96

Анонимен

преди 5 години

Това е средната цена за тристайно жилище в София и Варна, не съм ти дал цени за резиденции.Годишно се сключват десетки хиляди сделки с такива имоти.Повечето са с кредити.1500 получаваш ти, но такъв като теб в Румъния сигурно получава 2500щом средната заплата в България е 1000 лева , а в Румъния над 1.5 хиляди.Там е разликата.Търсят българи да им работят за 1500 без почти никакви изисквания. Това пише, а в повечето градове в Северна България заплатите са под 1000 лева.

95

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 99Темата е,че в Румъния давали 1500 лв заплата.И тъй като получавам точно толкова казвам,че може да се живее нормално в България с тези пари.Без лукс,но и без лишения.А повечето българи имат собствено жилище,така че примера с цени по 200 хиляди не се отнася до всички.Такива жилища се купуват повече като инвестиция от емигранти или богати българи.Младо семейство трудно ще си купи жилище на такава цена.

94

Анонимен

преди 5 години

до 94темата е за заплатите на българите и на румънците , а не за твоята....Няма да казвам и колко е моята и на жена ми, но са доста повечко и не смятам, че живеем в лукс. Да имаме автомобили на по 3 години, ходим на почивки, но живее нормален живот.Но не пиша тук за да се хваля, а задавам реални въпроси...Колко процента от българите могат да си позволят автомобил до 5 години и да си купят апартамент за 200 бона. И 200 хиляди не струват само апартаментите в София , но и тези във Варна, Бургас

93

Анонимен

преди 5 години

Ние сме в кордитна система на НАТО , запада САЩ и от нас се очаква да се бием с Русия за интересите на САЩ и как да сме добре като не искаме да се бием с Русия .. Затова сме най-долняшката колония.. Румънците са се били с Русия във Втората световна от 300хил. само 70 са успели да останат живи.. Очакава се пак се бият..

92

еееей

преди 5 години

те евро институциите казват вече от една година че румъния е по добре икономически.но те и по другите показатели ни надминават.платете,ако щете да пробвате може ли на протест да се съберат повече от 5-10 000 човека макс.

91

Анонимен

преди 5 години

Полша и Румъния ги помпат със стероиди защото от тях се очаква да се бият с Русия за интересите на САЩ и Англия..

90

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 90Аз ти казвам аз колко получавам,какво ме бърка средната заплата.Къщата е наследствена,но съм я санирал основно за 50 хиляди.И то преди 10 години,когато за тия пари можеше да се построи нова къща.

89

Анонимен

преди 5 години

А ние все такива управляващи си избираме.. Костов - къкъла , за да изучи щерка си в Болония продаде цялата държава.. Цар комарджия.. Станишев - *** евреин.. Боко - шпионин на ЦРУ , бандит , контрабандист и наркодилър.

88

galya

преди 5 години

Каквото и да си приказваме - заплатите в Бг са мизерни, естествено Сф не се брои.Докарваме си семейно чисто около 4500 на месец, НО и с частно след 17 ч. вкл. събота и неделя, оправяме се, обаче лично време??? Ами внимание на децата? До кога ще е това след 10 г. няма да можем да докарваме този доход и падаме евентуално само на заплатата, която е мизерна. Нямало кадри - дрън, дрън, никой не иска да плаща ... каквото е редно за позицията и затова Кадрите бягат към терминала и към Дунав мост.

87

Анонимен

преди 5 години

Виновен е Валутния Борд . И след това Костов и Борисов..

86

Анонимен

преди 5 години

до 89Средната бруто заплата в България е 950 лева , а нетната е под 800 лева.Има хора дето получават и над 10 бона заплати, но говорим за средно за българите.А в малките градове доходите от 2300 са рядкост и ти ми говориш, че парите не били важни.Ама къщата на тате е важна...защото и в малък град , ако тръгнеш да строиш къща пак нещата отиват на пари и то много пари, така че не ми казвай , че не било от значение , че караш 20 годишна кола и живееш в къщата подарена от мама и тате

85

Анонимен

преди 5 години

До 87Стига с тая София.Не живея там и нямам намерение да живея там.Карам стара кола -това ли е големият проблем?Колата си я поддържам,просторна е и вози по-комфортно от 99 процента от новите коли,щото е Ситроен с хидропневматично задвижване.Това е положението-по-високи доходи няма как да изкарам тук.За сметка на това си живея комфортно в собствена къща.И със сигурност ми е по-комфортно от някой с два пъти по-високи доходи,който живее в маломерен апартамент.Парите не са всичко.

84

Анонимен

преди 5 години

В България точно заради ниските доходи средната възраст е 17 години.Това е истината.17 годишна кола се смята за някакъв стандарт, а би трябвало след 10 години да отиват в моргите.И човека дето се оправя с 2300 лева не каза как ще се оправя , ако трябваше да купува апартамент и кола. Те не са даденост.Дори момичето написа , че минимум разходите и на месец като си носи храна от вкъщи са 1000 лева , без деца.

83

Анонимен

преди 5 години

имаме си жилище , казва всичко ...сега с тези доходи и цени на апартамените по 80 хиляди евро в София ми кажи кога ще успееш да си купите дом с вашите доходи.Сигурно караш и 15 годишен автомобил, а хората в нормалните страни на 8 години си купуват нова.Една нова кола среден клас е 40 хиляди лева, а каското за нея е 2500 лева...Още ли продължавате да смятате , че е ОК

82

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 77Имам си собствено жилище и не плащам наем.Естествено,че даваме пари за храна,дрехи, развлечения и така нататък.Имаме и две деца и се оправяме с 2300 лв на месец.Така че са глупости,че трябвало поне 3000 лв за сам човек.То може и 3 милиона на месец да харчи някой.

81

хаха

преди 5 години

До Анонимен 83ако е грозна, не става нали ...или да праснеш момичето и после да остане и без стая..Смешни сте...Браво на момичето , че се справя , ама тя не мисли ли за бъдещето си , докога ще е кара под наем в една стая и ще си носи храна от вкъщи .Това живот ли е

80

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 79"300-400 лв стая"???Ако си готина ще ти дам стая БЕЗПЛАТНО.Само кажи.

79

Анонимен

преди 5 години

Оня глъмар Каролев,що не се изтъпани с поредният кух коментар.

78

Анонимен

преди 5 години

до 79стара мома ли ще си умреш.Живееш сама в едностаен за 500 леваДвустайни няма такива.На това нормален живот ли му викаш.Ти нямаш ли нужда от нови дрешки, да излезеш на ресторант ...А не трябва ли и да събираш за собствен дом, до 50 ли ще е караш на наеми в едностайни .....

77

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 53Хабиби,ела в София на летището и ще видиш за какво иде реч.Това че си брал чушки в Испания не те прави разбирач от икономика или каквото и да е друго.провинциалистите сте все дървени философи и затова все чуваме "М'чи аз дИе дЪ знам чИ тъй ш'ъ станИ. Въй к'о мЪ напра'й ти вЪ"Аре бегай да издоиш козата!