49

Наблюдател

преди 5 години

До АнонименА ти защо не отидеш на село, да копаш?Да не мислиш, че на някой му е много кеф да живее в *** София? На никого. Просто това е единственият град в България, където сравнително лесно може да се намери работа и където стандартът на живот донякъде се доближава до средноевропейския. Големи софиянци станахте.. Имате късмет, че след Освобождението София е била избрана за столица, вместо Търново например.. Дотогава си е била едно кално село. Добре, че Фердинанд я е пооправил после..

48

до 53

преди 5 години

Я виж по-новата статия за българска пенсионерка раздала 40 бонки суха пара.

47

каква я мислехме,

преди 5 години

а каква стана! 21 век се оказа по-средновековен от 16-ти.

46

Анонимен

преди 5 години

Раят на земята съществува и във Северна Корея ,мир и спокойтвие ,а не като при дивия капитализъм ! Слава за Ким Че Ун!

45

икономист

преди 5 години

До Анонимен 34 Там е проблемът, че ресурси има достатъчно за всички, и не е необходим ръст на населението, за да се осигурят достатъчно ресурси и блага. Трудът вече е автоматизиран и ще става още по-автоматизиран. Въпросът е, че при тази ситуация със застаряването на населението и оставането на все по-малко хора в работоспособна възраст, не може да се акумулира достатъчен финансов ресурс от плащаните осигуровки, които да покрият на 100% пенсиите за възрастните. Проблемът е в икон. система...

44

хахо

преди 5 години

Ся ша излезе Боце...японските пенции гладуват,а наште пачки фърлят прес балконите.Къф е извода?

43

Анонимен

преди 5 години

Орешарски е виновен,тоа дзвер!

42

Ало Банов съм !

преди 5 години

Никъде по Света пенсионерите не тънат в лукс и удобства! Пенсията е заместващ доход на заплатата,като се предполага че до пенсионирането си човек е спестил и някой лев,които да му послужат при нужда.В по-голямата си част пенсиите не са високи,но за това се мисли на младини-внасяш по-високи осигуровки,получаваш и висока пенсия.Колкото има в касата,толкова раздават!И не комунисти или капиталисти са виновни на онези с малки пенсии,а заблудата че ще прецакат държавата или ще са вечно млади!

41

Анонимен

преди 5 години

МАЛИИИ, НЕКОЙ СЕ ОФЕКАЛИ- ЯПОНЦИТЕ ПРАВЯТ 7.82% ОТ БРУТНАТА ЗАПЛАТА ЗА ПЕНСИЯ В СОЦИАЛНАТА СИ СИСТЕМА, А МИНИМАЛНИЯТ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД Е 1108ДОЛАРА. ИНТЕРНЕТ Е ПЪЛЕН С ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕДНИТЕ ЯПОНЦИ, КОИТО СЕ УБИВАТ ОТ ОТЧАЯНИЕ, ПРОЧЕТИ И СЕ УВЕРИ, ЧЕ ГОРНОТО Е ПОМИЯ.

40

Анонимен

преди 5 години

Пропаганда

39

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПлащат високи наеми защото се юрнаха да стават софиянци. Да си седят по селата, няма да плащат наеми. Само жителството ще оправи жилищния проблем. Изпитана система, работеше перфектно 45 години.

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 43Еж па ся, мойм ли ги знаем всичките държави кой има крал, кой президент ...

37

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен37То и президент нямат в Япония, ама карай! Това "обща култура" е празно понятие в България.А иначе жалко за тези хора, там наистина работят като луди и след всичко това да нямаш пари за нормален живот... явно светът не отива на добре.

36

Анонимен

преди 5 години

До 24Все повече млади българи също плащат високи наеми и са "капо отвсякъде".

35

Анонимен

преди 5 години

Това и измислено от платен герберски журналист

34

Анонимен

преди 5 години

Ами да, в щатите е така, в UK, в Германия...навсякъде!!! Само в Бг пенсионерите са добре, какво реват за високи пенсии!? Аааа...ама я...

33

Анонимен

преди 5 години

Извода от статията е, че всяка страна си има своите проблеми. Перфектни страни няма.

32

Анонимен

преди 5 години

чакаме нашите *** плъхове да ревнат за японците и да помолят президенто от краваршингтон да им смени президента за да се оправи работатаайй забравих че там няма нефт за крадене

31

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 28Е това ли е смисълът на пенсията? Да ходиш на стари години немил и недраг по дугината? И да те закопаят на чужда земя? Какво му е достойното?И защо България? Защо не Сомалия? Хубав, топъл климат, още по-ниски цени и българските, не се харчиш за отопление през зимата.

30

До оня със селото

преди 5 години

Искам да те видя как с пенсия купуваш земя и къща в Япония. Аман от прости тарикати.