207

Анонимен

преди 5 години

До !Напълно се присъединявам към мнението ти, гетата са проблем на западната загиваща цивилизация, те са пряка последица от деградантски хипи-либерализъм. В едно общество ръководено от хладния разум, такива деградантски явления не може да има, а и да се появят се ликвидират в кратък период от време. Ние обаче се правим, че гетата не съществува, че тези хора са като нас, че те не са проблем за нас, заровили сме главите в пясъка и повтаряме колко е важно да сме толерантни и солидарни с утайките.

206

NB!

преди 5 години

Какво изобщо пишеш....?С донесеното за Бог да прости каниш хората около теб, оставяш за други да си вземат!Да не вземеш от оставената или поднесена храна е обида и грях! Хрях е да се захвърля храна, а не да се вземе от нея!!!

205

Анонимен

преди 5 години

Културата която ни е направила от маймуни хора, сега се захвърля с прагматичен размах.Българите преди Борис мaймyни ли са били бре? Мaймyни ли са били предците ти?

204

Анонимен

преди 5 години

"Каквото остане, го дояждат котките и птиците. Разпиляват я из целите гробища. Това по-добре ли е?"*** живей в сганската махала, щом така ги оправдаваш. Хората са бесни от всеобщата липса на елементарно уважение, никой българин, дори най-пропадналия не би си позволил такава наглост с паметта на мъртвите.В това е проблема. Тези не зачитат никой и нищо, я уважават само як дървен сап във фунтанелата.

203

АнонимеН

преди 5 години

КЛИПА Е СУПЕР!!ВСЕ ЕДНО РОЯК СКАКАЛЦИ НАПАДА ОВОШНА ГРАДИНА!

202

NB!

преди 5 години

Традицията повелява на Задушница, носената в почет на починалите близки да се раздаде - даде - дари на беден, непознат, близък! Ако човек е в невъзможност да отиде на грабище, то почита починалите като запали свещ в Храм и раздаде на бедни /на първо място/, на близки, съседи! до 1простак 96

201

Анонимен

преди 5 години

Глад ли? Келепирджилък и аванта.

200

Анонимен

преди 5 години

Хапване и пийване...ей тва му е същността на ганювизма. Хапване и пийване носи на гробовете на умрелите. Ами нямат ли умрелите нужда и от духовна храна? Занесете някоя книга, някоя стихосбирка....остава и презервативи да почнете да носите, нали хапването, пийването и третото е същността...

199

бг

преди 5 години

Полицията неможе да опази живите, камоли мъртвите

198

!

преди 5 години

Айде бе? Ама сега ще ти издам една тайна. Гетото не е българско изобретение...дори напротив. Във Франция, САЩ и кой ли още не от години в гетата полицията не влиза.....ми че то на пъпа на Брюксел си отглеждат терористи....всичко това е плода на *** либерализъм и толерантност....Вмениха на най-бедните прослойки мисълта, че те трябва само да получават....Ама като гледам идва време разделно в цял свят за тази максима

197

Анонимен

преди 5 години

Защо не отидеш в Садудиска Арабия да им кажеш, че свинското е много полезно и трябва да го похапват редовно?.Защото е лъжа. Всички диетолози и лекари ще ти кажат, че консумацията му е вредна и води до сърдечносъдови проблеми

196

Анонимен

преди 5 години

Това е неуважение към традициите на една общност, към тяхната вяра, към тяхните ценности, това е гавра. Има си норми на поведение, като си гладен ще помолиш, а няма да грабиш нагло!..Точно обратното е. Уважение към традицията която повелява храната на гроба да бъде изядена от някой.

195

Анонимен

преди 5 години

Винаги ми е било чудно ромите как постъпват с починалите своите близки,погребват ли ги, и къде?

194

Анонимен

преди 5 години

Ганюва орисия....оставил бабата да умре от глад ама и носи вафли за един лев на гроба да го видят другите....

193

АнонимеН

преди 5 години

КОМЕНТАРА ПО ТЕМАТА МИ Е: БИХТЕ ЛИ ОБВИНИЛИ БЕЗДОМНО КУЧЕ КОЕТО СЕ ХРАНИ С ХРАНА ПОСТАВЕНА НА НЯКОЙ ГРОБ!ИНАЧЕ КЛИПА Е МНОГО ГОТИН :D БРАВО НА ЗАСНЕЛИЯ ГО!

192

Анонимен

преди 5 години

За да има мир и разбирателство в едно общество, неговите членове трябва да имат уважение един към друг, да спазват общоприетите правила и норми на поведение, най-малкото да се стремят да не пречат и дразнят с действията или бездействиета си останалите граждани. Какво е това? Това е неуважение към традициите на една общност, към тяхната вяра, към тяхните ценности, това е гавра. Има си норми на поведение, като си гладен ще помолиш, а няма да грабиш нагло!

191

! до 197

преди 5 години

То това е ясно и се видя, че държавата само да реши и може да ги вкара за дни....Обаче, да работят...що? Да учат - защо? Нали се сещаш, че един човек, който работи и е учил вече не е така зависим от 2 филии с кюфте? Да не говорим, че има задоволени, които също си продават гласа и други, които каквото и да стане гласуват като роботи за сини, жълти, червени и извънземни...

190

Анонимен

преди 5 години

Те прибират Не защото са гладни , а просто за да Взимат/Краднат нещо !Вие оставяйте лъжица жито,прелейте вино и вода ,малка китка и свещичка .А за Бог да прости раздайте на някой нуждаещ се,болен,беден съсед - навсякъде има такива .

189

До 196

преди 5 години

Виж сега простако, това е традиция, това е вяра, това е фундамента на едно общество, кой си ти, че ще нареждаш на тези хора как да живеят, в какво да вярват? Защо не отидеш в Садудиска Арабия да им кажеш, че свинското е много полезно и трябва да го похапват редовно?

188

Анонимен

преди 5 години

Тотална липса на морал и в родителите, и в децата - няма как родителите ти да са диваци и ти за станеш джентълмен. Това е гавра както с покойниците, така и с вярата на хората, в някои други страни за такива неща щеше да има много сериозни размирици с много жертви. Това което става днес, е че доброволно сме се поставили в безпомощно положение, оставили сме на милостта на зверовете. Но така е, такъв е духа на нашето обществото, бъди мека китка, снимай, ревове, разтягане на локуми и накрая нищо.