11

Ристу

преди 5 години

"Сложете в автомобила си тефтерче и химикал и си записвайте показанията за средния разход след всяко пътуване (например от работата до дома). Това със сигурност ще ви помогне да спестите гориво." Как пък това ще намали разхода? По-добре не си записвайте и така няма да се ядосвате напразно за изгореното гориво. Така или иначе вече не можете да го върнете.

10

Анонимен

преди 5 години

То съвсем икономичното каране си става опасно в голям трафик. Бавното ускорение, бавното намаляне и спускането по инерция означава, че всички около теб трябва да се съобразяват с непостоянната ти скорост, което е предпоставка за ПТП. Просто си ускорявайте нормално и спирайте нормално, като гледате да пазите постоянна скорост.

9

Smart

преди 5 години

Метана е по екологичен и икономичен!С 5лв минавам малко над 100км.По интересното е че метан може да си произведеш на вилата в количества достатъчни за транспорт.!

8

Анонимен

преди 5 години

Колелто не е лоша идея, но! Преди време се опитах да ходя с колело на работа. Минах по маршрута, по който минавам с колата. Надишах се изгорелите газове на колите и до обяд гледах като облъчен. А и като въртиш пeдaлите отваряш белия дроб повече, а какво влиза в него? Влиза емисията на 15-20 годишни автомобили, без никакви евро 4-5-6... А ако мина по забиколни пътища не ми се връзва времето. Зарязах го колелото, и понякога в почивните дни се качвам на него. Иначе е добра идея, но тук не става.

7

Анонимен

преди 5 години

До qwДо къде ходиш пеш и с колело?До морето ли? На 300км?Иначе и аз ходя пеш на работа, до там са ми 2км. Ама това е нищо на фона на 25000км, които изминавам годишно с кола.

6

Анонимен

преди 5 години

Това са съвети за крайни манияци на темата икономия. Карайте внимателно, дръжте се естествено и правете толкова пари, че да не ви дреме за литър два нагоре в разхода.

5

Анонимен

преди 5 години

До ;-)За самотноживеещи бездетни битници, колелото може и да е решение.Ама кажи как да си закарам семейството на почивка с колелото?

4

qw

преди 5 години

Най евтино е да ходиш пеш.Цените на бензина били високи... че кога са били ниски?Колата за много хора е социален статус. Купува БМВ джипка на 15 години вместо нова шкода или дачия примерно. Пуши като комин на тец, разхода е като на самосвал, но се вози в баварец.А съседа ходи на работа с автобуса.Аз ходя пеш и с колело. Установих че е много по-приятно и евтино от това да поддържам и карам автомобил.

3

нефтохима

преди 5 години

Скъп, скъп, колко да е скъп?Навсякъде - задръствания.Явно цената не ги плаши на хората.

2

;-)

преди 5 години

До 1Конят също си иска гориво. Не става само с трева. Иска и зоб, а зобът е с пари.Купи си колело! Може пък и да отслабнеш. ;-)

1

Анонимен

преди 5 години

Много полезни съвети. И аз забелязах, че отворените прозорци убиват разликата от изключването на климатика.