39

Аз

преди 5 години

Недостига е около 1 млн, колко е на турция....

38

Св

преди 5 години

Какви са тия "щикове". Като се сетя какви кюнци бяха, и заяждаха, и падаха, все едно си сложил чорап на автомата толкова ***. С тях ли ще се борим в съвременна война с дронове, хибридни похвати, AI и т.н.. Тая дума щик е много смешна вече ...

37

Анонимен

преди 5 години

Чао, НАТО, здравей, Свобода!

36

Анонимен

преди 5 години

Стигнах до ,,дивизии", и се отказах да чета надолу. Кое формирование наричате ,,дивизия''!?? Може би някогашните батальони, жалки паркетни генерали :-)

35

Ф.С.В.

преди 5 години

Че то един квартал на Ал Кайда са повече от нашата войска )

34

Анонимен

преди 5 години

Това е демократична, европейска и натовска България - без армия , без съвременна бойна техника, без промишленост, без икономика. По зле от Ньойският договор.Каквато държавата, такава е и армията - умишлено унищожена за да не стряска управляващите с некой преврат.

33

Ф.С.В.

преди 5 години

1992-93 като служих в ВМС на флагмански ракетен кораб (фрегата) малко след мен почнаха да съкращават навсякъде военни -НАТО искаха да нямаме армия понеже нашата била голяма мудна тромава и неефективна- Тогава разни Соломон Пасита обясняваха как трябва да намалим състава да нарежем руските ракети и да си купим най модерното оръжие и технологии- Сега сме 2018 г - на Парада на Армията излизат едни стари БТР стари самолети има няма 2 -и един стар руски хеликоптер ) А Маршировката е леле мале

32

истина е

преди 5 години

В момента генералите са повече от войниците !!

31

Анонимен

преди 5 години

Егати Войската. Нема един файтон. Когато служех през 70-те години Армията а не войската наброяваше над 200 000 човека. Без да броя запасняците.

30

КРУМ

преди 5 години

Процесите по "ликвидацията" на армията текат 20 години и за съжаление преминаха точката на "невъзвратимостта"В близко бъдеще армия от 30 000 е невъзможна мисия....Пряко сили и с драстични промени в заплащането е възможно процесът да спре на около 15 000 бойци ,но това означава съкращение на 4-5 000 души ....това е .....няма друг вариант.Ще изчезнат родове войски,но истината е тази.

29

доволен селянин

преди 5 години

някой знае ли какви ограничения за армия са ни наложени според Ньойския договор

28

Анонимен

преди 5 години

Войната ще е по модерна от тази последната в Сърбия. От въздуха ще се контролират нещата. Така че с пехотата ще се променят нещата. Пехотинец трябва да бъде всестранно развит физически интелектуално културно. При тия изисквания бройката става трудно за попълване. Като добавим, че такива са необходими и в частния сектор, който е с по високи финансови инструменти.

27

V

преди 5 години

Скоро ще имаме армия изцяло от жени .Амазонска армия :))) Ами да почнат да вземат и гейове и готово ши имат хора :)))

26

Анонимен

преди 5 години

До29. Истината. Правси с едно доуточняване. За къде ще дезертират някой. Според мен армията ние към НАТО. И не очаквам някой да дезертира към Русия или Сибир.

25

до истинста

преди 5 години

ти каква модерна война очакваш от турската армия в направление одрин хасково, балистични ракети може би..и кои са тези привилегии, като тук ти е написано че 13 граждански права са отнети, това лу са привилегиите. Стани военен и ги ползваш , щом ги знаеш и толкова те боли че ги нямаш...

24

Анонимен

преди 5 години

10 години герберизъм и 4 години Валери Симеоновщини доведоха Българската армия до нива по-ниски от Ньойския договор!Честито гербераци!

23

до европейска армия

преди 5 години

нсивник, тя и сега е НАТО вска и заплатите са африкански, като стане , А то никога няма да стане европейска ще е по зле, никой даром пари не давА пич....чешеш си езика

22

Европейска Армия

преди 5 години

... е единственото решение. Реализират ли тази концепция ЕС, стой та гледай как всичко живо от бедните нации в ЕС ще се бута и ръга да става боец. Заплатки на Европейско ниво ще са доста сладки. :) Само дето в миризливата БГ, воини ще станат първо дечурлигата на тия дето ни тъпчат.

21

:):)

преди 5 години

добре че никой в парламент, правителство и президентство не е на акъла на дървените философи от форумите. Все пак са попрочели някой и друг документ с гриф за сигурност, а и са разбрали ясно и недвусмислено че член 5 на нато би се изпълнил само при наличие на изпълнени чл 3 и 4, тоест подфържане на армия с достатъчни способности и при евентуален конфликт тази собствена армия не успява да защити държавата от агресия ..

20

до гражданин

преди 5 години

да, не са 800 а 710, да осигуряване безплатно заповядай стани войник и ти. Жени в армията ли, друг ги плющи на вън а в армията си гледат децата.Излизали в почивката да обядват, ми да седят гладни ли, като в казармите няма вече 3 години хранене....за такива ксто теб им трябва черна глава аскер да те пази и *** ...