25

Анонимен

преди 5 години

До 26Морала е за индивида... За мен процедурите по измувстве осеменяване с морални. Кой е пострадал?А генетичното инженерство? Как може, да е лошо? Ще има проблеми, да, но винаги има проблеми, ние ги оправяме. Те и смартфон ите уж много лоши, ама не познавам хора без тскива.Какво лошо има, в това да дадеш на децата си свръх интелект, прекрасен външен вид, издръжливост, ме тална и физическа и здраве?

24

Анонимен

преди 5 години

И кое точно е неетичното драги ми джурналисти? В научната общност се дискутират резултати, данни, теории и т.н., а не розови хипи-секта догми! Самата процедура е ярък пример за това колко революционно полезна може да е генетика за човечеството, тук става въпрос за прилагане на вече ясни за науката принципи, с цел елиминиране на тежко заболяване. Дали някой ще проектира децата? Това е трябва и е личен избор на всеки един човек, дори днес - колко морални са инвитро процедури с материал от донор?

23

Анонимен

преди 5 години

До 24после коментара продължава с "Майтапа на страна..." което в общи линии показва за тези дето имат проблеми с възприятията че горните изречения са шега. Ти сериозно ли си толкова глупав че да не можеш да направиш връзка между изречение 1, 2 и 3?

22

Анонимен

преди 5 години

До 19"това не е новина. В БГ хората отдавна са генно модифицирани да търпят без значение колко ги мачка държавата."Първо - това е новина, защото ни информира, за дадено събитие.Второ - В "БГ", не съм запоз ат, че изобщо е имало подобни манипулации. Би ли подкрепил твърдението с факти. Трето - Не всички търпим мачкането, защото има редица протести и високо ниво на емигряция.Четвърто - Темата не засяга България и политическите и проблеми. Тяла че... "Пич, сериозно ли?" си е на място.

21

Анонимен

преди 5 години

Лошото ще дойде, когато едни хора, започнат да имат свръхумни деца, които никога не се уморяват, стигат им 4 часа, да се наспят, винаги с целеустремени, не се поддават на стрес и силни емоции, сръчни са, учат бързо и прочие, че и самите им родители, са с изменени гени... И ще са малко такива, защото е скъпо. А вашето дете? В класа му има двама с фотографска, който от 8 годишни са готови за линейна алгебра и трудовете на Сенека... И са вече по 1.7 метра високи.

20

маларт

преди 5 години

Китай и етика са оксиморони. Крайно време е да се изтегли производството от робовладелската комунистическа империя и ще модифицират единствено председателя на китайската комунистическа партия. Тръмп започна, а от ЕС още се ослушват

19

Генетик

преди 5 години

Колкото и правителствата спряха да клонират заради етични норми? Хаха всички яко развиват подобни *** под земята в лаборатория и се надпреварват за генно надмощие и кой пръв ще създаде супер човек. А Китай имат ли болница на кораб, който избягва санкции заради международни води?

18

Анонимен

преди 5 години

До 19ако не си съгласен с нещо, винаги можеш да дадеш контра аргументи. Стига мисловният ти капацитет да позволява

17

Анонимен

преди 5 години

До 17Пич, сериозно ли....

16

Анонимен

преди 5 години

Евала и статия, пак се римува.Етиката е, че искаме да подобри някой неща. Трансплантации те, етични ли са? Тря ва ли, да лекуване болните? Скобите за зъби, не са ли прптивоестествени?

15

Анонимен

преди 5 години

това не е новина. В БГ хората отдавна са генно модифицирани да търпят без значение колко ги мачка държавата. Скоро и останалата част от населението на Земята ще последва примера ни...Майтапа на страна, трябва да си много глупав за да не си даваш сметка, че ако започнат да пипат гените, скоро след това ще започнат да пипат и характера. Уж с "добри намерения" да се премахне предразположеност към наркотици, алкохол, насилие накрая ще направят хората да са като зеленчуци.

14

Анонимен

преди 5 години

Баш на "високорисковите" семейства, няма да помогне. Те. Е могат комдоми, да си позволят, какво остава за 7 цифрени операции.

13

Анонимен

преди 5 години

Щом изчистят технологията и опасността от странични дефекти намалее, моментално ще отпаднат и "моралните" и религиозните "проблеми".Ще кажат веднага: "Е Господ никъде не е казал, че е забранено да се самомодифицираме. Все пак ние сме само божие ПОДОБИЕ и щом Той ни позволява да се самоусъвършенстваме, то ще е богохулно да НЕ го правим. Все пак ние не искаме да ставаме богове или да не Му признаваме заслугите"и т.н. и т.н.Царе сме в оправданията, което не е и лошо.

12

ззз

преди 5 години

АБСОЛЮТНО същите аргументи за НЕИЗПОЛЗВАНЕ са и за ваксините и за лекарствата!Ако АЗ имам нещо против някой ваксини и лекарства е НЕ защото съм против ПРИНЦИПА , а защото НЕ ВЯРВАМ на производителите - повечето плюят на хипократовата клетва и гонят само печалбите!Но ако съм убеден че НЕЩО, било то ГМО или друго, ще е полезно за МЕН или за поколението ми, то какво, някакви религиозни причини ли ще ме спрат?Я не се правете на по-вярващи от папата!

11

пецата

преди 5 години

ФЕЙК НЮЗ! когато пораснат децата и направят истинско изследване на кръвта дали не е възможно заразяване с хив и го докажат и го покажат , чак тогава може да се говори че нещо са модифицирали, до тогава това остава само сензация за медиите а който вярва е пълен балък, няма такава техника в света която да позволи промяна на гени, няма материали които да работят в такива размери, гените могат да се изследват чрез химични реакции , но не и да се променят!

10

Анонимен

преди 5 години

Скоро държавите ще могат да си правят деца колкото и каквито им трябват.А секса ще е само за удоволствие.

9

Анонимен

преди 5 години

ГМО растенията са безплодни - семената им са ялови, не покълват. Да не докарате и хората до това положение?!

8

Анонимен

преди 5 години

Аз пък не виждам какво лошо има да си избираш цвета на очите на детето, ръста, цвета на кожата, косата и така нататък...Или всички трябва да придобием африкански черти?

7

Анонимен

преди 5 години

Това е напълно нормално развитие на медицината. Просто е въпрос на време генетиката да измести ваксините като средство за борба с голям брой болести вродени или не. Етиката тук няма нищо общо, това са глупости.

6

ззз

преди 5 години

Има ли нормален родител който би отказал детето му да е по - по - най ако е УБЕДЕН че това няма да има неизвестни нежелани други последици?Сега ВСЕ ОЩЕ всяко пипане на генома е игра на руска ролетка, но съвсем скоро технологията и рабирането на генома ще е на такова ниво, което ще позволява БЕЗОПАСНО модифициране. Тогава ЕДИНСТВЕНОТО оправдание за НЕНАМЕСА ще са *** РЕЛИГИОЗНИТЕ аргументи.А моля ви се, колко са хората които дори знаят 10-те БЗаповеди. Набожни сме само за 5 мин. по коледа!