Как ще протече изграждането на групов имунитет при така взетите мерки за сигурност? Или правителството ще ни привиква всички с ЕГН започващо с 75 и нагоре за да ни заразява с цел преболедуване?
Имаме си имунна система за борба с вирусите. Трябва всички усилия да се концентрират в засилване имунната система на хората, качествени храни без добавени ***, здравословен начин на живот.Ако за всеки вирус ще се барикадираме, що за живот е това. Доцентът е прав. Тези които не могат да преполедуват сегашния щам, със сигурност няма да преболедуват и неговите мутации които ще се появят след време. Не може до края на живота да живеем в изолация...
По принцип си е прав човека. Обществото трябва да пробие колективен имунитет за да се справи с вируса. Другия вариант е пълна едногодишна карантина докато не се намери ваксина. Всичко друго са глупости.
"Не те зная какъв доцент си,ама като зная аз какъв инженер съм ме е страх да отида на доктор"Та за въпросният "доцент" всеки един може да Чуе и Види какви глупости плямпаше преди около месец! Как тая Гад е нищо повече от Поредният сезонен грип! Мда... "доценте"имай поне доблестта да не се показваш повече,па останало и да коментираш тая Тема!
също се чудя и се мая, с какво се пръска камьон в който забележете има хляб, да не изтровите народа ей. по-внимателно. светът сега цял назе гледа, да не се изложим.
абе, гледам по новините на входа на Банско пръскат камьони с нещо обаче на влизане в града, ей, вие да не ги пазите в Банско хората бре, да няма нещо много специални люде там а? по пътя на логиката трябва да се пръскат напускащите. :) или тези камьони ще останат 14 дена в Банско?
Ами у нас готвим всеки ден по 2-3 различни неща. С жена ми сме хем запалени по фитнеса, хем фенове на домашната гурме кухня. Винаги шкафовете са пълни с какво ли не. За фризера- да не говорим. Нищо повече от обичайното не съм пазарувал. Имам си трайни неща, както казах. Например, някакъв специфичен ориз, който не мога да си купя от всякъде. Имам 15 вида такива. Имам 20+ вида паста. Имам сирена какви ли не- 2 вида пекорино, 2 вида пармезан. Само зеленчуците и плодовете са проблем, ама пандемия е.
Карантината няма да ви я спрат, защото е много сладко да стоиш отгоре и да размахваш пръст на уплашените овчици с бели намордници. Като мине време, ще се окаже, че вирусът е мутирал, или е излязъл нов или кой знае каква още глупост, а овците вече ще са свикнали на треперене и затваряне в кошарата.
Приятелите ми ми се смееха за хладилника за здреене на говеждо, ама сега завиждат. Имам над 40кг зреещо говеждо какви ли не видове. Отделно и аз съм ценител на изисканата кухня- имам кайма сигурно 10кг във фризера- поръчвам от Бредас. За какво да поръчвам всяка седмица, като мога да поръчвам 1 път месечно. Имам и аз черен, кафяв ориз, див ориз, басмати, арборио, всякакви сирена, скариди, риба, боб в буркани, нахут- всичко винаги. Едно ризото се прави елементарно и се нахранват 4 души.
В Италия при 2500 умрели от вируса няма един под 5 години. Която пенсия иска да се пази да си стои в къщи. Защо всички трябва да сме под карантина?
Не, превенцията не е безсмислена, защото намалява скоростта на разпространение на вируса. Това дава повече шансове за лечение на заболелите, за работа върху ваксини, лекарства и пр.------Какво лечение на заболелите, заболелите никой не ги лекува. Това е вирусна инфекция и организмът се бори сам. Имаше два тежки случая и те си умряха даже и с лечение. А докато ти произведат ваксина, вирусът ще те е минал три пъти.
Герп добре са ти заредили хладилника. Ей за това говоря. Има хора дето всяка сутрин Герп им пъха под възглавничката една стотачка за суджуци.
Ти осъзнаваш ли се какви глупости говориш?! По твоята логика при 2ма болни в един дом те никога няма да се излекуват, защото ще се заразяват взаимно. Е, да, ама не. Имам лични приятели в Милано, които изкараха вируса и от месец са здрави. Друга глупост да кажеш имаш ли?! Ти изобщо акъл на човек със спряло развитие в първи клас имаш ли?! Знаеш ли един организъм как се бори с един вирус. Няма какво да ти обяснявам, няма смисъл. Мисли си, каквото ти душа иска.
Доц. Мангъров: COVID-19 ще затихне, когато 70% от хората го преболедуват