40

Анонимен

преди 4 години

Българите трябва рано или късно да се примирят с факта, че са били близо 5 века под османско владичество и съдбата им е зависила от волята на Султаните, владетели на Мека, Медина, Йерусалим, Александрия, Антиохия и Константинопол. Франция не е виновна за комплексите на българите. Франция е владяла половин свят. И двете държави са имали огромни империи. Българите какво имат? Имат комплекси и омраза в сърцата.

39

Язваджиев

преди 4 години

Искам оставката на Банов. Банов е срам за България. Французите не ни обичат и ги разбирам. Не е лесно да преглътнат, че Цар Калоян ги разбива няколко пъти, а двама техни императори губят главите си от меча на Калоян. Има сведения, че българските царе са пазили традицията с черепа чаша, чак до началото на 14 век. През 14 век Иван Александър заличава Савойския рицарски орден нахлул с кораби в Тракия. През 1св. война. френската войска на балканите е прегазена от нашата армия. Отмъщението е Ньой.

38

Анонимен

преди 4 години

Затова турчинът е безстрашен защото и една минута не е бил роб за разлика от някои други които са били роби на едни или други в продължение на 10 века от 13 вековната си робска история л

37

Посейдон

преди 4 години

До сега американците поне в изкуството ни не са се намесили, така че да се помирим с "ислямско" вместо с "американско". Това е голям компромис, но друга опция аз не виждам. А успокоението е че с исляма сме имали през вековете много допирни точки (макар и не съвсем безболезнени) а с "американа" никакви. Разбира се това което още не е факт, все някога ще стане. Следващата наша изложба в Лувара ще се нарича :"Американизираното българско изкуство и култура"

36

кръстоносец

преди 4 години

Хаха, ислям и икони:). То турците, че ядът свинско и козунак с очите си съм ги виждал, ама икони в джамия още не не съм чувал да слагат. :)Но то никога не е късно да се върнат в лоното на правата вяра :) нали са си еничарски потомци, никой не е питал дедите им като са ги отвличали да ги правят еничари.

35

Анонимен

преди 4 години

Лувъра е най-посещавания музей в света и това е голяма чест и реклама за България.

34

Петров

преди 4 години

Напред към Солун! Скопие е България! Истанбул - столица на България! Краси Каракачанов - собственик на Билла! Ангел Пиянджамбазки- лидер на целкупна България!

33

Анонимен

преди 4 години

Саше, между 16в и 18в. България е била турска (османска). Срамно-несрамно това е положението. За теб православието е стожер ама на църква ходиш веднъж годишно. Ей сега ще спрът Лувъра защото ти така си поискал.

32

Елена

преди 4 години

Какво сближаване на култури бълнуват французите? Турците не са ни позволявали да строим църкви, едва са се подавали от земятта, това ни е било разрешени. Ами данъка в млади момчета, ами три синджира роби, ами краденето на моми от селата, ами главите отрязани, за това, че не сме искали да ни потурчват. Боил Банов как си преставя тези ятагани до иконите в Лувъра? Всяка къща е имала икона и винаги запалена свещ. Много невежество от този министър, или нарочно ни принизява. Да си подава оставката.

31

Анонимен

преди 4 години

До ТоваПрав си, но нека погледнем под друг ъгъл.1) Новини на туркиш по националката.2) По улиците 90% от надписите на латинец.3) Не било робство, а ходене на гости.4) В НС партията я знаеш.5) На всяка крачка ДЮНЕР - както се хвалише бокича.6) През крачка кючеци и чалгий, че и интернет пълен с клипове.7) Сапунките и те 80% от съседаКой ни е виновен? Сами сме си га набили доброволно (мръснa подигравка) много отдавна...

30

мак

преди 4 години

Режисьорът е изпе.ркал. Според мен изложбата ще набляга на исляма, щом ще е поместена в ислямски отдел. И това, че министърчето не е ксенофоб нищо не значи в случая. Пореден продажник. Би трябвало да отменят изложбата, но мисля, че не е възможно заради договори.

29

Това

преди 4 години

е най мръсната подигравка с БЪЛАРИНА.ЗАПОМНЕТЕ ГО.

28

възмутен

преди 4 години

БЪЛГАРИИ,Поредният момент в които така любимите и обични западняци на някои нашенци ,унижават България!И това ако не е цинизъм , презрение и подигравка с нас ,здраве му кажи!

27

Анонимен

преди 4 години

Явно отворили ютуба и като видяли, че само кючеци праскаме и зурни свирят, решили, че сме Туркиш...

26

Анонимен

преди 4 години

Голям проблем, да раздават калашниците и да тръгваме към Франция...

25

18456

преди 4 години

Значи и Боил Банов е от еничарите. Да му отнемат името Боил - да си стане чистяк Али и да сме наясно поне с него.

24

Анонимен

преди 4 години

Страховете на роба са много понеже е беззащитен, обаче гнева на роба е страшен.

23

незнайко

преди 4 години

ЦЕНАТА НА ДЕН В ЛУВЪРА Е---165000 Э ДОКОГА БАНОВ ЩЕ СЕ ГАВРИ С БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ПРЕСТАВЯЙКИ Я КАТО ----ЕВРОПЕИСКА ТУРЦИЯ О С Т А В К А БЪЛГАПОУБИЙЦИ

22

Е от това...

преди 4 години

..повече,какво да говорим.Може ли държава с 1330 годишна история -на моменти трагична,да бъде без достойнство. Някои от Министерството на културата,не може ли да обясни на куратора г-жа Шарлот Мори,че българинът е достоен човек, и това,което е създал чрез иконите си е безценен паметник на несломимият му дух - запазен дори и в годините на робство. Не разбирам подобно "взаимодействие" между исляма и православието! В изкуството това е недопустимо!

21

Анонимен

преди 4 години

Съжалявам, че във френската история има един светъл момент - възпирането на мавърското нашествие! Трябвало е да изкарат поне два века като мавърска провинция! Макар, че разликата в културното развитие на маврите и османлийте е колкото от небето до земята! Тукашните не са създали никаква култура, нито архитектура, нито наука, нито поезия! Нищо! Архитектите им са били гърци и албанци, днес се хвалят с гръко - римски сгради и руини и с арабска и персийска кухня!