129

Анонимен

преди 5 години

До iceblast88Крайовската спогодба е териториална промяна под немски диктат, също като виенските спогодби, с които Унгария откъсва огромни територии от Румъния. След края на ВСВ Румъния си възстановява териториите, но СССР настоява пред съюзниците Крайовската спогодба да остане. България временно установява плащанията по дълга си през и 1932, това що не го считате за фалит? Учи история, само с националистически блогове и плюнки не става, комплексар.

128

Мда

преди 5 години

Царчето загуби делото за Врана и сега мобилизира разни историци да лобират за него!Каква е истината?Фамилията Сакскобургготски причини 3 национални катастрофи и накрая докара комунизма в България с антинародната си политика!А въпросният Борис 3 е повече страхливец,отколкото мъдрец!Още от 1912(след Балканската война) България трябваше да възприеме статута на неутрална страна и такава да си остане през двете световни войни,че и досега!Обаче не,Фердинанд ще влиза на бял кон в Истанбул и ще се пра

127

добруджанец

преди 5 години

Да живее Крайовската спогодба.С нея се връща Добруджа а за това че българи се бият след 10.09. И че няма български войски срещу СС СР Сталин не променя спогодбата.Името на ген.Стойчев говори ли ви нещо или е само спортното уще

126

Arsenal

преди 5 години

Какъвто бил, такъв все пак е бил цар на Българите,вечна му памет.Настоящите да не би да са по-добри?...

125

iceblast88

преди 5 години

До 128Ако незнаеш, България е единствената страна в Европа, където комунистическото робство не пада през 1989г. Затова всички управлявали след 1989г. са все с червени книжки и бивши БКП-ци!

124

iceblast88

преди 5 години

До БизнеспаркоАбе има си договор от 07.09.1940 - Крайовска спогодба! Какъв ви Сталин, какъв ви Ленин, какви ви фантазии. Ленин създаде кирилицата, нали бе ***? Ей това комунизма си свърши идеално работата. Направи ви безмозъчни, безволеви роби които с радост тънеха в мизерия и се радваха, но грам не се напъваха да мислят. 22 тона злато и 50 тона сребро ви остави монархията и вие начело със селянина Живков го продадохте за жълти стотинки на Русия през 1959г. 3 пъти фалира България!

123

Анонимен

преди 5 години

Симеон Втори е далеч от мъдростта на баща си.Би трябвало да попита приятелите си в Москва,къде са костите на Борис Трети.Защото слугите на Кремъл у нас,мълчат като риби,защото имат "заповед отгоре".

122

добруджанец

преди 5 години

Моля Ви,повече от професорите са социалисти,и само работят с факти .

121

Анонимен

преди 5 години

Борис Трети-мъдър,хуманен,умерен,реалист,трудно е могло да бъде купен.Неговите интереси са били напълно дублирани ,с тези на държавата България.

120

Анонимен

преди 5 години

"Само еретическа религиозна страст може да обясни начина, по който комунистите изтриват миналото на народите."А ая кажете сега,мръсни лицемери,какво се нарича тоталното изтриване на миналото на Територията сега,когато се затриват не само годините на социализма,но и всичко от основаването на държавата ни,досега,че и самото основаване!!!Кажете,бе,мръсни лицемери?!Не е ли това още по-долно от онова,направено от комунистите?!!!

119

Анонимен

преди 5 години

Поредната тема повдигната от вражески сили. Българите имаме много държави и в всяка една. е имало ментална вселенска причина, да бъде. На сегашната, в основата е импулса на будителите и революционерите. Техния импулс причина за сегашното съществуване, и колкото и мижаво да е, се подържа, от наследниците им, днешни Българи.Дорде в сърцата ни е жив идеала за Чиста и Свята демократска република, тази България ще я има. Ще минат много Борисовци, Живковци, Бойковци, но следващата ще прецени кой кой е

118

Анонимен

преди 5 години

"Двамата професори са единодушни, че след Първата световна война българската икономика постига големи успехи"Големи професори, няма що. До самия 9-ти България не успява да осъществи цялостна поземлена реформа. Комунистите заварват икономика, чиято индустрия има само 6000 предприятия, повечето от които дребни работилници. През 30-те зърнопроизводството запада дотолкова, че България е принудена да премине почти изцяло на технически култури и тютюн. Имала е само 500 километра пътища. И още и още.

117

Бизнеспарко

преди 5 години

Добруджа драги мои е върната и оставена на Бг от.. Сталин. Точно заради участието ни след 9ти на страна срещу на цитата. А чърчил е искал разпарчетосване на Бг, Гърция е искала всичко до Рила и Пловдив. Ограмотяване му е майката :)

116

Анонимен

преди 5 години

Колко комунистическа измеет има тука, Боже...

115

боиикоо

преди 5 години

до коментиращите ТУК С ЕДНА, дума просто людие точка. .и втора

114

iceblast88

преди 5 години

До всички ***:Знаем отлично защо ви харесваше съвесткото робство - издигаше в култ мързела и некадърността, за да се издигаш се искаше само да си предател (доказва се като предаваш роднините си на партията, а след това и с доноси за колеги и съседи). По царско време се е искало труд и интелект за да се издигнеш, нещо с което комунистите никога не са се славили и затова първото нещо което правят след като взимат властта е да елиминират всеки по умен от тях.

113

Огнян

преди 5 години

Всички смъртни присъди в Царска България са били издавани и привеждани в изпълнение в името на негово величество цар Борис 3....факт....

112

добруджанец

преди 5 години

Борисова та градина е на Борис3,не на ББ. Има голяма плоча

111

Има паметник

преди 5 години

Борисова градина,има

110

Анонимен

преди 5 години

До Киро КюмюряА кой от тях не е оцелял? Има ли списъци с неоцелелите? Защо сега наследниците им не искат обезщетения?