146

>

преди 4 години

До ПреводБаце, не знам кое от написаното от мен пропусна, но се опитах да ти резюмирам това което човека директно казва. ДАЖЕ и в това което си пуснал има намек за това, че мислят, че нещо е можело да е различно. Не ми се коментира повече какви компенсаторни механими търси за кашата която сътвори, но вече обясних, всички разполагаха със същата информация. Швеция имаше редица предимства и въпреки това резултатите са налице. Ако стратегията им някой я смята за успешна да каже ЗАЩО>

145

Анонимен

преди 4 години

Коронавирусът се оказа просто една измама. Сега всички прецакани политици надуват статистиките, защото не искат да признаят, че реагираха като пълни тьпаци.

144

Бау

преди 4 години

Евала, че си призна и пое отговорност. Това тук никога не би се случило ...

143

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 150Не съм сигурен в това. Туристическите бюра са си шведски. Те губят пари. А шведите пак ще ги дадат тия дето не са ги дали - по психотерапии.

142

Анонимен

преди 4 години

Българското правителство искаше да покаже, че е УЖАСНО загрижено за българите. Затова ги затвори по къщи те като го ***, наплаши ги до смърт, настрои местни срещу връщащи се гастарбайтери, уби един здравомислещ журналист, защото имаше трибуна и рейтинг, достатъчен да им обърка сметките. Обясниха на малките как ако гушкат баба и дядо, ще ги убият. Лекарите подкрепяха доволно и мълчаливо този театър, защото два месеца взимаха пари, без да работят. Болниците бяха празни.

141

Превод

преди 4 години

До >"По време на пресконференцията в сряда Андерс Тегнел посочва, че той стои зад шведската стратегия - и че предишните му думи са преекспонирани.- Има информации, че аз или ние от службата мислим, че стратегията ни е грешна и трябва да бъде променена. Все още вярваме, че стратегията е добра, но винаги може по-добре, казва той.

140

Анонимен

преди 4 години

Без корона в Швеция умират по 300 човека на дем, а броя на умрелите заради грип е спаднал рязко. така че статистиката е без никакво специално значение.

139

toto

преди 4 години

До До Тототва с устата не го разбрах, ако говориш на шведски - не разбирам.

138

Анонимен

преди 4 години

Това шведи да не бъдат пускани в някоя държава за почивка само и единствено в полза на Швеция хахахахаха. Тия които разбират от икономика знаят.

137

Анонимен

преди 4 години

Днес Швеция има 74 починали, най-много в света спрямо населението - 7,33 човека на 1 милион население и това е почти винаги в последният един месец. Преди седмица имаха 96 починали, което с 9,5 починали на 1М, пред Великобритания с 6 починали на 1М, а а трети и четвърти бяха Чили и Перу с 4 починали на 1М население.

136

До Тото

преди 4 години

Хахаха, точно така. *** се е загрижил за 100 годишни шведи, докато устата му миреше от глад.

135

toto

преди 4 години

и така докато постигнем нулева смъртност. Докато се занимаваме с катастрофите - никакво внимание на други неща. Съсредоточеност, другарки и другари. Не става така, да броим едновременно катастрофи, трудови злополуки, спин, херпес зостер, гангрени.. че се омешват нещата. И като мерим от кое повече умират ***, винаги ще има някой ***, който да каже "Ама защо гледате обикновения грип, а не гледате цигарите". И така до ПОБЕДАТА, другарки и другари.

134

>

преди 4 години

.. плюс това, че не разяснява, как е можело да бъде постигнато това с неговите методи (щом като твърди, че са правилни), показва, че човека търси как да притъпи ефекта от осъзнаването на това какво е направил той и екипа му (то не е и лесно да знаеш, че на съвестта ти лежат хиляди жертви).Всички учени по това време разполагаха с тази информация. Той реши, че е по-голям тарикат и че шведите са някакви свръх-хора и тая арогантност имаше това за резултат.

133

До Тшак

преди 4 години

Определено познавам. Шведи които са си там и в момента. И именно от тях знам за настроенията и ситуацията. И да , също като англичаните един от въпросите които са пред тях сега е дали някоя държава ще ги пусне да изкарат лятната си почивка

132

Анонимен

преди 4 години

До 142Ясно, но това не означава че българите не са бедни и на ден не умират по 100 човека от цигари и алкохол.

131

Анонимен

преди 4 години

До 142Ясно, но това не означава че българите не са бедни и на ден умират по 100 човека от цигари и алкохол.

130

>

преди 4 години

До ПреводНе и ако прочетеш всичко което казва. Ако го прочетеш ще разбереш, че той смята че:1) е трябвало да вземат по-строги мерки, отколкото са взели - въпреки че твърди, че това е извинимо, с оглед на това, че не е знаел достатъчно, действията на повечето други страни показват, че много негови колеги са свършили доста по-добра работа, въпреки че и те "не са знаели достатъчно"2) директно признава, че не са успели да защитят тия, които са имали най-много нужда от защитаОт тези две неща

129

toto

преди 4 години

Другарки и другари, имам едно предложение, утре ще го занеса на омбутсмана.То е следното. Понеже много ви бъркат в заад-те статистиките по смъртност, ще предложа да се изготви една статистика от какво умират най много ***. Примерно от катастрофи. От което следва, че трябва да се забранят тотално автомобилите. Като изчистиме тая точка, отиваме на трудовите злополуки. Спираме и труда. Изчистваме и тая точка. Грип? Разстрел на всички г такива симптоми. И край на грипа. Едно по едно.

128

Анонимен

преди 4 години

Размахват се някакви манипулирани статистики, които да оправдаят извънредни мерки и да се ограбят едни европари. Ако България правеше толкова тестове, колкото и Швеция, щяхме да имаме същия процент вирусоносители.

127

Т.Шак

преди 4 години

До До Т ШакЖивял съм в Швеция и познавам няколко шведи. Имам В2 по шведски. Още имам колеги българи, работещи там, та поназнайвам нещичко за ситуацията. А ти познаваш ли шведи, че си така възмутен?