54

Анонимен

преди 4 години

Какъв шведският модел това се нарича естествен подбор и съществува откакто свят светува. По стар е от най древните хора.

53

българин

преди 4 години

До: номер 58Нямам никакво време да ти обяснявам политиконимията, нито пък съм Иван Костов за да ми е работа, ако нещо не знаеш - *** питай него!!!Не съм казал, че има нещо БЕЗПЛАТНО. Казал ли съм го?Не съм, нали? Виж какво, говорил съм с много шведи. И за тях не е пълно щастие, защото ги съдират от данъци, отива им близо половин заплата за данъци.Но така се постига социална справедливост - и за бедния, както за богатия, всички услуги са БЕЗПЛАТНИ! Е, какво не разбра сега???

52

ами

преди 4 години

До Анонимен 57 аз не разбирам *** като теб какво ви пречимнормалните хора ?? ами може да си стоиш доживотно в карантина,стой затворен, не ходи на работа и като изкарат ваксината си я бий !! никой не принуждава теб и близките ти да излизате и да рискувате да ви заразят ! аз си поемам риска за мен и хората които излизат са наясно с риска и са го приели...все пак сме големи самостоятелни, нали ?? нямам нужда някой пожарниакр или хирург да ме командва и да тегли 10 млрд заем за моя сметка

51

Анонимен

преди 4 години

До българинТо никъде няма комунизъм, всички т.нар. комунистически страни се стремяха към утопята комунизъм, но всъщност живеехме в някаква комбинация на социализъм и диктатура. И разберете накрая, че такова нещо като БЕЗПЛАТНО няма. Все някой/нещо генерира финансите да се издържат дори социални услуги, които са "безплатни".

50

Анонимен

преди 4 години

До както станаАми, "нека" да направим сметката след 2 години. Засега обаче са ЯКО в калта. А това за стадния имунитет - първо, няма гаранция че имунитет въобще се създава и 2ро това че "ей сега ще го придобият" го слушам от поне месец и смъртността и заразените си остават почти постоянни. То нека измрат 15 хиляди, пък те нека после обясняват колко "успешно" са се справили. Те се опитаха тихомълком да се откажат от тотално свободното положение, но не им се получи, защото всички вече гледаха

49

българин

преди 4 години

До: номер 50Пишеш пълни кpeтении. В Швеция няма комунизъм. Комунизъм имаше в България, докато в Швеция има социализъм. Това е истински социализъм, а не имитация като у нас!Бил съм в Швеция преди години и видях с очите си - всичко, ама наистина всичко там ти е БЕЗПЛАТНО!Ударих си главата с едно дърво и се нараних. Тече ми кръв, превързаха ме, но ме закараха веднага в болница, където ми биха инжекция против тетанус.БЕЗПЛАТНА! Дори не ми искаха паспорт и не ме питаха за името!

48

До 47

преди 4 години

Не е нужно да ми обясняваш, как да интерпретирам поведението на шведите. Ходи обяснявай на шведите, да си плащат високите данъци, защото старините им са осигурени. И ако допуснем, че пандемии тепърва ще има, и то доста по често отколкото последните сто години, съм сигурен че следващия път, шведите ще покажат друго лице, иначе се затриват като държава. Проблема е на шведитеПо интересното е, че съм горд с нашата държава. И въпреки проблемното като цяло здравеопазване, обществения договор устоя.

47

ами ти

преди 4 години

До Анонимен49вярвай на пожарникаря и на неговият приятел коремният хирург !!света е минал доста пандемии и стадният имунитет е неоспорим факт. ти гледай как хората в България да си платят тока и водата заради недоразумението боко и сие

46

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 50Да, шведите се оказаха много близки до комунистите в някои отношения, но това беше в повече дори и за тях. Той шведския социализъм фалира вече веднъж (държат ги няколко много големи компании, но Волво колите и Нокиа вече не са шведски).

45

Анонимен

преди 4 години

Амиии... натам вървят нещата май!

44

както стана

преди 4 години

До Анонимен 48 ясно най рано ще има ваксина след 2 години а не се знае за България дали няма да чакаме повече. нека да направим сметка колко са измрели след 2 години в България и колко в швеция !! шведите до 1 месец ще придобият стаден имунитет и така умрели НЯМА да има. при нас ръс на умрелите предстои просто защото нямаме изграден имунитет!! грешката на шведите е , че пропуснаха да затегнат мерките в старческите домове(те и италианците в началито карали болни в старческите домове на отделни)

43

Анонимен

преди 4 години

Ама че глупост, ако сега днес отидеш в която и да е шведска болница със задух и пневмония просто ОТКАЗВАТ да те приемат и толкоз.Няма къде да си направиш тест за Корона, никой няма и да ти предложи такъв.Типично по комунистически тертип лъжат- шведските болни най здравите болни в света.

42

Анонимен

преди 4 години

И защо трябва да повярваме на тази статия? Истината е, че НИКОЙ все още в света не знае как се развива болестта, дали наистина се изгражда стаден имунитет и т. н. И как пък всички други се оказаха глу.пави и грешни, а само шведите умни и прави. Май времето ще покаже, ама не ми навирайте само една истина сега.

41

Анонимен

преди 4 години

До шведитеПостъпиха разумно и отговорно като оставиха навсякъде да щъкат потенциални вирусоносители и избиха има няма 3600 човека (засега, ще растат още доста).Това си е провал с епични пропорции. Цялата работа взе да наподобява средновековна история в която болните и слабите просто ги оставят пред вратите на града и на сутринта не ги намират.

40

шведите

преди 4 години

До Анонимен46 като цяло подходиха много разумно и отговорно спрямо старите хора и другите със заболявания. те позволиха на младите и здравите които не са застрашени да преболедуват и да се постигне стаден имунитет като така предпазват възрастните. съвсем нормално е възрастните след като са информирани за опастността САМИ да се поставят в карантина и да носят маски -не са глупави за да чакат нареждане . при нас боко само задържа вируса който пак ще стигне до пенсионерите без стаден имунитет

39

Анонимен

преди 4 години

Не тяхното не е модел, а форма на краен егоизъм и пресметливост. На нашите ширини това е равно на бунт или бавен разпад на обществото. При сигналите които изпратиха, към активното в момента население, са за сериозен размисъл дали искат да си изкарат старините в такава държава. И много ще се замислят. Само високия стандарт ги държи над водата, но колко дълго и дали е заслужен, кризата ще покаже.

38

дали няма

преди 4 години

възможност боко и компания да бъдат съдени за държавна измама?? става ясно , че взетите от тях мерки са неефективни,вредни и застрашават не само хората но и държавата като цяло !! трябва да има някаква отговорност за безмисленото съсипване на икономиката и поминъка на хората...имаме доста специалисти като мангъров които ясно показаха пътя .няма ли сериозна партия или организация която да заведе дело срещу боко и герп

37

Анонимен

преди 4 години

В една държава когато ум. рат повече от 45 % пандемията отминава. Уми. рат само хората с много придружаващи ги болести. Демек бракуваните на които им остава не повече от пет до десет години живот. А случаите на починали млади се дължи на наркоманските им пристрастия на които организмите им са на 80 годишен старец.

36

Анонимен

преди 4 години

Не шведският , а беларуският модел скоро ще стане световен !!! Хората желаят да живеят нормално и спокойно !!!

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 38В Китай "спряха" епидемията с мерки немислими за западните общества. Също така Китай явно е бил наясно какво става, а засегнатите страни в Европа малко или много бяха ударени от стотиците хиляди били в Китай в района на заразата. Де факто мълчанието на Китай струваше щетите на Западните икономики. Това са и причините поради които ще се търси разследване и на Китай ще му е доста горещо под краката отсега нататък.