66

Поручик Ржевски

преди 4 години

Недоволните феминистки може да се запишат на работа в диамантените мини в далечен сибир зад полярния кръг. Там се работи три дни на минус 40 под земята с кирки, след което ги връщат обратно по домовете за 2 дни. Парите са добри, нямам представа защо няма жени там?

65

:-)

преди 4 години

Всички недоволни феминистки винаги могат да си основат фирма, в която да работят само жени, получаващи високи заплати. Естествено това няма да стане. Феминистките ще продължат да си живуркат по разни НПО, администрацийки, партийки и да живеят на гърба на бившите си съпрузи и на държавата като цяло.

64

Анонимен

преди 4 години

90 години ще догонват по заплати и 900 по производителност на труда. Жените и в момента имат повече права от мъжете!

63

K

преди 4 години

Жената трябва да готви

62

House M.D.

преди 4 години

Поредната платена публикация с неверни данни!

61

kenef

преди 4 години

Вечно мрънкащата част от човечеството да се поинтересува коя е Lisa Su, и защо е най-скъпо платеното CEO, от всички технологични компании. Но разбира се на млади години Lisa не е стояла пред телевизора, пред фейса или на пейката пред блока да люпи семки и да слуша клюки. Чела е яко жената, и продължава да чете. Така че ***, обратно в кухнята.

60

Анонимен

преди 4 години

Една жена почне ли да ти се усмихва значи иска пари

59

zer

преди 4 години

Предлагам да направят квоти за мъже и жени за всички професии, не само тези с голяма власт (ръководители, директори и тн). Например в строителството, минното дело, опазването на реда, агро сектора и тн. И така ще се види най-лесно производителността и ще може да се отсъди имал ли pay gap или не.

58

Унуфри

преди 4 години

Проблема на ръководните кадри в България не е от кой пол са, а това, че обикновено са приплоди на обирджии на мандри и убийци на даскали и попове.Калинки и Калинковци има не само в държавния апарат, а и за съжаление в частния сектор. Проблема е, че на власт е некадърността. Наследници на шумкари с подарено вишУ и туристически английски ръководят структури опериращи с милиони...

57

Джо

преди 4 години

Жените се борят за равенство, когато ставя въпрос за високи мениджърски позиции, но не се борят за равенство в професии като боклукосъбирането или чистенето на септични ями. Ако искате равенство, трябва да има равенство във всички сфери. Това, че не искат да работят във всички сфери е вродена потребност на пола за развитие в различни посоки. Просто мъжете в повечето случаи имат интерес към позиции, свъзани с по-голяма заплата, както и работят средно повече часове. Няма проблем с дискриминация.

56

пролетарий

преди 4 години

Имал съм шефове мъже. Някои бяха прагматици и визионери, други мързели и пияници.Работата вървеше от отлично до криво-ляво. Веднъж имах шеф жена. С една дума това с което се занимавах всички беше - интриги. Работата беше последна грижа. Напуснах на шестия месец от възкачването на царицата на сплетните. Толкова за ръководните качества на жените !

55

Анонимен

преди 4 години

ае стига с тези неадекватни либерастки послания

54

До 79 Анонимен

преди 4 години

"Очевидно парите не са най-важното за компаниите, предвид че продължават да наемат мъже на ръководни постове, макар да им излиза по-скъпо ;) извинете дами, просто наблюдение."Така е, защото вие мъжете трябва да задържите господството си в света. Затова се наемате един друг. По-скъпо е, но именно така парите отиват или по-точно връщат се във вашия лагер и вие по този начин укрепвате властта си над жените. Ceкcиcкa шypoбаджанащинa.

53

Анонимен

преди 4 години

Истината е, че E..V..A е дошла от Космоса и е получен хибрид между нея и мъжки пpимaт. Оттам е произлязло сегашното човечество. Що ли сте толкова кocмати се пита в задачата. Ами защото сте като предците си. Колко интелигентни да сте като разчитате вътрешноутробно да ви се предаде гена на интелекта! Чакате подаръка си. Но ако стане МУТАЦИЯ и този ген спре да се предава на хромозомата XY наречена мъж ще се върнете оттам откъдето сте тръгнали - джунглите на Африка.

52

Анонимен

преди 4 години

До една женаТова са глупости. 21 век сме и много жени получват много добри заплати наравно с мъжете. Пак има значение в кои среди. Примерно в ИТ сферата ти гарантирам, че заплатите са еднакви или в зависимост от позицията която заемат.

51

Анонимен

преди 4 години

Аз имам две служителки, които взимат повече от някой мъже във фирмата ми ама по простата причина, че работата им е по отговорна и имат нужната квалификация. Според мен това със заплатите е чисто и просто феминистки рев на разни лелки, които си мислят, че трябва да получават повече пари само защото са жени...

50

Анонимен

преди 4 години

Очевидно парите не са най-важното за компаниите, предвид че продължават да наемат мъже на ръководни постове, макар да им излиза по-скъпо ;) извинете дами, просто наблюдение.

49

Анонимен

преди 4 години

До анонимна 70Образователните ви дефицити едва ли се държат на пола. За сведение и до днес в ислямската култура, на жените не се позволява да се образоват и развиват, но при юдеите обратно винаги се е стимулирало женското образование. Нещо повече. Най-търсени за брак са били не хубавиците, а умниците. В България още от възраждането момичетата са ходили на училище и в брака са имали равноправни имуществени отношения.

48

До 60 от 43

преди 4 години

Точно, темата е заплащането! Като вземеш общото заплащане на всички мъже и всички жени има разлика, защото работят различни професии. А пък за фирмата, в която работите какво да кажа? Винаги има изключения, това че работата там е подходяща и за двата пола не значи, че задължително и мъже ще я работят, а пък може шефа ви да не иска мъже, защото са по-конфликтни и биха искали по-високо заплащане, докато жените са доволни и на сегашното. Има много фактори.

47

шеф

преди 4 години

Мъжете и жените имат различен начин на мислене и съответно различен подход към работата. Жените са по-подредени и систематични, докато мъжете са по-хаотични, но по-способни да работят под стрес и да взимат бързи адекватни решения. Секретарката ми е жена, а шофьора мъж. Заплатите им са еднакви. Офиса ми е като аптека, и по всяко време мога спокоен да тръгна на път. Елементарно !