245

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗащото Александър Фол и неговата дъщеря и родини въведоха тази "тракийска" измислица,същевременно с това,те са и чужди шпиони ,работещи срещу България и за това получват облаги,пари и награди!Нещо друго искаш ли да знаеш?

244

Анонимен

преди 4 години

Българите и траките са асимилирани от многократно превишаващите ги славяни. За това говори факта, че Кирил и Методи създават азбука за Великоморавия, но тя е на славянска база, и затова се приема с лекота по нашите земи, където преобладават славяните. После пък тази азбука окончателно заличава българските фонетични форми.

243

Анонимен

преди 4 години

Нова супернаглост от Путколандия - Лавров искал от Захариева да ни каже какъв закон да си напишем за съветските паметници у нас !

242

Анонимен

преди 4 години

Ами аз нямам нищо против траките...древен народ са, само че тях ги е нямало като народ, когато прабългарите са дошли по тези земи.Или са били асимилирани или изчезнали тогава, славяните според мен са определение за група хора с идентични култури и език.Само че ако ги питаш другите нации ние сме татари, кумани и т.н но не и славяни...лека вечер.

241

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДаааа,бе,дивите викинги,които са живяли още по дупките си,когато славяните създават държави,държавно устройство,строят,четат,стават християни,приемат византийска култура,точно някоя дивачка,неграмотна ***-викинка ще си вземе владетеля, да не говорим,че в миналото по-голямата част от Скандинавиято,вкл.и южната част от Швеция са били руски и част от РусияМного ясно си пише в руските източници,че Княз игор се жени за българската княгиня Елена-Олга,дъщеря на българския цар Владимир

240

Анонимен

преди 4 години

"Българите са предпоследните пристигнали на Балканите" ?!?--------------------------------------------------------------------------------Това училище произвежда голяма кашав главите, а може би е университетътСофийски ? Логическото мислене трябва да го търсим със свещ.Българи не са пристигали на Балканите.Те са се формирали тук от различнисъставки, една от тях са прабългарите.Но това са доста различни неща.Съставките са едно -- резултатът е друго.

239

Анонимен

преди 4 години

Добре де, защо в СУ Климент Охридски има катедра Тракология? Викаш щот са ттъпи комунисти, така ли :) В Атинския университет също има направление Траки. Викаш и те комyняги :)

238

Анонимен

преди 4 години

Име четири периода на българския език,който се е променял през вековете,знаем и четирите вида,защото има старобългарска литература и тя е славянска през всичките периодиКубер и Аспарух заварват славянски племена на Балканите,това го пишат няколко византийски автора,какво още искате?

237

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 262Казах че ме мързи и отивам към спане, но все пак ще отговоря.Това което изнасяш като факти си е известно от учебниците до 1989г.Не че и днес не се пишат същите глупости.Прабългари е имало, тракийци е нямало, митичните славяни от къде идват, така и не е ясно.Руснаците си произлизат от викингите, тъй наречените варяги и са се омесили с други племена като нас, но славяни....?

236

Анонимен

преди 4 години

Македонците и ние говорим на утвърдени разновидности на славяските езикови форми. Езиците са близки, но и руския и украинския са близки, а не искат да бъдат уеднаквявани. Нормално е да се набляга на подобието и приликите между тези народи, но световните интереси са други.

235

Анонимен

преди 4 години

На какъв език , македонците изпяха ХИТ ? На Български.

234

Анонимен

преди 4 години

До АнонименИма достатъчно СТРОБЪЛГАРСКА литература и тя Е СЛАВЯНСКА!Самите българи казват ,че преди са писали с резки,черти и неустроено,а Азбуката въвежда ред в българкия език,който е СЛАВЯНСКИ!Ето ти и цитат и византийски автори"Като описват заселването на прабългарите на Балканския полуостров, византийските хронисти съобщават,че те уредили отношенията си с околните славянски племена.Теофан Изповедник споменава седем славянски племена и северите,а Никифор Григора говори общо за славянските племена,без да определя техния брой"

233

Логика

преди 4 години

Вие признавате ,че официален език на Македония е македонският ....Ние признаваме това ,което е по вашата конституция. Еми това е македонски език???

232

Анонимен

преди 4 години

Според световната история, Спартак и Орфей, които са достатъчно известни, са ТРАКИ. А ти щом казваш че траки не е имало, така да бъде.

231

Варна

преди 4 години

Браво бат Бойко, кажи им го на тия ***! Къде е преводача?

230

Анонимен

преди 4 години

Има славяни още от Бронзовата епоха в Европа,славяните са си кореняци европейци, тези които днес - през 19 век наричате "тракийци",всъщност са славяни по произход,виж обичаите на старите славянски племена и обичаите на хората,които наричате "тракийци",вижте дори начина на погребения - изгаряния или храм(такива има и на изток,в Русия,Украйна,не само в България), имали са по няколко жени славяните, погребвали са жените(най-близките) с мъжа,коне,всичко е същото като при вашите измислени "тракийци"

229

Анонимен

преди 4 години

Българите говорят на славянско наречие, а не на старобългарски. Това е ярък израз на доминантен етнос, чиито вербални форми закономерно взимат траен превес. Този доминиращ етнос са славяните. За доказателство се посочва, че българите се разбират без големи трудности с близките славянски общности.

228

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 254Хубаво си писал, но произхода на славяните си остава спорен и до днес от учените.Но ме мързи да споря днес, препоръчаха ми да спра пиенето и да си почина от Днес бг...хахах.

227

Анонимен

преди 4 години

Предателю Барселона знаеш ли историята за турското робство в Македония

226

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДаже не е 10,а мисля,че е 9 век,когато Черноризец Храбър пише.Но имаме и две големи славянски школи - Плиско-Преславка и Охридска,но още доста години преди това,самия Крум казва,че пие от главата на Никифор със своите славянски князе,а още по-рано има славянско възстание срещу Византия.Борис отхвърля византийските клирици и слага български духовници и обявява родната славянска писменост за официална в България и им го забива на византийците.