114

Анонимен

преди 5 години

До СофиянецаБатенце, това което сега се смята за бедност, преди 30 години беше нормален живот.Капиш?!

113

Анонимен

преди 5 години

122 В днешният свят където оцеляват само най силните за България няма място, какво можем да предложим капитал, грамотно население или добре уредена държава и престани с тия глупости че ИТ сектора е спасението за България!

112

ПрограмистЪт

преди 5 години

В момента в България има около 2млн. работещи.Има 130хил от тях внасят около 30% от вноски в НОИ , данъци и т.н.Ако вкллючим 200-те хил. души с най-високи заплати числото от внесените пари става 50%. Ако утре въведем социализъм как ще задържим тези 200 хил. души в България?Защото без тях 'социалният' елемент в държавата ще увисне. А няма как да направим социализъм без да им вдигнем данъците сериозно.Това са хората с контакти в западни фирми, с умения , с езици.

111

Анонимен

преди 5 години

Тая измислена свобода я хвалите, сякаш тя ви дава всичко безплатно.А всъщност нямате никаква свобода, защото сте роби на работодателя- той прави каквото си иска с труда, времето, здравето, личния ви живот и всичко, произтичащо от това.И на държавна хранилка да сте, пак не сте свободни.И собствен бизнес да имате, пак не сте свободни.Само сте свободни да емигрирате.

110

Анонимен

преди 5 години

До 103Днес имаме свобода, но нямаме пари, за да си купим всичко, което дава свободата.Днес си свободен, ако имаш пари.

109

До 116

преди 5 години

Давай с аргументите?

108

Анонимен

преди 5 години

Нашият труд не носи нищо за нас, работещите. Нашият труд увеличава богатството на работодателя и повишава неговия жизнен стандарт.Причина за ниския жизнен стандарт е ниското заплащане на труда в БГ. Ниската МРЗ. Докато имаме най- ниската МРЗ в ЕС, ще сме най- бедните.

107

Живял и видял

преди 5 години

Само като си спомня,че границата бе затворена,Коледата беше забранена и ток имаше през 2-3 часа...и приключвам с носталгията.

106

до 111

преди 5 години

Само човек живял тогава и сега може каже и защити с аргументи мнението си. Такива като теб имат впечатленията от това време,колкото днешен шестокласник от живота в Папуа-Нова Гвинея-по картинки и Гугъл.

105

Анонимен

преди 5 години

Живеят добре, само тези които са умни и гласуват поради тази причина за ГЕРБ...Останалите заедно с малцинствата знаете за кого гласуват и колко мозък имат...

104

До 111

преди 5 години

Кажи ми на колко си години и тогава ще ти отговоря.как се оцеляваше.Живял ли си преди 35 години или си бил в,,ташкент".Виж заглавието , за какво става дума, ти явно мислиш че живота е започнал преди 10-15 години. Явно си млад мушморок!Нямаш ли баба и дядо ,или те са от тия които живееха в Бояна?

103

възрастен

преди 5 години

И никой не спореше за политика,доходи,министри,депутати,не дай боже за някой от ГОЛЕМИТЕ.Директно си в затвора. Кютахме си кротко заради деца и близки и си казвахме тайно помежду си знаменитата соц.фраза ,,Те ни лъжат че ни плащат,ние ги лъжем че работим" Мнаго ,,пара" отиваше в ,,свирката"-лозунги,преизпълнения на плана вместо за 5 за три години,герои на социалистическия труд,въодушевени митинги и манифестации и за 45 години нито един протест.Само този в Русе и те ги смачкаха.

102

Революция

преди 5 години

Че, Хампарцумян живее мноооогго по-добре е факт, но това ,че той и такива като него живеят в безумен лукс е за сметка на глада и мизерията на стотици хиляди !

101

Анонимен

преди 5 години

Е па ти как си оцелял с 96 лева? Динозавър ще си ти не възрастен,искал и баба му да ходи в кореком, ха, ха, ха!

100

Анонимен

преди 5 години

Всяка къща има паркиран лек автомобил . Така , че е ясно какво целят негативните статии и постове. Истината е , че Българите живеят десет пъти по добре от времето на соц. лагера. Истина е , че неграмотните и необразовани са зле, защото вече няма държавни фабрики.

99

111

преди 5 години

Хампи , ти се нагушка с милиончетата и "светът е прекрасен "! Да ! Ама за теб и подобните на теб разбойници , крадци ....! Моят български народ живее зле , много зле , по - зле от всички европейски народи ! И изчезва !Ние загубваме националната си идентичност като българи !На ръба сме !Но са нужни мъже , истински патриоти , н екато тези мошеници !

98

Възрастен

преди 5 години

Такива магазини,хипермаркети, молове,бензиностанции рафтове със,стоки виждахме само на картинка А в Кореком баба ми с 30те лева пенсия нито можеше ,нито имаше право да влезе.А аз със 98лв.заплата също.Който беше ходил навън казваше,,Само бензиностанциите да им имаме,знаете ли с колко неща са заредени" Но навън НЕ ПУСКАХА,само групово или частно/ с трима поръчители от БКП ,проверка до 9то коляно инструктаж в МВР и връзки в туринг клуба.Задължително децата оставаха тук.А сега цялото семейство ехе

97

Ужасс

преди 5 години

Банкера живееел по добре от преди 30г...

96

Софиянеца

преди 5 години

И малко по-позитивни данни:- 0.001% от автомобилите в България са електрически- 0.04% от автомобилите в България са хибриди- 0.02% от българите имат влогове между половин и един милион леваМеждувременно, току що обядвах и според мен нивото на световния глад е доста по-добро, отколкото преди 30 години.

95

Софиянеца

преди 5 години

Ето и малко твърди данни. Не за друго, просто на статистиката и на данните не им пука за субективни мнения.Данните са закръглени:- 49% от българите живеят около ИЛИ под прага на бедност- 28% от българите живеят ПОД прага на бедност- 35% от българите са емигрирали (вече)- 45% от децата в България са в риск от бедност и социално изключване- 58% от пенсионерите в България са в риск от бедност и социално изключване