23

Системата

преди 5 години

Печелиш поръчка за 24 милиона, връщайки 10 милиона "ресто" на Фандъкова. Тя предава 9.5 нагоре за Капо ди тути капи в Банкя. Купуваш най-некачествените материали и наемаш най-необучения персонал. Всичко ти излиза 1 милион. Плащаш 1 милион глоба. Слагаш 12 милиона в джоба и продължаваш напред. София става много по-грозна, хората живеят още по-зле, но Фандъка, Тиквата и Ко. са доста по-богати и щастливи.

22

мак

преди 5 години

Цветът или шарките не са толкова важни. Важно е качеството на плочките и на полагането им. И времето на ремонта също. Интересно е също, какво става със старите, здрави плочки, които биха могли да се използват на други места.

21

Анонимен

преди 5 години

На бул. "Възкресение" в Кр. поляна така редиха паветата върху пясък и не плътно едно до друго, а на разстояние 2-3 пръста. Минаха с водоноска един път, силната струя изрови пясъка и го натрупа отстрани до бордюрите.

20

#HUBAVOE

преди 5 години

Амчи, пък хубави са, бе! Ний герберити разбирами от хубаву! На мен личну многу ми харесвът! Браво на ГЕРБ! Ний сме бъдищиту на таз странъ!

19

ХА-ХА-ХА !!!

преди 5 години

София расте... Расте и погрознява.

18

Анонимен

преди 5 години

Пустите му македонски плочки много са им легнали на сърцето сигурно са евтинки и "качествени" та знаели се нещо като в магазинчетата всичко за 1 лев.

17

бай Спиро

преди 5 години

Раздуха се този проблем. И пак не се намери никой да каже простичката истина. Обществените поръчки се печелят от фирми на отговорни другари с един компютър и евентуално технически сътрудник. След това се прави синджир от под изпълнители и техни подизпълнители. Основната парса остава у другарите. Изпълнители на практика са български кариоки, които за мизерни надници имитират работа. Те нямат нито трудови навици, нито професионална сръчност, нито чуство за естетика за тази работа.

16

Анонимен

преди 5 години

Дали не са ги сложили нарочно, за да отклонят внимание от протестите на хората с увреждания? Нелепо е това да е по-коментирана тема от издеватслствата на всякакви телкове агенцийки и тн, над едни клети хора и борещите им се роднини

15

В цяла София е така

преди 5 години

До АнонименМалко е! Вие да не мислите, че всеки ден ще работят. Веднъж месечно стига. Елате да видите улица Гюешево на какво прилича. От месец април е почнал ремомтът и краят му не се вижда. Едната събота слагат асфалт, на следващата го махат. Работи се само в събота. В началото на улицата има 15 м. асфалт с две големи дупки, едната е покрита с шперплат. Плочките от тротоара вече са счупени, не изкараха и 2 месеца.

14

Пак за Фандъка

преди 5 години

Накратко: Подкупът е взет, евтините некачествени плочи вече са купени, фирмата е лапнала милионите, софиянци да го...

13

Анонимен

преди 5 години

едно нещо никога няма да се хареса на всички. винаги ще има 50% против и 50. по-добре нищо да не се прави, особено когато старото си върши перфектна работа. асфалта преди това беше без забележки. а плочките ще ги пренареждат 100 пъти само заради шарката, а не че са на криво.

12

докога

преди 5 години

Зам.-кметът на София Евгени Крусев и цяла Софийска община ща налагат на софиянци и гостите на столицата КИЧ.

11

12-ти

преди 5 години

Ти ВЕРНО ли сравни тоя плочник с Айфеловата кула?!?

10

Анонимен

преди 5 години

Преди сто и кусур години софиянци били изтръпнали и от Орлов мост, който излязъл златен, а и жълтите павета не са ги очаровали. Така, че нещата се повтарят... Подобна е и историята на Аъфеловата кула. Този ефект е познат...

9

О С Т А В К А !!!

преди 5 години

Сивота .... Грозно, но пък на далавера.

8

Анонимен

преди 5 години

Плочките са грозни, не се вписват в околната среда, а безумните им шарки предизвикват световъртеж и гадене!

7

Анонимен

преди 5 години

За тези ремонти са провеждани обществени поръчки, така че как така общината е купила голямо количество плочки?

6

Анонимен

преди 5 години

Никой ли не се е сетил да провери в КОЯ фабрика са произведени тези плочки.100% са на някой гербески активист който пък се "отчита" на който трябва (Баце).Това е начина на УСВОЯВАНЕ на кинти от обществени поръчки!!!

5

Анонимен

преди 5 години

Кристал съвеем не беше в лошо състояние. Най-големият проблем и там, както и из целия център, са спящите клошари по пейките. Кое лето господне при ремонт ще се слагат пейки с разделители за да се спре това домуване и тоалетуване по пейките? В не-напредналите държави из Европа и щатите ги има от няколко десетилетия, но евгени крусев от Кюстендил по-надоле не пътува явно.

4

Кольо Фичето

преди 5 години

Само от тая снимка с "наредените" плочки би трябвало да светне червената лампа и прокуратурата да се задействаКакто виждате, плочките са наредени директно върху пясъка! Попитайте който искате проектант и строител, че такива дебели плочки се редят върху т.нар. суха замазка - смес от цимент и пясък с дебелина 4-5 см., След овлажняване след полагането от дъжд те се втърдяват и става здрава основа. Сигурен съм, че и по проект е било дадено така, просто нашия строител е решил и от това да пести