70

Едуард Кардел

преди 4 години

По това време вече американците в лицето на Едуард Кардел, свързан с цру-подобните служби в Америка, англичаните в лицето на Рандолф Чърчил-син на Уинстън Чърчил и Германия, Русия, Хърватия в лицето на Хебранг са поставили интересите си на Балканите като своя зона на влияние. Главен заложник е България. Главното оръжие е Югославия. Е.Кардел, Р.Чърчил, А.Хебранг и Моше Пияде са в екипа на Й.Б.Тито. В екипа на България кои са ???? Югослави поисква федерация под своя егида. Вижте горните имена.

69

Анонимен

преди 4 години

Тие се луе се колаборатори(соработници) на Бугарскиот Окупатор од 1941 до 1944, токму затоа се стрелани... Не измислувате никакви глупости дека биле стрелани само затоа што биле ***. ... Тоа се луе кои кодошеле и се богателе врз маките и грбот на обичниот Македонец. .... Овие 1200 луе не залужуваат никаква почит.

68

Loyko

преди 4 години

До 69Как коя история е вярна??? Естествено българската....

67

Целта на България

преди 4 години

е да направи всичко възможно да приобщи Македония към ЕС и НАТО. Едва тогава българите ще могат да изгладят всички противореия - исторически, политически, културни, лингвистични и т.н. с нащите братя и сестри в Македония, които бяха принудени най-вече от Русия и нейните маши като Сърбия и Гърция да се откажат от българския си произход.Не се хващайте на анти-македонското хоро което Русия ви предлага, македонците са българи и ТРЯБВА да ги вкараме в НАТО и ЕС, това ще направи Балканите по-сигурни

66

Анонимен

преди 4 години

До ЛойкоКоя история е вярна бе ушанке?Македонска? Сръбската? Руската?

65

Македония в НАТО/ЕС!

преди 4 години

затова Русия активира тролската си армия да ръси анти- пропаганда от двете страни. Ние добре знаем кой седи зад българските трагедии на Балканите, това е Русия която насъсква всичките ни съседи да ни грабят и избиват, целта на Русия е българското Черноморие.Това клане е извършено със знанието на Съветска Русия и с одобрението на руските мекерета като Георги Димитров и БКП у нас. Защо сега? - защото Русия отново се опитва да създаде конфликт със съседите ни за да предотврати Македония в НАТО/ЕС

64

ПИТАМ

преди 4 години

LOYKO Ли си BOYKO ли си, не те знам ама си супер спрял

63

Loyko

преди 4 години

До дядо Йоцо гледаТова което пишеш просто не е вярно.Доста хора гледат...но не виждат. Истината е знам не само от моя род. Дай му на българина да си измисля велика история...,която естествено не е вярна.

62

защо сега?

преди 4 години

ами защото Русия иска да държи Македония извън ЕС и НАТО. Забележете как руските тролски банди започнаха да засипват социалните мрежи с анти-български (от страна на Сърбия и Македония) и контра-ответи от страна на българските медии. Всичко това се прави за да се избегне присъединяването на Македония към цивилизована Европа, защото Русия ще загуби поредния си плацдарм на Балканите.За българите е важно да направят всички усилия да приобщят Македония към ЕС, а след това историческите дразги ***

61

Анонимен

преди 4 години

Всички проблеми на света включително и нашите идват от гнома и от гъзолизците след него !

60

човек

преди 4 години

До: номер 61Това са събития случили се в миналия век, тоест 20-ти.Сега живеем в 21-ви век. Никой никого не застрелва сега защото е българин.Синхронизацията нещо ви куца май.Дайте да развеем конските опашки и да въведем бог Тангра като основен бог на Велика България?Това ли да направим? Осмислете реалността и разберете реалността в която живеем!Никой не мрази българите сега. Всъщност, подобни сантименти още може да има сред възрастното население, но младите искат и могат да живеят заедно.

59

ШибиРиби

преди 4 години

Ми те макетата по кръвожадни от османците бе. Комунисти жадни и гладни

58

дядо йоцо гледа

преди 4 години

До LoykoКато разбереш че са застреляли комшията, затова че се е чувствал българин, не е нужно някой да те насилва. Ставаш македонец по желание.

57

Анонимен

преди 4 години

Хора, защо се поддавате на руска пропаганда?В края на Втората Световна Война френските партизани са остригвали главите на френските жени, които са били любовници на германски офицери!Сега на влизане във Франция откъм Германия няма граница - разбираш че си влязъл в друга държава само по пътните знаци!Въпросният Светозар Вукманович е имал брат, убит от югославските комунисти.И не е направил нищо за да го защити, защото сам той е бил комунист!Какво да говорим за българите?

56

Ужас

преди 4 години

България не трябва да е толкова отстъпчива и с наведена главя!Стига толкава лъжи срещу Българите..изтрепаха стотици хиляди Българи.само защото взеха български земи и не искаха в тях никай да се нарече Българин..Господ да ги накаже и сърби.и гърци.и румънци и турци..разграбиха ни земите и изколиха толкова Българи.а ние тук им строим църкви.джамии.правят си каквото искат .сомоопеделят си се както искат.с нашата *** толерантност

55

Аз

преди 4 години

До House M.D.Във връзка с датата на Рождество... - Ето как стоят нещата: Коледа си е била винаги на 25 декември според БПЦ. Когато влиза в сила Грегорианския календар, БПЦ не го приема. По тази причина Коледа за известно време се празнуваше на 6 януари по нов стил (Грегориански календар, официален за Бг), което обаче съответства на 25 декември, според стария стил, следван от БПЦ.Както се досещате - все още има църкви, които си следват стария, Юлиански календар при определянето на Коледа.

54

Bungar

преди 4 години

Пишман историците на България освен да си измислят история май друго немогат. Подобни псевдо факти се измислят за да мразим македонците. Хем сме били окупатори,хем искаме да се изкараме освободители. Стига сме плащали грешни пари за измислвне на история...82495

53

Дядо Петър

преди 4 години

Като се връща назад към тези събития, авторът трябва добре да знае, че по същото време по нареждане на Георги Димитров ("вождът и учителят на целия български народ", а в действителност дългогодишна маша в ръцете на Сталин) при преброяване на населението българите от Пиринско са били насилствено заставяни да се записват като МАКЕДОНЦИ.Добре че Тито и Сталин междувременно скъсаха, иначе щяхме да се окажем в една федерация със сърбите и останалите югославяни. С всичките последствия от това.

52

коментар

преди 4 години

А нещо за Г.ДимитровПреди да пишеш за един политик . първо се запознай с архивите в Русия.Може до влагаме повече емоции и много малко истина.

51

Анонимен

преди 4 години

Искате много ,но нищо няма да получите.Сърбите имат силна армия,благодарение на руснаците.А нищо чудно това да се разпалва умишлено от Русия.Ние сме армия на Динковците и Перовците.При нас всичко е унищожено.