155

муспи

преди 5 години

Какво значи за диваците "да заявят пред цял свят че са нация"?! Да плячкосат от белите, превъзхождащи ги във всичко - най важното за дивака, материалните блага! Не са се юрнали на изток, а на Запад, и това продължава вечно. Там, където е белия човек има много за ядене, за всевъзможен рахат и бели кадънки до премала! Под същия байряк днес се изсират в Европа. Имат и огорчение в този вечен дивашки марш, - белите все са си бели, а диваците диваци.

154

Osman

преди 5 години

Годишнината е 947. Битката е 1071. За няма и 500 години турците стигат до Виена. Владеят земи на три континента, носят култура и език на варварите. Защо плюете вие? Ако вашата история беше такава нямаше ли да сте горди? Може би страдате, че вашата от 14 века, 7 са в робство. Донякъде ви разбирам, всъщност. Не ви е лесно.

153

Анонимен

преди 5 години

Каква турска дъжава бе през 11 век,турската държава след 5 години ще празнува своята 100 годишнина.А какво турско робство тогава и каква руско-турска война 50 години преди да има турска държава? Прочеши се дето не те сърби и отговори.

152

Анонимен

преди 5 години

Турското лираси продължава да пада. И пада ли пада... свободно падане. Скоро ще струва по- малко, отколкото хартията, на която го печатат. Ердоган ще си строи новия дворцов комплекс от пачки от обезцененото турско лираси.

151

Анонимен

преди 5 години

Не му е болката за БИ и Медина,и Мека,В МЕДИНА И МЕКА ,И В ИСТАНБУЛ СЕ ПЕЕ НА АРАБСКИ В ДЖАМИИТЕ,толкова са могли да повлияят културно на арабите османлиите СЪБРАНИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ!Мъката им е за РУМЕЛИЯ-БАЛКАНИТЕ а средата на Европа им е както казват сърбите "шпанско село"т.е. мечтае там за нещо ама само си мечтае.За Румелия цял сериал имат,гледах го и разбрах ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА ГО ИЗЛЪЧАТ ПО ЙЕНИ ИЛИ БОСФОР ТЕЛЕВИЗИОНУ,дори те не биха посмели ФИЛМЪТ Е ПРОМАКЕДОНИСТКИ И АНТИБЪЛГАРСКИ!ШОК!

150

хаха

преди 5 години

Баце кажи кой ти е дилъра и ние за закачиме малко от тва дет джаскаш .. явно е добро .. такива гупости да плещиш :).

149

Nzz

преди 5 години

Не е вярно, че турцие освен джамии нямат друго, имат как да нямат - Бани !Само че в тия бани ако можеше да им се почисти душата... ама няма с вода не се мие пролятата кръв, простотия и мръсотия !

148

ВасилийПростакоубиец

преди 5 години

Издишаш.Не си ми интересен а и не си чел достатъчно ПРАВИЛНИТЕ книги..Последно включване.Явно те е срам да ми кажеш името на вyлгapинa начело на империята, поне ми кажи тогава къде да го прочета сам. Признавам, не всичко съм чел, може да съм пропуснал такова важно събитие.

147

Nzz

преди 5 години

Турците не знаят да пишат, споко.Този 164 е от наще, просто иска да ни поразпали малко и е прав де...

146

Анонимен

преди 5 години

Каква турска дъжава бе през 11 век,турската държава след 5 години ще празнува своята 100 годишнина,ОСМАНЛИИТЕ ИЛИ СЕЛДЖУКИТЕ КАКВИ ТУРЦИ СА БЕ!Това е все едно да кажеш че РИ е италианска а ИРИ/Византия/е гръцка държава,което е лъжа и се използва в случая с Турция Ердоган ислямистът неоосманист да трупа червени точки пред анадолската проста ра/я!АНАДОЛ=АТАНАТОЛИЯ т.е. по гръцки ИЗТОЧНИ КРАИЩА.

145

Топ експерт

преди 5 години

Когато, подчертавам КОГАТО, се срути "Анадолския бент", а това не е далеч във времето, първите пометени, ще бъдат именно турците. Турците в Анадола и турците в Европа, всичките заминават в канала. А покарай тях си заминават и останалите тарамбуки, които се домъкнаха в Европа от Азия и Африка.

144

Анонимен

преди 5 години

Турците, които живеят в България като са толкова горди от тяхната псевдокултура що не вземат да си отидат в "проспериращата" държава. Що ни занимавате със своите расистки коментари. Вместо да сте благодарни, че виждате как живеят нормалните хора само плюете по БГ. Страшно култура е оставила Турция. Няма що. Джамии, джамии и... Пак джамии. Как един театър няма, една опера. На най известния турски архитект е известен с .... Джамия.

143

Анонимен

преди 5 години

Ердоган да не забрави да направи кафез за наследниците в новия дворец.

142

Уууу!

преди 5 години

Абе някои хора четат Историята много назад.Трябва да се чете от ББ насам!Назад моме Калино няма История!Има само пожари!

141

Nzz

преди 5 години

Аа и също 1071 + 600 и нещо не излиза сметката..е па толкоз ли нямаше един съветник дето да е завършил 4-ти клас да му сметне разлика от 4ри цифрено число.. лелеле

140

Васкооооо

преди 5 години

Издишаш.Не си ми интересен а и не си чел достатъчно ПРАВИЛНИТЕ книги.

139

ВасилийПростакоубиец

преди 5 години

След 610 г. идва на власт идва не грък, а арменеца Ираклий приятеля на княз Кубрат. Той е последван от синовете си Ираклий и Константин .А къде е въпросният вyлгapo който е управлявал 280 години империята.

138

Анонимен

преди 5 години

Вижте един град Брашов в Румъния, който е бил в периферията на Османската империя, какъв облик, култура, архитектура и история има и го сравенете с едно Скопие..В Брашов живеят румъни, в скопие-българи. Това прави разликата.

137

До васето

преди 5 години

След 610 г. идва на власт идва не грък, а арменеца Ираклий приятеля на княз Кубрат. Той е последван от синовете си Ираклий и Константин ...Дори и в по-късни времена на трона в Константинопол седят не гърци а арменци. Става дума за: Христофор Лакапин, Константин Лакапин, Стефан Лакапин, Лъв V Арменец, Роман , Йоан Цимисхи, Артавазд, Филип Вардан, Василий ...

136

Уууу!

преди 5 години

Турците скачат високо,а Америка си търси жертва!Таийп иска много!Ама това днес не е средновековието!Да не стане като в Ирак?!!!