чакат ни хаос и ужас

34

Анонимен

преди 3 години

Чух че ако един човек има позитивен резултат го тестват 2-3 пъти и това се брои за 3 случая. Има ли истина в това? Ако е така, това означава, че тези които броят са мало*умници.

33

Анонимен

преди 3 години

След като математици, политолози, всичколози взеха да дават акъл за вируса, то най-добре да я закриват тая здравна каса!Истинските специалисти са избутани в 3-та глуха, вероятно умишлено. Очаквам скоро начело на щаба да застане "Беновска пита" или някоя мисирка от нейния ранг

32

Kanalin

преди 3 години

Този набеден за математик е редно да се скрие. Срам за научната общност! Правеше математически модел без входни данни. Предсказа всичко на всичко НИЩО. Коментира събитията пост фактум. Шарана в кепчето и хаотичното е само в главата му. И ми идва безсрамен нарцис със шарена вратовръзка. Дали не е по добър с хороскопите?

31

бай Тъпчо

преди 3 години

Тоя като е математик, айде да идем с него на полето при едно голяма стадо офци и да видим кой ще ги преброи по-бърже бе.Има да ги приповтаря и потретва щото не знай наште алгоритми как са броят.Ние за по-бърже им броим краката и ги делим на четири, щото толкоз ни акъла и гледаме все лесно да става бе.А пък тоя как брои вируси като ги не види и той не знай.Иначе, математика си го рекъл, айде да дойдат и даскалите по рисуване и физическо, че и те имат какво да кажат

30

Анонимен

преди 3 години

Имам едни френски учебници в нас по математика.Досега не съм срещнал бг "математик" който да ги реши.Само казвам.