89

Анонимен

преди 4 години

До Бате ГойкоНали онзи ден се хвалеше, че сам издържаш четиричленното си семейство, бе! И че децата ти били две. А днес казваш, че не знаеш как и какво се учи в училищата в момента!По-рано ли излъга или си немарлив баща?

88

Анонимен

преди 4 години

Системата, та системата. Човек се образова толкова колкото Господ му е отредил.Това в идеализирана фаза естествено, без отчитане на финансовия фактор.И гуми "Мишелин" да сложим на Запорожец, по-добре ли ще върви.

87

Анонимен

преди 4 години

До UK 88Какъв "елитен"университет завършила-Роял Холоуей 'за първи път го чувамслед 20 г. жител на Лондон.Да има Холоуей метро спирка в зона две....да не е до метрото сградата.Ами ти сам си виновен след като за 20 години си залепнал като мазна дъвка пред Булсатком телевизията.

86

UK

преди 4 години

Какъв "елитен"университет завършила-Роял Холоуей 'за първи път го чувамслед 20 г. жител на Лондон.Да има Холоуей метро спирка в зона две....да не е до метрото сградата.

85

учител

преди 4 години

Финландската образователна система е призната за най-добра. Без коментар.

84

Анонимен

преди 4 години

Образователната им система ти дава правото да си натурално пр0ст. 90% от нещата се извъртат за расизъм и равенство, а навсякъде виждаш, че не е така и е важно и на кой си човек. От време на време се правят изключения, за да може да се използват за подържане на системата.Бил съм в английски колеж (Higher Education), нещо като началните 2 години в универсотет и напуснах. Да правиш курсова работа за иновативен продукт и да ти кажат, че 2% similarity били малко, защото не копираш достатъчно...

83

Бате Гойко

преди 4 години

Униформата е хубаво нещо. Не бива деца от заможни семейства, да подтискат тези с ограничени възможности. Да се набляга на силните страни на едно дете е също добре- всеки си има силна страна, нека да се развива там. Не знам как и какво учат в момента, но като гледам крайния продукт на образователната система- явно тя не работи както трябва.

82

Анонимен

преди 4 години

Не видях задълбочен анализ/сравнение м/у Bg vs UK образователните системи - кое е полезно и кое - не, защото минусите на едно са плюсове на другото и обратно. Коефициент на ефективност? Цена ? Мотивация ?Тоова че трябват промени и баба знае да говори. А как да стане - това е съвсем друго.

81

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 75Тачър ни хвалеше колко хубава ни е образователната система, сега тях ше копираме...Каквото имахеме го унищожихме, сега другите да копираме............Така е, Тачър беше впечатлена от книгата на Тошо "Денят на трифидите" български вариант с народна музика и хидравлична гайда!

80

Анонимен

преди 4 години

Краткия отговор-може ама не искаме. Друго е да си 30-40г след Европа и на опашката на света...

79

Анонимен

преди 4 години

До не може да бъде! 76Няма еднозначен отговор на това дали можем да вземем или не пример от английската образователна система.......Нямаме толкова умствен капацитет че да можем да копираме английската образователна система при наличието на ангро граждани амеби и чехълчета!

78

Анонимен

преди 4 години

Образовани български..... няма, но има страшно много с купени изпити и дипломи! Някои от нежния пол пък си ги купиха в натура! Изключенията са много недостатъчни за прогреса на една държава!

77

Анонимен

преди 4 години

Да се въведе избор на предмети в горните класове е важно. В гимназията (ЕГ Пловдив) имахме толкова материал, че и при най-добро желание справянето беше физически невъзможно. Едно дете се самоуби, а други две се опитаха. Останалите или преписваха, или изоставаха, и като цяло повечето от знаене на уж всичко не знаеха нищо. От основното училище се блъска материал на универсететско ниво, а децата остават трайно неграмотни и без елементарна основа по другите предмети.

76

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 77"Образователната ни система е била на топ ниво до средата и края на 90-те....всеки запознат го знае."Чушки и глогинки! Селияндуристанците не подлежат на качествено образование, нито преди нито сега! На времето по-високи оценки се даваха на дечицата на партийци и "борци" против фашизма и капитализма, наследството от което си носи пагобните последствия до днес!

75

Анонимен

преди 4 години

Образователната ни система е била на топ ниво до средата и края на 90-те....всеки запознат го знае

74

не може да бъде!

преди 4 години

Няма еднозначен отговор на това дали можем да вземем или не пример от английската образователна система.Изборът на системата зависи от много неща-преди всичко от целта,но зависи и от демографията и статуса на държавата.Мисля,че Е.М.Ремарк беше казал,че войните ги печелят не военните,а учителите!?Според мен английската система си е имперска система,каквото и да каже.За сахибите-едно,за ***-друго,за работниците-трето и т.н.Това сега е осъвременено,разбира се,но Брезитът поза някои неща!?

73

Анонимен

преди 4 години

Тачър ни хвалеше колко хубава ни е образователната система, сега тях ше копираме...Каквото имахеме го унищожихме, сега другите да копираме...

72

Анонимен

преди 4 години

До пич с това, че Тачър дошла в Българиянинбила впечатлена ...Ни ко да каже, бе цъpвyлинии?! Ти за дипломация чувал ли си?

71

Анонимен

преди 4 години

Сакън, да не разделим дечицта на умни и не ЧК толкова умни ...

70

Анонимен

преди 4 години

Хайде да не се лъжем, каква работа ще си намериш с политология по света и у нас? У нас няма работа, но хайде да не се лъжем, защото с poli science в чужбина да си намериш много доходоносна работа. Познавам лобисти с екипи от десетки хора, който смао с това се занимават и уж гледаш, че нишо не правят, ама са със шест цифри годишен заплата