41

Анонимен

преди 4 години

Ето така се посрещат и изпращат камиларите, а не със селфита и "добре дошли".

40

malart

преди 4 години

Сваляйки розовите патрЕотарски очила: войските на Тревел помагат на византийците в борбата им - това е смисленият анализ от филмчето. Основната роля е на византийския флот, а значение има и студеното време. Не намаляваме ролята на Тервел, но просто да не я преувеличаваме. Ествствено комплексарите веднага ще "скочат" и ще обявят това твърдение като антибългарско

39

на Тервел баджанака

преди 4 години

Добре,че са форумите,та лyд/итe да дращят на воля,вместо да вършат щуротии по улиците!

38

Зозо

преди 4 години

До Ястреб ОсманлиятаХоди шътай добитъка, че ревът в обора завалийките! Не се занимавай с неща, които не ти се отдават!

37

Ястреб Османлията

преди 4 години

Великата история на великите българи на трите язовира е велика или в минало време, или в бъдеще време, но никога не е в настоще време! Но това е нивото на това велико племе! Човек да се смее ли или да плаче на това жалко племе - вчера шкембе войводата им тържествено обяви, че великата българия се е сдобила с един (1) хеликоптер за великата си армия! Нищо, че е била ползвана преди и е била преди бракуване. Но българина е свикнал да прави брак с използвани жени ... искам да кажа хеликоптери!

36

Бате Гойко

преди 4 години

"турските езици ХАХАХАААААААА"Кое е смешното?

35

Fallschirmspringer

преди 4 години

Преди години,по време на тъмният социализъм баща ми беше в командировка в ТАССР,в градовете Казан и Бугольма.При разговори с местните жители,след третата водка ,казвали,че са българи и много искали ,когато се върне в България да им изпрати плочи с песни на Емил Димитров и Лили Иванова.Били много сърдечни хора.Имената им не били руски и български,а имали средноазиатско звучене.Имали едно много екзотична ядене печен петел овъргалян в стафиди

34

Анонимен

преди 4 години

Тервел е станал васал на Византия, също както сега Бойко ви направи васали на САЩ. Пратил е прабългарите да се бият в чужди войни и да защитават имперските интереси на Византия. Спасил е враговете ви римляните, защото са му обещали злато и мезонет в Константинопол.

33

Жалко е

преди 4 години

Жалко е, че празнуваме празници, като денят на благодарността, вси светии и пр. .... глупости, а не помним, че хан Тервел е спасил Европа! ! Че ако не е бил Тервел вероятно днес половин Европа щеше да срича Kopaна три пъти на ден ..

32

Ястреб Османлията

преди 4 години

Защо ли ранните български владетели са имали титли като "хан"? Защо ли името на оригиналния български бог Тангра звучи страшно много като името на бог Тенгри на тюрските езици и Танръ на модерния турски език? Защо ли почти до началото на 8 век аристокрацията в тогавашната българска държава е говорила на старо-турски език? Защо ли днешният език на българите звучи странно близко до македонския език? Да не би защото майчиният им език е македонски, докато бащиният им е турски?! Питам се аз ...

31

Горд Българин

преди 4 години

До ВасилевБЕ ТИ, НА КАКВИ ОПИАТИ СИ БЕ? Тези "исторически" факти, които твърдиш от къде ги прочете? Вероятно от турската история или ...? Аре скрий се в ъгъла и се самоубеждавай в простотиите си, тук никой не те има и за *** даже.

30

Анонимен

преди 4 години

This video file cannot be played.(Error Code: 232001)-------------------Защо не мога да гледам видеото ??? Някой имал ли е подобен проблем

29

Ястреб Османлията

преди 4 години

До FallschirmspringerИ Митхад паша е бил 100% прав. Защото днешните турци по Делиормана не са дошли от Мала Азия, каквито са турците по Родопите и Странджа-Сакар, а са оригиналните потомци на турчина Аспарух, на турското племе "буллгар". Затова хлапе, четете история, но не тази, изсмукана от дълбините на отвора между задните буззки на някой български историк, който дори може да има и титла като професор!

28

Гошо...Тъпото

преди 4 години

Хан Тервел,ако бе сега тук на власт,първо щеше да забрани всички партии,а водачите им да ги окове във вериги и да ги разкарват по площадите като...мечки.Ясно защото,защото разединяват и корумпират народа и не са полезни за държавата.След това щеше да справи и с всички задгранични,близки и далечни...доброжелатели на България.Сигурно ще се...прероди и...появи,но трябва да почакаме и да не губим вяра.

27

опетков

преди 4 години

Тервел е спасявал собствената си кожа и въобще не му е дремело за Европа. А че българите сме ***, които не виждат по-далеч от носа си, се доказва няколко века по-късно, когато сме съюзници на османлиите(турците) при завладяването на Константинопол и разгромяването на европейската християнска цивилизация. Никой не ни е крив и за това държавицата ни изчезва за близо 5 века.

26

Fallschirmspringer

преди 4 години

Според великият държавник Мидхат паша относно населението на Дунавският вилает,смята ,че техният произход е основно български: Между българите има повече от един милион мохамедани. Тези мохамедани не са дошли от Азия, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чада на същата тази страна, на същата тази раса и от същото това коляно.

25

Ястреб Османлията

преди 4 години

До FallschirmspringerАко трябва да вярваме на българите, то до 1923 година не е имало турци, но е имало "турско робство" до 1878 година. Затова чествуваме 3 март като национален ден нали, по случай освобождението на българия от "турско робство"?! Хора, като ви казвам че българин е вид диагноза ми се сърдите! Защо ли, се питам аз?!...

24

Ястреб Османлията

преди 4 години

В днешно време населението на Волжка българия е все още там, макар да има и много руснаци и други етноси. И те казват че са потомци на племето "буллгар". Майчиният им език е турски диалект, доста различен от днешния книжовен турски език, но въпреки това достатъчно близък за да можеш да се разбереш с тях на него. Имената им са турски или арабски и религията им е предимно ислям. Сега някой криводзуррлат многознайко ще ми изгруухти, че те са били потурчени по времето на "турското робство"!

23

Fallschirmspringer

преди 4 години

До Ястреб ОсманлиятаСамото име на турци се появява в българската книжнина през втората половина на 18 век, т.е. с началото на Възраждането, а придобива гражданственост едва през 19 век. Дотогава, за означение на мюсюлманите в империята от българите са използвани думите агаряни и измаилтяни. В самата Османска империя са съществували два термина за обозначаване на идентичност: простонароден човек (турчин) и династичен аристократ (османец). .

22

Хан Тервел

преди 4 години

А бе не знам ама е спрял *** на входа на Европа, докато "великите" западни гей демокрации ги пуснаха чак до Поатие!!!То и днес е така- стигнаха до Франция и Германия, а един Бойо Борисов и един Динко ги спряха на Малко Търново...хаха историята се повтаря...