66

До 90

преди 4 години

Абе те и Японците направиха голяма беля с Фукушима...А уж са нация техническа

65

Анонимен

преди 4 години

Аз по принцип не харесвам режима в Русия, но признавам идеята с подвижна ел. централа е гениална. И може би това ще е решение на глобални проблеми свързани с достъпа до енергия и замърсяването на планетата. Странно ми е защо еко организации са против? По-добре ли ще е да се горят въглища или просто да се наемат 2 плаващи централи за 10 години например? Май някои енергийни кръгове усетиха заплахата за бизнеса си и наеха еколозите.

64

Анонимен

преди 4 години

Направиха Евтината технология Спейс Шатъл - като теглиха чертата всеки старт излизаше по един милиард долара.---------Боби, кога Просия е направила Евтината технология Спейс Шатъл, припомни миско обичаш?Просия направи безумно скъпата и неработеща технология Буран, която не изведе един човек и не изведе нито един килограм полезен товар в Космоса.Буран има един ТЕСТОВ полет.Един тестов полет, който нищо не означава.Това не е направена технология.

63

Анонимен

преди 4 години

Сащ имат 12 надводни чернобила и 20 подводни чернобила..що никой зелен не протества?

62

Анонимен

преди 4 години

Тия ще направят голяма беля. Дано не съм прав.

61

Анонимен

преди 4 години

1. след петролната Криза 70 години всички самолети в един момент стават нерентабилни - преди тази --------Тоест, причината е ИЗВЪН Конкорд.И поскъпването е било временно явление.

60

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 74ФАЩ повече от 20 години след полета на Буран успяха да направят автоматизиран полет но с десетки пъти по малък кораб.

59

V

преди 4 години

Да го докарат тука ,че май няма да има от де да купуваме ток ,като ни накарат от ЕС да затворим въглищните централи .Тва нещо и парно дава ;) И май България ще е на такива кораби ,щото няма да има енергетика .Такъв кораб имат Турция мисля че два но не са ядрена ,а с централа която върви на газ и мазут .Турците имат договори в Африка

58

Анонимен

преди 4 години

Те и Американците имат плаващи атомни централи, които обикалят цял свят. Разликата е само, че им казват самолетоносачи. И не доставят ел. енергия на бедните страни, а бомби с обеднен уран.

57

Анонимен

преди 4 години

Путин пак две дължини напред пред американската империя на злото!

56

Путкин

преди 4 години

Струва ми се много скоро ще се топне на далбжко таз збирщина допотопна нехнология и даи боже

55

дядомраз

преди 4 години

Сибир. Сурова,необятна пустош която само електричеството може да направи пригодна за човек. Хората си решават проблема по най-логичния начин. Там е трудно и за да отцелеят хората прибягват до странни технически решения които навсякъде другаде биха изглеждали като лудост.

54

Анонимен

преди 4 години

Браво на Руснаците!! Много добра идея и пазарна ниша в бизнеса с енергия. В момента цял свят изпитва глад за енергия. Много добре са го измислили просто докарват Ел. централата на място. Без трасета, без загуби, без политически пречки. Просто паркират атомна централа директно при нуждаещия се. В Африка ще е фурор, там тока все още е лукс.

53

Боби

преди 4 години

До Сата НАТО"Боби, кой ти е казал, че Конкорд е летял на загуба?И не 20, а 25 години.И да ти кажа, Ту-144 не е летял не заради финансови загуби, а защото е НЕНАДЕЖДЕН."1. след петролната Криза 70 години всички самолети в един момент стават нерентабилни - преди тази криза се гонеше скорост след тази криза КПДБ707 е по-бърз от чистак новия Б777 с над 100км2.Ту-144 е практически различен самолет от Ту-144Д (само името и предното стъкло не са модифицирали)Да Ту-144 е ПЪЛЕН ПРОВАЛ

52

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 76Селски, плаваща АЕЦ е всеки атомен самолетоносач и всяка атомна подводница ако не знаеш. Тази дори не е първата гражданска. Иначе им желая успех на руснаците, защото проекта има потенциал. С наземните АЕЦ е свършено. Само държави от третия свят им вероятност да си сложат такъв таралеж в гащите и то ако ги натиснат "братушките".

51

Анонимен

преди 4 години

Честито братушки! Само напред висша расо славянска! Яжте, пийте, *, обратното броене на края на света започна! Когато гръмне гениалното произведение, апокалипсиса няма да е бърз, ще има промяна в теченията и температурите, урагани и торнада надвишаващи текущите максимални степени по сила. Смесени с радиация.

50

Анонимен

преди 4 години

Честотоо. Първата плаваща атомна централа е факт. Японци, американци, французи, китайци гледат и се учат

49

Боби

преди 4 години

До Анонимен"Или всяка година ще правим нови вятърни перки ..."Последен вариант ВЕИ перки - просто вертикален цилиндър с еди какво си покритие - мисля че се въртеше от вятъра заради модифицирна закон на кориолис но много вероятно е да греша името на закона. За разлика от класическите перки тези се възприемат от птиците като дървета и може дори в резервати да се сложат. А центробежна сила комбинирана с ХИДРОФОБНО покритие и никаква вода няма да се лепне на перката(пп генератора е на земята)

48

Анонимен

преди 4 години

Направиха Евтината технология Спейс Шатъл - като теглиха чертата всеки старт излизаше по един милиард долара.---------Боби, кога Просия е направила Евтината технология Спейс Шатъл, припомни миско обичаш? Просия направи безумно скъпата и неработеща технология Буран, която не изведе един човек и не изведе нито един килограм полезен товар в Космоса. Буран има един ТЕСТОВ полет.Един тестов полет, който нищо не означава.Това не е направена технология.

47

Анонимен

преди 4 години

*** обвиняват други потребители в тролство. Хайде всички знаем приказката за крадеца, който вика дръжте крадеца