55

what the f*ck

преди 4 години

При освобождението на България преди 140 години София е била едно голямо село с кални улици и 20 000 души население.Какви истински софияци сте тогава, като сте 99,9 % потомствени селяни?

54

Анонимен

преди 4 години

За какво да се радвам че софия я има. Аз нямам нищо от там.

53

Станислав Рангелов

преди 4 години

До ИСТИНСКИ СОФИЯНЕЦти си истински комплексар, това мога да ти кажа!!! Какво като някой е от Перник или от където и да е? Това не го прави по-малко или повече човек...

52

Анонимен

преди 4 години

Мда, след 1989 г. промишлеността във всички останали области беше тотално съсипана. Например, Русе беше втората по големина промишлена зона с над 70 предприятия. Към 2000 г. от тях бяха останали 10.И после софиянци реват, че всички от провинцията искали да идат в София. Ами нормално, само там остана работа. А Радослав го е казал много точно.

51

до 36 Истински София

преди 4 години

Имало е такива планове основното развитие да бъде съсредоточено в Пловдив централното му място го прави привлекателно за това, но в онзи период това не се е виждало добре на депутатите защото те ще бъдат в София а бизнеса в Пловдив, което затруднява взимане на рушвети.А стратегията се прави отдавна не може да сменяш стратегията за развитие на всеки 10 години защото това няма да доведе до успех.

50

Анонимен

преди 4 години

На който му потръгне бизнеса или леко надигне глава в провинцията и му пращат "Софиянци". Ми то не може така трябва да плащате данъци в Софията града голяма.Ето така стават не 40 ами и 50,60,70%.Къде видяхте инвестицииОправдания с летище и метро.Тази статия ми прилича на отпреди демокрацията.

49

До ИСТИНСКИ СОФИЯНЕЦ

преди 4 години

Напълно ми е ясно за какво говорите. Работих в Териториалното Статистическо Бюро- в централната част на София. Софиянци няма! И да има - са двама - трима. Директора е една дама от Перник. Повтарям - Перник! Повече има ли какво да обяснявам. След като кажа - Перник?!?! Заедно с нея има още една свита хора. Познайте от къде. Перник ,разбира се! Добре че още не са извадили винкелите! Провинциалната комплексарщина е на много високо ниво и там! Точно както явно е й при вас. И явно на още доста места.

48

vlady

преди 4 години

До АнонименВиена дава около 25% от БВП на Австрия.

47

световни тенденции

преди 4 години

Не виждам какво интересно има в тези данни. Така е по цял свят и най-вече в Европа с най-големите градове. Париж, Лондон, Москва, Истанбул, Белград, Атина, Букурещ...Нормално е икономически бум да не е станал в Лестър, Бордо, Кавала, Пирот, Крайова или Сливен...

46

СТРАНДЖАТА

преди 4 години

Затова ли шумкарите толкова драпаха да ни я вземат...

45

Анонимен

преди 4 години

До 47човече, ако отделят София от България то България съвсем ще загине. Радвайте се че София я има.

44

Абе

преди 4 години

Трябва да отделят София от България със стена подобна на берлинската и да ги оставят да се самоизяждат там.

43

Анонимен

преди 4 години

По Костов Бургас даваше 40% с Нефтохим, пристанището и Слънчев Бряг.След това и населението на града се подмени. В момента данъците на Лукойл са регнати в Софето, пристанището е склад за смет, Слънчев Бряг дискредитиран, летището сезонно.

42

Анонимен

преди 4 години

Би било добре ако част от администрацията се изнесе в други градове - Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Плевен, Бургас - все големи градове.Така провинцията няма да гасне.

41

Истински Софиянец 2

преди 4 години

... Работя в Държавно учреждение на "пъпа" на Столицата ни ! То вече почти няма колеги , родом от София ! И още по - лошото... Напълно се е с ултра нагли провинциалисти , които освен че са съгласни да работят за по 600 - 700 лева и подбиват заплатите на истинските Софиянци ... са готови да "премачкат" всеки и всичко - само и само да се издигнат до някакъв по - висок пост насред София! Такава ПРОВИНЦИАЛНА КОМПЛЕКСАРЩИНА трудно може да се види някъде другаде... Но в София е НЕОСПОРИМ ФАКТ!!!....

40

Анонимен

преди 4 години

Защо не вземе София да се отдели от недъгавата провинция и да стане БВП 100%.

39

Радослав

преди 4 години

До Истински СофиянецОтиват в София защото това е държавната политика, всичко да се събере в София, а останалата част от държавата да остане пуста! Толкова могат нашите политици, толкова правят! Не са виновни хората, че в населеното им място е неглижирано и целенасочено заличавано и им е оставен избор само извън България или в София! Просто държавата това иска и работи целенасочено в тази посока, ако искаш да се сърдиш на някои се сърди на политиците които поставят хората в тази ситуация!

38

Анонимен

преди 4 години

Кои са фабриките? В София.Навремето имаше Кремиковци.

37

Проста сметка

преди 4 години

40% от брутния вътрешен продукт означава около 40% от замърсяванията на въздуха в страната.Халал да им е на софиянци - ще станат жертва на собствената си лакомия да глътнат цялата икономика на страната.

36

Анонимен

преди 4 години

До Истински СофиянецЗащото в София човек има най-голям избор на работодатели и шанс да намери работа. И на мен ми е странно, но е факт. Другаде липсва инфраструктурата, която пък се гради според нуждите. Затова искаха да изнасят чиновниците, с тях ще се построи инфраструктура другаде и ще живне района.