23

Гошо...Тъпото

преди 4 години

Няма нужда да се...огорчаваш Зидаров,гениален си.Хванал си духа на...магесника и си го пресъздал с вдъхновение.Корицата струва повече от...писаното в книгата.

22

Анонимен

преди 4 години

Аре стига бе!Ако "Хари Потър" не е гениална творба, то коее?!? Да не би "Чук и Гек"?

21

Сата НАТО

преди 4 години

Не е съвсем прав.Ето - Гошо...*** е полуинтелигент, но харесва илюстрациите.

20

Анонимен

преди 4 години

Изключително нагъл и бездарен художник. Негативните коментари на хората са напълно основателни. Рисунките са отвратителни и лично мен би ме било срам да изпратя нещо подобно. Едно дете би се справило много по-добре от този некадърник. Екипа на Роулинг са разпознали героя на рисунката, а това дали е грозно или добре направен е без значение за тях. Навярно считат че за българия подобни безумия са напълно нормални. Хората се активизираха защото неразбират защо един бездарник продължава да рисув

19

Кривондел

преди 4 години

Изкуството е странна история. Може пък Човекът с водните боички да е надраснал времето си и чак внуците ни да го оценят, особено ако кръцне едното ухо. Може и да остане като пример за недодяланост, като соц паметниците с малки квадратни главички, които никога не станаха известни като Роден, например. При всички случаи важното е какво ви харесва. На мен никога не са ми допадали.

18

Анонимен

преди 4 години

Той така си рисува човека. И другите му илюстрации са в същия наивистичен стил. През тоталитаризма се лансираха успешно такива илюстрации, но съвременният българин вече е свикнал с по-модерни илюстрации и си търси да си види тях. Комунистическите прийоми вече не са вървежни през 2019 година. По - скоро издателството е виновно, че е избрало толкова old school художник.

17

666

преди 4 години

Художникът направо да си признае, че рисунките му са чиста халтура - някакви наивници плащат пари за рисунки на някаква си скапана книга /според художника/, защо да не им вземе парите! Тъй де, цял живот е преживявал с халтурщина, що сега да не го напрви пак. Някакъв си Хари, хайде де!

16

Анонимен

преди 4 години

Пич. Не ти харесват картините и това е.Екипа по локализацията ти е дал зелена светлина, защито са видели, че повечето детски книжки били с твои илюстрации, следователно са сметнали, че ще продават повече бройки, защото стилът ти е познат.Сега, никой не твърди че Хари Потър е гениална творба, ама като взимаш дадена задача, свърши я професионално, а не се оплаквай, че не те разбирали и били загубени.Никой бе те напада. Просто публикуват картините ти и хората си дават мнението.

15

Анонимен

преди 4 години

"Няма народ от само от интелектуалци. Такъв не съществува. Но опасни са не простите хора, а полуинтелигенцията, тя е най-многобройна и най-агресивна...БРАВО!!!

14

Гошо...Тъпото

преди 4 години

Аз не съм чел и...ред за въпросният Потър и се чувствам съвсен на ред.То ако ставаше с...магии и заклинания да променим света,щеше да е...лесно и да е пълна бъркотия,защото колкото човека,толкова...светове.Колкото до художника и неговото виждане за оформяне на книгата,добре е осмислил...визуално главният герой,с въздухарската му пръчица,очилца и килната шапчица,с наивните му широко отворени очички.Браво на...маестрото-художник,добре се е получила корицата.Като я гледам,няма нужда да чета и ред.

13

Читател

преди 4 години

Поредната реклама на поредния (аман) Хари Потър, да прощават феновете. Поредицата за Хари Потър е доказателство, че едно нещо като непрекъсмато ти го набиват чрез реклама ,започваш да го харесваш. Чак, пък, гениална....., хайде, моля ви се.

12

Lan

преди 4 години

11, ако възрастта е причина да не си вършиш работата добре, то тогава явно не си за тази работа!

11

Lan

преди 4 години

9 Зидаров е канен, защото има стаж, стаж в грозните, тъжни и на моменти гротескни рисунки в детски книжки, с които израснахме. Точно това е и причината да бъде одобрен от Роулинг - въпрос на представяне. Като ти кажат харесван и обичан български творец, би било обидно за цяла държава ти да кажеш: "Ми хубаво, но на мен ми грознее!" И те така...дано да е силен някъде другаде в изкуството.

10

До Lan

преди 4 години

Човекът е на 95 години, нормално е, да не може.Да не говорим, че и човек на 30, ако не му харесва една книга, няма да я прочете.

9

Анонимен

преди 4 години

Кой?

8

Анонимен

преди 4 години

Много важна тема,точно за първа,и вече за трети път ни занимавате с нея. Много ме интереува корицата на хари потър.

7

Анонимен

преди 4 години

А самият факт, че Роулинг е одобрила корицата, на някой не му ли хрумва, че е ОК ? Не казвам че на мен ми харесват, даже напротив, но щом тя го е харесала, не мисля че е нужно да се вдига толкова шум.

6

Lan

преди 4 години

Чай ся, значи деца могат да я прочетат, а възрастен човек не може?! Много интересна себеоценка си е дал този човек. Аз не бих могла да го обидя по-добре! Ако това е корицата е направо срам. Един конкурс сред деца и щяха да излязат великолепни неща - можеше да се избере най-доброто. Иначе книгата е гениална - не се сещам за по-добра книга за деца, нито пък с по-богат речник и финес при изразяването.

5

Джедай Мастър

преди 4 години

1 година му било малко време да прочете книгите. Ми като е чел само Винету, нищо чудно, че са му малко.

4

Легендата

преди 4 години

Другарят Зидаров е причина няколко поколения да се влюбят в запада. Крещяща беше разликата между неговото "изкуство" и всичко което видяхме от другата страна.