97

Анонимен

преди 4 години

До КОНСТАНТИНОВКОНСТАНТИНОВ, КОНСТАНТИНОВ, хич не си умен.Всеки може да произведе скъпи ***.Ама на кой ще ги продадеш е проблема.Тук не може да се отрече, че СССР до 1985-та изкупуваха всички български долнопробни стоки - цигари, вина, домати.Ама после гръмна чернобил, парите отидоха там и Горбачов каза - не можем вече да ви спонсорираме.А никой друг не щеше стоки произведени в НРБ.Никой не ти забранява да произвеждаш, ама искат качествено и евтино.

96

Шнапс

преди 4 години

Всичко българско унищожиха депутатите. Държава от чиновници и пенсионери. Това е. Ще караме по интерция още малко.

95

Анонимен

преди 4 години

До rusnakНямаше режим ама през лятото. След 1984-та всяка зима имаше режим.Явно точно тогава бай Тошо взе огромни заеми, които вече не можеше да връща и единственият начин беше с ток.

94

rusnak

преди 4 години

1985 нямаше режим на тока и всичко си беше наред, не лъжи!

93

опетков

преди 4 години

До rusnak Кой лъже е ясно, а ние живите помним. България беше дискотека при Тодор Живков. Имахме ток през 2 часа. Годината не помня, но беше около 1985.Изкупиха се всички газови лампи и фенери. Срам и позор за "индустриализаторите" комунисти. Неефективна индустрия с огромни разходи на еленергия. Цялата пара на локомотива отива за свирката.

92

Кривондел

преди 4 години

Бихте ли ми обяснили един феномен?В Кауфланд, Била, Лидл и Фантастико зеленчуците са преобладаващо български според етикета. В Била даже посочват от кои ферми са.Е как точно 80% са внос, като пазаруваме основно оттам? И кой лъже?

91

опетков

преди 4 години

До Анонимен Така е било само в нощните ти ***. Като беше толкова добре защо магазините бяха празни, държавата задлъжня с 10 млрд долара и после Луканов обяви фалит? Ако беше толкова добре защо комунистите си спретнаха преврата? Фалшива индустрия, фалшива икономика съществува само докато изчерпи наследените ресурси. Първо комунистите избиха по-имотните и им окрадоха имуществото. След това национализираха фабрики, банки и ги изгребаха. "Национализираха (ограбиха) имотите и на селяните.

90

rusnak

преди 4 години

Режима на тока започна 90те! Не лъжи.

89

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен87Токът беше една от малкото стоки произвеждани от НРБ, която можеше да се продаде срещу долари.Бай Тошо изнасяше тока за Турция и Гърция срещу $, а държеше собствения си народ на тъмно.Никой не щеше да купува 80% от *** произвеждани в НРБ - нито телевизорите велико търново, нито компютрите.А междувпрочем България взе от ЕС доста добри пари за спирането на тези 25-годишни остарели реактори.Така или иначе проектния живот на ВВЕР440 е 30 цикъла. България ги спря на 25-тия.

88

rusnak

преди 4 години

Ок, сега земята е на големите корпорации и няма домати дори за плюскане в Москва:)))

87

Анонимен

преди 4 години

Българите също са изчезващи зеленчуци. След 6 века изкуствена селекция "спасявай се поединично" народ вече няма, всеки се спасява поединично.

86

До 85 Анонимен

преди 4 години

Прекупвачите от зеленчуковата борса ги изхвърлят. Производител никога няма да метне стоката си на *** - намаляват цената и може да ти дадат някои неща без пари като бонус, че си редовен клиент.

85

Анонимен

преди 4 години

Имало режим на тока, а от ЕС изнудиха България да спре реакторите на АЕЦ Козлодуй?

84

Анонимен

преди 4 години

Комунистите взеха земята в ТКЗСтата - след 30 години България стана един от най-големите производители и износители на селскостопанска продукция в света.Демократите разрушиха ТКЗСтата и върнаха земята на собствениците - след 30 години Бългаирия вече не произвежда селскостопанска продукция, най бедна в Европа, най-висока смъртност а 2 милиона българи берат ягоди и слугуват на Запад за мизерно заплащане.

83

Анонимен

преди 4 години

Тази година се оляха с цените на плодовете и зеленчуците.Цяло лято българското домати е на 3-4 лв/кг.Това за ядене ли е или музеен експонат?!Продавачите на пазара държат високи цените, треперят някой да не открадне 1 морков, ще го скалп.ират на мЕсто. Тръгвайки си от пазара, гледам 1 търговец натоварил цяла количка с моркови, може би над 10 найлонови чувала, изхвърли ги в контейнера за см.ет. Изхвърля, но не смъква цената. Бива алчност, бива омраза към клиента, ама чак толкова не бива!

82

2019 година

преди 4 години

Нългарите - оскотяващи, напускащи на тълпи родината си в търсене на нормален живот?

81

Анонимен

преди 4 години

До rusnak 81За да се произведат тези домати, земята на населението беше конфискувана, и населението беше задължавано под строй да работи на полето за 40ст/ден.Та така русначе.Българите работеха ангария на собствената си земя, за да може другарите в Москва да плюскат евтини домати.

80

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 80През 1989-та НРБ имаше режим на тока.Българите бяха концлагеристи с 180лв заплата и празни магазини.Елементарни неща се купуваха с връзки.Толетната хартия беше кът.Жените не бяха чували за дамски превръзки.За кола се чакаше 10 години, за панелка по 20.Задължаваха населението да работи ангария на полето за 40ст на ден.Каква индустриална развитост?Каква продукция е изнасяла - правец82 ли, или печки раховец, или касетофони респром?

79

rusnak

преди 4 години

Хубаво е да знаете, тъй като са ви промили мозъчетата, че през 60те години на миналият век, в продължение на няколко години, България е на първо място по производство на домати в Света!!!!.. Та тъй с лошия гладен соц.

78

30 години демокрация

преди 4 години

Населението на България намаля с 4 милиона.