63

Лоу Даун

преди 4 години

И какви лидери са германци и французи в нещо да чуем.Файзер Ели Лили Джонсон енд Джонсън фармацевтика биотехнологии и тн всичко е американско.В клиин дизел са може би лидери немските смешковци.Французите са лидери във винопроизводството за друго не знам.Тва дето Мъск го прави от години сега тепърва цяла европа се е събрала да го прави с ракетата Ариана 6 и нямат пари.

62

Анонимен

преди 4 години

До Лоу ДаунОбъркал си се. Ако не бяха бруталните държавни събсидии на китайците, коли те дори нямаше да имат, какво остава за конкурентоспособни. Да не говорим, че китайците крадат отде каквото могат като интелектуална собственост, и държавата им пази тая кражба. Ако на това казваш "конкурентоспособност" ...

61

Анонимен

преди 4 години

До Дъ КлашС други думи, ако не беше научната система такава каквато се възползват от нея всичк, включителни и американци, японци, китайци и т.н. И европейците нямаше да имат постижения. Тва е малко плоско. Швейцарците са лидери в областта на фармакологията и генното инженрство. Французите във високите технологии. Германците в биотехнологиите, материалните и инженерните науки. Чувал ли си за ЦЕРН? Това е проект със световна значимост. Европейски. Прочети за HiPER.

60

Лоу Даун

преди 4 години

Само митата крепят немските автопроизводителчета а и френските над водата.Китай вече направиха сносни и евтини коли и ако не са митата дори Дачия си отива да не говорим за ФВ и други кошници.ЕС бил голям пазар.Голям ама беден.

59

Анонимен

преди 4 години

До До 54Или не си живял и един ден по времето на комунизма в България или си седнал целенсаочено да пишеш откровени неистини. В коунистическа България границите се пазеха повече за да не избяга някой от нея, а не за да не влезе. Сам си прави сметката дали приказките ти минават.

58

Анонимен

преди 4 години

Интересно. Всеки с поне малко ум в главата още през 1989-1992 години знаеше какво ще се случи в следващите десетилетия, вкл. и това, за което пише Кръстев.

57

Дъ Експлойтед

преди 4 години

Умният човек още като ученик в лафката на даскалото в невръстна възраст разбира че всеки ти се усмихва докато не ти прибере парите.Не е нужно да одиш на пи.ч.ковци за да я разбереш тая работа.

56

Дъ Клаш

преди 4 години

Водородни технологии акумулаторите електеическите превозни средства суперкомпютрите генното инженерство изкуственият интелект космическите технологии материалознанието хиперзвуковите оръжия и тн къде е Европа почти всичко е постижение на англодаксонците(основно америка) и азиатците.Единични постижения и то благодаребие на циркулирането наннаучни трудове из международното пространство.Да не говорим че ако не са Франция и Германия испанци португалци и дори италианци повече от краставици не могат.

55

Анонимен

преди 4 години

Напротив, миграцията постави началото на процеса на осъзнаване на това че единствения начин да се върви напред е чрез много работа. Ако някой е "обичал" Запада само защото там се живее добре, без да си дава сметка колко работа стои зад това, сега илюзиите за беплатния обяд си отиват и това е много добре. Хората на Запад продължават да живеят добре, въпроса е, дали хората на Изток са готови да работят и те да са така. По всичко изглежда, че повечето са и това е радващо.

54

До 54

преди 4 години

Само дето преди имахме повече свобода от сега за нещата, които изброяваш. Говоря за България, а не за бягство от България.

53

Анонимен

преди 4 години

До ТеоЗависи на какво казваш "добре". Липса на свобода на словото, лична свобода, свобода на придвижване, свобода да избрираш месторабота, свобода на собственост, свобода да получаваш заплащане отговарящо на усилията и знанията са финдамнетални доказателства за това че в комунистическия блок не се живееше добре. Това дори ако игнорираме напълно материалния стандарт, където са насочени усилията на много хора да ни убеждават колко "добре" сме били.

52

Тео

преди 4 години

Върти го, сучи го, и пак стигнахме до факта, че преди тридесет години и в страните, към които се стремяхме, и в нашата се живееше по-добре. Тогава и двата големи фактора бяха врагове, които играеха по съответни правила. Загубихме! Станахме една общност! Ура! А сега?!? Хайде в Германия излез сам след полунощ, освен по празници в някой град с над 300 хиляди души население?!? Тогава се разхождат едни тъмни брадати индивиди с ножове в джоба. И много други фактори. А ние станахме пустиня!

51

Анонимен

преди 4 години

До Дъ КлашИзборой топ 10 на иновациите през последните 60 години според теб.

50

Mockingbird

преди 4 години

нека поясниме бавно, без резки движения за цензурата на получаващите заплати от тази "демокрация" на нпо-тата.това е поредната "понци" схема", от която никой няма да получи пенсии.. данк не адолф хитлер, а данк клинтън и обама!

49

Анонимен

преди 4 години

до 46Доста примитивна линия си си избрал. Борбата между "изтока" и "запада" беше първо борба за доказването, че свободата на индивида е най-важното нещо. В такъв контекст не е имало никакви лъжи. Останалото (жизнен стандарт и пр.) може да се види и с просто око между Западен и Източен Берлин/Германия. ГЕрмания наля трилиони евро в източната й част и разлика все още има. Всеки който отрича че такава разлика е имало или не знае фактите, или разправя откровени неистини. Избери си от кои си.

48

Дъ Клаш

преди 4 години

Да не говорим че запада е обречен от технологична гледна точка.В последните 60 години няма почти никаква иновация въведена от Запада а за разлика от нашите краставичари западните учени или по-точно каймакът им бягат в Сащ щото им плащат повече.ЕС ще си остабе трета дори четвърта или пета сила след Сащ Китай Япония Корея и тн.ЕС да се моли двете кореи да не се обединявят че тогава ще залезе съвсем.

47

Дъ Клаш

преди 4 години

Единственият смисъл да емигрираш е в Щатите щото там всеки е от някъде и те приемат лесно стига да си вършиш съвестно работата.В Европа си го има винаги хейта че те са си германци французи и тн. а ти си от изтока и винаги си втора ръка човек.Никога не можеш да се издигнеш кой знае колко на високо.

46

Mockingbird

преди 4 години

а, да! ето какво правят дежурните по цензура на радан костов: кацат масово на някоя тема, която е важна за третополовите, като защита на бхк за убиецът с нож, който никой няма право да носи и като брутални, марокански скакалци праскат минуси на всекое мнение, което не им допада и лъскват всички свои мнения с плюсове. Мега Манипулацията на дойче веле, ек, меркел, обама и сорос!

45

Анонимен

преди 4 години

Лъжите и пропагандата на Дойче Веле, Свободна Европа, Гласът на Америка, ББС Лондон, които бяха черни станции през социализма и работеха денонощно да обясняват колко е хубаво на Запад и колко е лошо на Изток.Всеки мигрант беше посрещан като цар на Запад, давахаму пари без работа, опрощаваха му престъпленията, с цел пропаганда.

44

анонимен

преди 4 години

Проста математика за *** комунисти:Колко струва имот за 500 000 евро в гето с джихади.ти?