65

Анонимен

преди 5 години

И какво ги интересува това жрабителите-бойковисти с по 5-6 луксозни апартамента,тераси и луксозни "къщи за гости" направени за лични нужди и то за без пари!

64

Анонимен

преди 5 години

Подигравка, правят ни на Мaймyни..,.. майка ми е със 39 години стаж за 267лв пенсия.

63

Само отговарям

преди 5 години

До Само питамТози който се е блъскал цял живот от сутрин до вечер не взима 132 лева пенсия. Това е пенсия за тези които не са плащали осигуровки. Чат ли си?Елементарни неща не знаеш, статията не четеш, тръгнал постове да пише...От кое червено гето се пръкна?

62

Анонимен

преди 5 години

Тук пишат злобни хора, които никога няма да стигнат до пенсия!

61

до 54

преди 5 години

Да си беше направил труда да прочетеш статията, там ясно се посочва какво се има предвид: пенсия за военна инвалидност, пенсия за гражданска инвалидност, социална пенсия за инвалидност и персонална пенсия.Т.е. не са само хора, които не са работили нищо през живота си, те са само едни от многото. В списъка има дори и военни инвалиди. Ама нали *** Балкански знае всичко, той няма нужда да се информира, преди да изтърси поредната глупост.

60

Анонимен

преди 5 години

Значи разликата между без стаж и с 45 години стаж като работник с тежък физически труд е само 90 лева. Работилите -219 лв. пенсия, а тези без стаж -132 лв.?!

59

Само питам

преди 5 години

132 лева пенсия ??? Това на месец ли ? За цял живот блъскане от сутрин до вечер ....Аааа, можело да я увелича с някой друг лев ако си внасям и другите си пари които изкарвам и го карам на хляб и вода до пенсиониране .... и нямам разходи за телефон, ток и вода като живея под някой мост и спестявам . Но и това че съм си внасял всички пенсионни вноски пак не било гаранция че ще получавам пенсия . Щял съм да получавам ... ако има пари отделени в бюджета.Благодаря .

58

Дарина

преди 5 години

До Анонимен 55, Ами по статистика, даже не трябва да са живи. Минималната издръжка на човек в България е 602 лева по данни на НСИ.

57

Поздрави

преди 5 години

И дойде времето дребните тарикати да реват.

56

до 45

преди 5 години

Работила е както ниско, така и висококвалифицирана работа. По времето на "прехода" работеше и едното и другото, нямаше стабилност в заетостта. Но заплатата й винаги беше доста над средната. Но това е без значение за хора като теб, каквито и да са фактите, ти ще продължаваш да си настояваш, че е по вина на майка ми. Да видим ти как ще реагираш като си вземеш първата пенсия.

55

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 56 Така, а как срещу 132 лв на месец (ако не му ги дават под формата на пари, а като социална издръжка) , ще му осигурят екзистенц минимума??

54

dk

преди 5 години

обидно е да си работил 35 години и накрая получаваш 305 лв пенсияи още една несправедливост ,която управляващите не искат да видятсега за същата работа и години се получава между 500 и 600лв,а 2011 ни пенсионираха с 250,защото бою беше намалил коефициентакато го видя по телевизията ми се повръща-също и от станишев ,костов,софиянски,горановнатискам копчетосамо това мога ,нищо не зависи от мен ,освен да им пожелая да им се случи същото

53

Проф.21.

преди 5 години

Но пък си пишеш голяма кутия и си увеличаваш реално заплата Това всъщност е истинското увеличение,реалната заплата на се що има държавни чиновници и остава и едно резервирайте за потушаване на протести.Като им обещаваш на протестиращите ще ще им дадеш.Е това е.

52

Анонимен

преди 5 години

Социална пенсия се дава е привилегия за хора които не са работили до навършване на 70 годишна възраст.Такава пенсия си е посткомунистическа отживелица.На Запад няма такива пенсии. Човек който няма доходи, движимо и недвижимо имущество и няма близки които, които имат задължение някакво да му помагат ползва социална издръжка - социално жилище, здравна застраховка и определена сума за подръжка на екзистенц минимум.

51

Анонимен

преди 5 години

Стига глупости *** дарино селска. Тези не са свършили нищо полезно за целия си живот.Реват че са гладни а за 100лв не можеш да намериш никой да ти измете стълбището. Всички искат пари наготово, не да работи.

50

До 21.Прод.

преди 5 години

То по този начин няма дефакто увеличение на шенсии ами има едно преливане от пенсиония фонд в Бюджета и то с доста голяма сумичка.Вдигаш пенсиите с 5%т.е харчиш едни 60миюилна от пенсионна фонд а всъщност наливаш в Бюджета едни приблизително 200 милиона повече ДДС от повишението на цените с повече проценти и на всички стоки и услуги.Така дефакто се прелива от пусто в празно.

49

Анонимен

преди 5 години

И аз съм за рестарт на държавата. Стоп на пенсиите. Не ща от моите вноски за пенсия да хранят изкуфели комунисти.

48

Циник до Пенсионеря

преди 5 години

Байно...ако не беше Костов ...досега да си ритнал бакърчето от глад! Вашия Жан Виденов направи заплатите по 3.50$ ... а пенсиите (ви) по 1!Не стига това...ами по него време *** сколасахте да фалирате 10 - 15 банки...и да оберете спестяванията на същите тези червени пенсионери - дето го избрахте!Ние помним....стига си лъгал децата

47

Анонимен

преди 5 години

Парите чисто в джобчето без плащане на данъци и осигуровки, а сега ривеш.

46

Дарина

преди 5 години

До Анонимен Не съм пенсионер, работеща съм от над 21 години и нямам оттогава ден без трудов стаж. Внасям си чинно всички данъци и осигуровки, нямам право нито на детски надбавки, нито на социални помощи. Но се поставям на мястото на тези хора, които искат да работят, но просто не могат по една или друга причина да достигнат изиксвания трудов стаж за пенсия. А ти мислиш ли с главата си преди да пишеш?