27

Сата НАТО

преди 4 години

уедреното и работещо селско стопанство------ Аве, Тьпо, кой и кога ти е казал, че имаш право насилствено да ми уедряваш нивите и после да се кичиш с това "постижение"? Айде уедрявай сега, на пазарни цени, нали си голям радетел за уедрено земеделие? Между другото пак московската ти партия подържаше забтаната за продажба на земя на чужденци, за да могат мутрите да я изкупят евтино.

26

СРЕДНА СМЪРТНОСТ

преди 4 години

Официално не се събират данни, за средната възраст на починалите (по полове, региони и т.н). Предпогам тя ще се окаже по-ниска от т.нар. "средна продължителност на живота"- поне според скромните ми наблюдения. "Средна прродължителност" е чисто статистическо понятие на очакваната възраст, която ще доживее едно новородено дете... Т.е. това не е "средна възраст на починалите". При всики положение обаче да се осигурява за пенсия човек у нас си пълна загуба на средства.

25

Официална статистика

преди 4 години

Работещите в България получават чисто на месец:под 560лв. 53,8%560 - 1000лв. 22,2%1000 - 2000лв. 16,9%2000 - 3000лв. 3,5%3000 - 6000лв 2,5%над 6000лв. 1,1%

24

Гошо...Тъпото

преди 4 години

Гордият български народ бе поставен на...колене от продажната колониялна българска администрация.От зората на натрапената ни лъжедемокрация,надеждите на българина за достоен живот се продават на парче и на...едро,като старо желязо от всички били на власт.Никой не защити държавата и народа.Всичко се ликвидира;промишлени предприятия,енергетика,морски и въздушен флот,уедреното и работещо селско стопанство.За сметка на това,на народа бе предложено един позорен и тежък гурбет,като...награда.

23

Стоян

преди 4 години

Ами всичко идва от "хубавия" ни живот - чорбаджията все иска да работим след 18 ч. , в събота , на края на месеца - пари нямало , плаща заплати за три месеца назад, боледува се на крак - болнични не се признават... Е , колко време ще се издържи така???

22

селянин

преди 4 години

качествен живот означава пълна изба с вино и ракия 2-3 прасенца окачени да се сушатчеверме по хайдушки е ако може и некоя чужда булка ама...

21

Сата НАТО

преди 4 години

Ядем 30 г. замразено месо преди разваляне 50 ст. килото на Запад, а тук го продавате между 8-12 лв--------- Къде, как и с каква цел "Западът" е държал толкова тонове замразено месо, та сега да ни го продава? Знаеш ли колко би струвало едно такова месо, за което 30 г е плащан хладилник? Тая глупашка мантра на московските про стаци докога ще я повтаряте?

20

Анонимен

преди 4 години

Стандартът на живот се определя от доходите, които получаваш. След като заплатите и пенсиите в България са най-ниски в ЕС, как да си позволят хората висок стандарт. Естествено, че хората са стесирани от борбата за насъщния си. Купуват най-евтините и не качествени хранителни продукти. Не си позволяват и не им стигат парите за почивки, за книги и културни мероприятия. Дори и от лекарства се лишават. Всичко опира пак до доходите - добри доходи, добър стандарт.

19

Анонимен

преди 4 години

99% от литературата е написана от хора, които според съвременниците си са имали нисък стандарт и са умрели млади. Сега светът помни Христо Смирненски, умрял на 25, а не връстниците му, доживели до 85 години в някой овчарник.

18

Анонимен

преди 4 години

Политиката на ГРОБарите от нови заеми, данъци, такси, лоша социално политика, неуместни харчове, чудовищна корупция и нулеви инвестиции води до - високи цени, ниски доходи, масова емиграция, съкратен живот и все по-близък фалит на цялата държава!

17

Анонимен

преди 4 години

Какво точно значи качество на живота?

16

Анонимен

преди 4 години

Стрес,нисък стандарт.Това е.А антрополога да си намери друга работа.Личев,Личееев,каква фиеста,какви празници,когато се чудиш как да свържеш двата края.

15

Анонимен

преди 4 години

Лоша храна, лошо здравеопазване, скъпо отопление, мизерни условия.

14

Хаха

преди 4 години

Основната причина е злобата, завистта и омразата, които са характерни черти на съвременния ганьовистанец.

13

Анонимен до 11

преди 4 години

Най лошото е че продължават да управляват комунисти и сега ГЕРБ са 95% такива.

12

Анонимен

преди 4 години

Че за кво ни е да живеем по дълго в тая мизерия

11

Анонимен

преди 4 години

Основна причина е геноцида на ГЕРБ. Ниски заплати и пенсии, лошо здравеопазване, скъпи и некачествени храни, притеснения дали ще може човек да си обслежи кредитите за да не му вземат ипотекираните имоти и замърсения въздух. Но основно е безпаричието и ГЕРБ които държат хората в мизерия.

10

Анонимен

преди 4 години

Лошо здравеопазване, липса на превенция и адекватно отношение на лекари. Липса на навременни действия и диагностициране. Липса на качествени хранителни продукти. Липса на материални условия за отдих и почивка в пенсионна възраст. Висока битова престъпност. Кофти инфраструктура... Като цяло е логично да имаме най-ниската продължителност при условие, че имаме най-ниските доходи.

9

Анонимен

преди 4 години

Преходът направен от комунисти не прощава .Какво очаквахте ?

8

Анонимен

преди 4 години

Тези дето няма какво да ядат ,100% по цял ден размишляват за смисъла на живота!