180

Анонимен

преди 3 години

Всички с над 5 000 лв трябва да се облагат с прогресивен данък. А такива има много. Един пример. В БНТ заплатите достигат 10 000 лв. Една водеща от нова наскоро се премести в бнт защото в нова е взимала 8000 лв а в бнт е на 10 000 лв. заплатка.С прогресивният данък на такива заплати най малките пенсии може да се увеличат доста прогресивно. Може да се увеличат детските добавки и инвалидните пенсии. Това трябва да се направи по най бързият начин. А не гората турчето да ми говори врели не кипели.

179

Анонимен

преди 3 години

До АнонименСеди си в Германия като искаш да плащаш повече данъци

178

Анонимен

преди 3 години

До 190 Справедливост Две хиляди лева - това голяма заплата ли е? Може да се мисли за малко по-висока скала за облагане на хора със заплати от 5000 лв нагоре, две хиляди лева заплата - с това не стигаш и средното ниво

177

Анонимен

преди 3 години

Става въпрос да се взима повече от богатите предприятия и богатите хора, а има ли средна класа в България - дълбоко се съмнявам. Колко повече да се взима- също е въпрос. Все пак може да се мисли за някакво умерено и поносимо увеличение на данъците за богатите в полза на бюджета и социалната политика, защото бедните масово бягат от България и оставаме без хора

176

Средна класа

преди 3 години

Много от коментарите са доказателство за злорадство и завист от страна на по-бедните слоеве на населението. Тези хора не искат да разберат, че без силна средна класа ще останат без работа и ще са още по-бедни. Искат да стане като във Венецуела.

175

Беден

преди 3 години

Държавата трябва да взима от работниците с високи заплати и да дава на нас бедните, така е на Запад в цивилизованите страни при капитализма като Германия, Скандинавия, Франция, Австрия, Белгия, Нидерландия.

174

Справедливост

преди 3 години

Получаваш 1000 лв. - плащаш 100 лв. данък, получаваш 2000 лв - 200 лв. данък. Това е справедливо, а не след като съм учил 5 години за инженер да плащам 400 лв. и да храня с тях многодетното семейство на необразваните Ромео и Жулия.

173

Работодател

преди 3 години

Като свалим комунистите от ГЕРБ трябва да се въведе прогресивен данък както е на Запад при капитализма и демокрацията. От работниците които изкарват повече трябва да се взима от изкараното и чрез социалните механизми на капиталистическата държава да се преразпределя на тези които взимат по малко за да работят и те съвестно за бизнеса, а не да се оплакват както в България. От средната заплата нагоре данъка и осигуровките трябва да е 50% както е на Запад при капитализма и демокрацията.

172

ffffffff

преди 3 години

Данъците не трябва да се пипат. Подкрепям министъра в случая. Какъв е като човек не е важно в момента. Това, което казаа, е разумно. Учиш години наред, бъхтиш за малко по-голяма заплата и ще те накажат за това. Откъде накъде?!

171

Анонимен

преди 3 години

Този бездомник още ли не е в затвора?За всичките му далавери и за всяване на омраза между българите - затвор при първоначален строг режим?!Такова дебелоочие само в държавата на неограничените невъзможности може да вирее!

170

Тонколонката

преди 3 години

Само ГЕРБ! :):):) ПОБЕДА! :):):) ГЕРБ!!! :):):):):):)

169

1000

преди 3 години

Всички развитио страни имат прогресижен данък. С плосък данък общ доход и еднакво ДДС, на хората с по-малко доходи им остават много по-малко средства.

168

Solar Power

преди 3 години

"60 на 40" - Стига лъга ! Тази мярка НЕ работи. В момента от нея се възползват фирми които правят измами. Примерно водят работника на 4 часа а той работи 8 и т.н.Най-нормалноте нещо беше да плаща държават 60-70% от заплатата + осигуровки ... работодателя не плаща нищо и работника си стои в тях. Да, не работника не взема 100% но реално той НЕ работи а си стои в тях :) Това е правилната мярка точно както го направиха по целия свят :)

167

Solar Power

преди 3 години

НЕ ! Искаме просто ГЕРБ или каквито сте да спрете да измисляте глупави закони. Просто не правете нищо ! Вземайте си заплатите и това е.

166

възмутен

преди 3 години

Мало умника Горанов дали знае, че в ЕС няма друга държава освен БГ ,в която да се облагат най-ниските доходи. Няма и нито една цивилизована държава в света, където да няма прогресивно подоходно облагане. Горанов защо не каже в Германия , Франция и другите европейски страни с колко процента се облагат богатите. Ако не знае аз ще му кажа - средно около 35 - 40 %. С политиката която води ГЕРБ , тласка БГ не към Европа а към Африка

165

Хе хе хе

преди 3 години

До Ха, ха,ха,хааааааааа Че нали другаря Борисов ,най младият ,,член ,,на БКП и *** от БКП и ДС са на власт ,Червен кюлот ?

164

ЧУМАТА ГЕРБ

преди 3 години

До ццц Поредното доказателсво за последствията от премахването на помощните училища . Видими резултати БКП....ГЕРП

163

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 3 години

цццАМИ ЧУДЕСНО....ТЪКМО АКО ДОЙДАТ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ , ШЕ ...ВИ ОПРАВЯТ У КРИЗАТА ..ХА,ХА,ХА....МОЖЕ И "НАРОДНИ ПЕНСИИ" ДА ВИ РАЗДАВАТ ...НА КАЛПАК!!!

162

ццц

преди 3 години

какви данаци какви глупости мислите. до 6 м такава икономическа криза ще настане че свят ще ви се завие... затягайте коланите , само това мога да ви посъветвам

161

до 166

преди 3 години

колега , айде само да не бъркаме "българин" с БеСеПар- комунист!И като гледам 'кви аргументи вадят другите "за прогресивния" падам ... яко тролчета. Ама сегашното популистко правителство кат нищо може и да го вкара. България в момента е около 6.85 млн, колко ли ще стане ако това влезе в сила ??