179

Анонимен

преди 5 години

Дадох ви поводи да се гордеете че сте българи. Дали сме на света много и има доказателства че сме нация с дълбоки корени във времето. Вместо това, защитавате някаква измислена нация като руснаците, дето не само не са славяни ами и са символ на варварщина, алкохолизъм и световна заплаха за същстествуването на всяко човешко същество. При това, продължавате да се подценявате като българи или като хора с български гени !Отврат !

178

Анонимен

преди 5 години

Някакви луди ми слагат минуси...Абе вие наясно ли сте, че Великобритания е унищожила 2/3 от Луфтвафе и е потопила двата най-големи немски кораба - Тирпиц и Бисмарк, лишавайки ги по този начин от надводен флот? Великобритания вкарва в употреба ПВО радарите. Великобритания докарва стотици хиляди индийци, новозеландци, австралийци и какви ли не, да се бият с Германия. *** без всичко това е отивала на бунището на Историята.

177

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 196Както казах, в българския преди е имало падежи- сега няма. Има 1-2 падежни форми и толкоз. За разлика от руския например.

176

Анонимен

преди 5 години

До Ким Че УнДали сме им език, писменост и религия. Първата им библия е на български език.

175

Ким Че Ун

преди 5 години

До Анонимен Алоо ,прави разлика между език и писменост . Руският език си е Руски а Българският си е Български .Аман от неграмотници в този сайт . Това че използват Българската писменост не значи че сме дали и езикът ни .Те и досега си пишат на черковнославянски а ние си пишем на нашият си Български език .Затова като влезем в църквите на някой празник трябва да си превеждаме какво пеят поповете понеже не разбираме черковнославянският език.

174

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 196Няма такъв език- църковнославянски. Т'ва са съветски простотии. Това си е чист старобългарски език.

173

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНяма как да се омешали,защото украинския език е изкуствено създаден език съвсем наскоро,а Българския или по-точно старобългарския език е разпостраняван чрез църковнославянската и друга литература.И в българския език някога е имало падежи и все още има остатъци от тях.Все пак в украинския има и местен диалект,което запазва славянския език,например старите хора казват хребен(гребен),както в българския език,а не модерното разчьоска.

172

.

преди 5 години

Предателите не ги обичат нито своите, нито чуждите....

171

Анонимен

преди 5 години

До Ким Че УнЖалък си.

170

Анонимен

преди 5 години

*** не се е била сама, а с помощта на двете най-големи световни империи - Великобритания и САЩ. Великобритания не е била като сега - един остров, а е държала половин Азия и половин Африка. А Щатите въобще са били съюзник, с който няма начин да загубиш войната.

169

Ким Че Ун

преди 5 години

До Анонимен Тука нарочно премълчаваш една истина ,кой сътвори Берлинският Конгрес и кой оряза България като баница .Ти май че нарочно споменаваш исторически факти както ти е угодно на теб .Като нарочно пропускаш много важни моменти от националната ни история .Ама да знаеш в националният ни исторически архив във Велико Търново си има архиви от националната история който никога не могат да бъдат фалшифицирани .Могат но само от такива *** като теб .

168

Анонимен

преди 5 години

До Ким Че УнГлупости.

167

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 184Понеже руският произлиза от българския, за нас е лесно да го разбираме. Обратното е трудно. Та, крака требеда ни целуват руснаците за езика си.

166

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 184Руският език е синтетичен език при това с не много голяма история. Над 50% от думите му са с български произход и това се признава от руски лингвисти (за справка - Лихачов). Украинския и руския неизбежно са се омешали (като българския и турския примерно). За разлика от руския обаче, българския е аналитичен език . Няма падежи, има остатъци на падежни форми. Няма друг такъв език на балканите. Според лингвисти, еволюцията до аналитичен език отнема поне 1500 години.

165

Ким Че Ун

преди 5 години

До Анонимен Точно обратното Хитлер когато е нападнал Русия е имал ресурсите на цялата завзета европа от него ,парите икономиката пленените оръжия от Франция ,Чехословакия ,и даже и Армиите на Румъния ,на Унгария на Чехословакия и 50 хиляди Французи биещи се на негова страна .А Русия сама се би срещу него цели три години .И чак през 1943 година когато войната вече беше решена Англосаксите в лицето на САЩ се сетиха да отворят вторият фронт .

164

Анонимен

преди 5 години

До анонименБерлинския договор дефинира България като държава. Сан Стефанския предварителен мирен договр не споменава българи и България. Самата прокламация на руския император за началото на т.нар. освободителна война не споменава българи и България. Русия е искала единствено и само задунайска Губерния. Да, Берлнския догвор орязва България тогава, но Съединението бива признато ПЪРВО от АНГЛИЯ и последователно и многократно отричано от РУСИЯ !

163

Анонимен

преди 5 години

За украинизацията на руснаците са виновни не само австрийците,но най-вече Ленин и през управлението на СССР,не са им давали работа,не са ги приемали на много места и много други неща,ако не са научили новосъздадения украински език.Те така си създаваха изкуствени републики в СССР,нашата Македония не е изключение.Съзадоха и Беларусия,за да имат един глас повече,макар че беларусите са 100% руснаци.И Татарстан е изкуствено създадена.Сега тези изкуствено създадени републики им излизат през носа.

162

Анонимен

преди 5 години

Разбирам украински, много ясно.Не е толкова трудно да му свикнеш, в някои отношения е по-близо до българския, отколкото руския. Например добре е харно, и ние имаме такава дума. Например чакаме не е ждьом, а е чекаемо. Например тютюн си е тютюнь, а не табак.

161

анонимен

преди 5 години

Първо разделяш една страна на 5 части, после признаваш съединението на две от тях, но когато е можело да падне Белград изведнъж даваш ултиматум. Всичко е много последователно

160

Анонимен

преди 5 години

А не Руснаци.Абе като ти казвам, че малко си чело ще слушаш.Хайде сега провери кой е Игнат Некрасов.