24

Дам!

преди 5 години

Момичето поне прави нещо, за разлика от кенефочистачите, които по цял ден плюят България! Холивудската звезда Нина Добрев(а), която е била само на две годинки, когато семейството и напуска България, и едва ли има много причини изобщо да се сеща за България, слага в малкия си джоб всички тези, които напуснали България, забравят не само род и Родина, но и езика ни! Момичето, макар и звезда, макар и да чува българска реч само в дома на родителите си, говори български в пъти по- добре от родните "звезди" Сузанити и Николети!

23

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 22Леле-леле - Да видиш що за животно е шотландския галски (стар ирландски му викат). Но да ти кажа, английският им е НЕЩО ДРУГО. Хвани Враца, когато се лигавят в стил "Краси Радков" и умножи по 10. Представи си това, само че на английски. Ей тва им е местният диалект.

22

Анонимен

преди 5 години

Тази Нина Добрев да си сложи едно "а" след фамилията и тогава да каже, че е българка и да се научи да говори български.

21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 14Защото Нина Добрев (не Добреф) e сценично име. Като Брад Пит или Том Крус. ... Или Деметрия Гайнес, официално позната като Деми Мур.

20

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 20В Шотландия говорят английски език. В Ирландия първия език е ирландски, а втория английски.

19

MX

преди 5 години

Наистина езика се забравя когато човек спре да го използва. Аз лично съм го изпитал това когато съм бил в чужбина дълго време и по цял ден говоря и чета само на англйски.После като се върна в Бг направо ми се губят думите и забравям кое как се казва. Трябват ми няколк седмици да вляза в час.Някой хора не могат да повярват че го има този ефект просто защото явно в чужбина куминукар пак с българи и рядко говорят местния език.

18

Анонимен

преди 5 години

До 10Не точно. Познавам момче от Дания, което е с майк българка и баща датчанин. Докато "говори" Български, то идиоми, поговорки и разни термини, който са си типични за нас, но няма да ги видиш на книга, вестник или дори в речник, просто липсват. "Все тая", момчето боквално го разбра, като "Всеки път една и съща жена". Не че нещо, но комуникацията и средата играят важна роля. Я отиди в Шотландия, да приказваш на английски и ще разбереш, за ккво говоря :D

17

Анонимен

преди 5 години

Да, бе да - се превежда и как пък не, ей сега тамън мислех. В смисъл, че няма да стане.

16

Анонимен

преди 5 години

Дреме и на п........та.

15

Анонимен

преди 5 години

Българска работа и зад щатите да отиде те си оставате *** цървуланка

14

Анонимен

преди 5 години

Хаайде, родните експерти отново ни обясняват какво е истински българин и какво не е.С няколко думи- истинският българин живее задължително в България, плюе по другите, обича Путин и мрази запада.Всички останали НЕ са българи...хаха...балкански синдроми в пълния им вид.

13

AcOrP

преди 5 години

До АнонименЗа САЩ знам,че държат мъжете и жените от едно и също семейство да са с еднаква фамилия, т.е Добрев е фамилно име и за мъж и за жена и за децата им.

12

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам защо се е наложило да сменят името на детето си, кръстено като Николина Добрева, на това смешно Нина Добреф.Не вярвам канадските власти да са ги принудили.За мен това си е доброволно родоотстъпничество.В Америка има всякакви имена и мисля че Николина Добрева не би било проблем.Дори звучи по-добре от това Нина Добреф.

11

Анонимен

преди 5 години

До 11Защото родителите им са говорили както на английски така и на български и то докато са били малки. Когато пораснат повечето англоговорящи нямат желание да учат друг език.

10

до 10

преди 5 години

Има го и тоя момент, но основно си е до човека.Имам познати в Америка, чиито деца са родени там и пак говорят български.Децата им имат предвид.А тази мацка, макар и да е била малка, все пак е родена в България.България е родината й, а не Канада. Както и на родителите й.

9

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4 То зависи до това дали си попаднал в българска общност и дали се интересуваш от бг новини и видеа.Ако не си попаднал в българска общност в щатите до постепенно ще почнеш през деня да мислиш на английски и даже няма да ти прави впечатляние.

8

ШибиРиби

преди 5 години

Да обясни защо до повечето кебапчийници по пазарите има платени тоалетни от които се носи омайна миризма и възбужда апетита.

7

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Да, но твоят човек не е бил от бебе там и предполагам, че майка му и баща му, не са били единствените българоговорящи около него.

6

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТя е била само на 2 годинки като са я завели в Канада - така че пак много го знае - я вижте на Григор Димитров как му се губят думите - ама нали е от Монако...

5

а

преди 5 години

До бай ганьоКанада да не е в Африка ?