64

Казуар

преди 4 години

МКС тежи 450 тона, с руска ракета е изстреляна само капсулата към която са добавяни модули транспортирани от совалките. Совалките имат товароподемност до 30 тона и механична ръка която вади модулите от люка и се монтират на станцията. А иначе близкият космос е вече слаба ракия. Ким Чен ако се напъне и вземе още от дажбите на севернокорейците може да изпрати космонавти около Земята.

63

Анонимен

преди 4 години

Луно, луно, земьо македонска! Пак ли ке се тепаме за тебе!.

62

Калеко Алеко

преди 4 години

Доказания полет на Гагарин всъщност беше една околоземна обиколка в стратосферата на Земята. Няколко години по късно американски крак стъпи на Луната, а Совалката която беше пусната още в 80-те години на миналия век е направо техническо чудо в сравнение с руските ракети прототип на ФАУ-2 от втората световна война. Просто совалката се оказа прекалено скъпа за мисиите, които изпълняваше, а *** не можаха да направят нищо повече от една орбитална станция, която кърпят от времето на СеСеСерето

61

До 76

преди 4 години

А Горанчо трезорчика с коя мисия ке ф'ърка,къде го забравихте м'унчето?

60

до Рукавишников

преди 4 години

Нема по-голем разбирач за космосо и месечината от бате Бойко и от мене и там ние че си напраиме село и да фнимават сите оти оно че бъде часна сопственос и флизането че бъде само с карти

59

Калеко Алеко

преди 4 години

До Гаманов ... Доказания полет на Гагарин всъщност беше една околоземна обикалко в стратосферата на Земята

58

Анонимен

преди 4 години

One way ticket? Въпросът не е в отиването, важното е връщането. Иначе не се брои. И без това там вече имало 200т (?!) отпадъци.

57

Рукавишников

преди 4 години

САЩ ще изпратят екип астронавти в състав астонавт Борисов, астронавт Цветанов, астронавтка Цвета, астронавтка Захариева, астронавтка Деси Атанасова и ще ги оставят там. После ще оставят и следващите екипи астронавти от ГЕРБ и ще ги оставят там. Само тъ.пи сибирски конспиратори като теб се съмняват. И то от завист и злоба. ***.

56

до реалист

преди 4 години

И как се наричат пилотираните кораби на НАСА и Мъск, че не мога да ги открия в нета?

55

Реалист

преди 4 години

До 69. Ами, именно де. Скъпо е и затова не им се занимава. Не че не могат да го направят за много кратко време. Това не променя изобщо смисъла на това, което съм ти написал.

54

Рукавишников

преди 4 години

До Гаманов. И кацанията на американците на Луната, които не са 1, а ШЕСТ са признати и от руснаците (защо не изреваха от Кремъл още 1969, ами мълчаха), и от целия нормален свят. Само тъ.пи сибирски конспиратори като теб се съмняват. И то от завист и злоба. ***.

53

Реалист

преди 4 години

До 63. Ами има по-скъпа алтернатива бе, раппон. И на НАСА, и на Мъск. Но не са изгодни финансово на този етап и затова ползват евтините руски. Тъ.пак.

52

Анонимен

преди 4 години

До 65Момче образовай се малко, като се опитваш да говориш с хора. Проекта Аполо е спрян след Кенеди, а самия проект е адски скъп. По 60 милиарда на година е бил бюджета на НАСА. Пръснати са огромни пари, за да стъпят там и няма причина да го правят отново след 5 10 год. Ето сега искат да тестват нещо ново преди Марс и стартират отново проект това е.Всичко е пари. Ти що некараш нова S класа ами караш някой 20 год дарак :)

51

Анонимен

преди 4 години

Е аре де, нали преди 50 години са кацнали на таз луна ?Защо за толкова време не могат да кацнат пак ?

50

Анонимен

преди 4 години

Совалката е направена и летя доста време пред очите на целия свят. Ти къде си спал е твой проблем. Второ совалката е адски скъп проект и ненужен към този момент - но това не променя факта , че бяха първите с пилотиран летателен апарат завърнали се от космоса. Руснаците са бедни и предлагат услугата да качват чужди астронавти заедно с техния, като си делят парите или те си знаят кое. Това е всичко ..Просто и лесно за разбиране.

49

до "реалист&quo

преди 4 години

За ПО-евтино, може да се говори, ако има някаква по-скъпа алтернатива.Алтернатива няма. Затова "ползват руски кораби"."направиХА много пъти със совалките" Но къде са днес совалките? Щото руските кораби са на МКС.

48

Гаманов

преди 4 години

Аз съм оптимист,що касае недалечните полети в близкия Космос. Но няма да ми стигне полето да ви изредя какво ще е необходимо на човек за по дълго пребиваване в Космоса. Недалечни полети и по дълго оставане в Космоса са възможни само с роботи....за съжаление.

47

Анонимен

преди 4 години

2005 година NASA гордо обявиха че са почти готови с проекта за Лунна база,изграждането на базата е част от проекта за дългосрочно завръщане на Луната през 2020 година!Да напомня сега сме 2019 нито изградена база има,нито имат необходимата техника да се прилунят и дългосрочно да останат там.Така че,едно са холивудските бичкии от преди повече от половин век,съвсем друга е реалноста!

46

someone

преди 4 години

До ГамановГрешиш за Гагарин. Тук не става дума за Русия или САЩ. И двете страни манипулират населението си с подобни ПР кампании. За другото си прав. А тук някакви наивници не могат друго да измислят освен да повярват сляпо в тъпотии ... Само един тотален *** може да не проявява скептицизъм към неща, които не може да провери сам.

45

Кармен Младенова

преди 4 години

Нов римейк на филма "Каприкорн"