49

Инженер

преди 5 години

на 23г. съм взимам 3700лв. в София.. Чичо цял живот е по чужбина има 30хил. лв. спестени.. преди 1седмица дойде иска да му ставам поръчител за 50хил. да си купувал жилище в България , но смята да се връща щял да седи сина му да се интегрира да ставал англичанин.. Показах му среден пръст .. И му казах да гледа филма Време Разделно.

48

pp

преди 5 години

До 38 ВалАнглия ме е бедна, по- скоро ти си там беден). Но и тук могат да се вземат 1000 на седмица. Но дори и да не се вземат, на на мен 2000 за месец ми стигат да живея по - добре, отколкото ти там)

47

?!?!?

преди 5 години

БГ работодател ... Търси високо квалифицирани, но ниско заплатени работници ... само одобрените по тези критерии ще бъдат викнати за второ интервю !!!

46

До Вал

преди 5 години

Дават не само 1000, а 2000 седмично. Но, преди това трябва да им влезе докрай, с топките. И по трудния начин да научат, че вместо 5 смешни заплати на хора без опит, тези пари се дават на един с опит. Инженерната рабтота е така.

45

Анонимен

преди 5 години

Да напишат и заплатата която дават за съответната позиция та да се посмеем малко

44

Анонимен

преди 5 години

"какъв "шеф" си ти, ако теоретично сам не можеш да свършиш работата, на "работника" ?"Ъъъъ ... Заболя ме мозъка от теб :)

43

Анонимен

преди 5 години

Търсят млади кадри, защото са лесни за експлоатация.Прекено високия стаж го дават, защото е добро оправдание, да ти дават ниска заплата.Същото важи и за езиците и "уменията".- Хей, ние бяхме готови да ти плащаме по 3500 лева, ама защото не знаеш това и онова, ще почнеш на 800 лева, па после ще видим. - Казвах "ейчарката" и до 12 месеца, фирмата "освобождава" всички нови кадри, за да повтори процеса.

42

Анонимен

преди 5 години

какъв "шеф" си ти, ако теоретично сам не можеш да свършиш работата, на "работника" ?ами той работника ти е шеф, щото може да те уволни веднага, като си хване шапката, а няма кой да ти свърши работата, защото нямаш капацитета да я свършиш!кой шефа тогава?

41

Fallschirmspringer

преди 5 години

Цитат"И още нещо - планирането на кадри може да се избегне"Това е вярно само за изпълнителските кадри и то ,ако се работи в същата област.За развоя и производството кадрите трябва предварително да са планирани.Това все едно да искане един лекар една година да е неврохирург,другата кардиохирург,третата ортопед,четвъртата уролог,петата онко-хирург,като се знае,че човешката анатомия не се променя всяка година.А при техниката в дадена област нещата са значително по-динамични.

40

Анонимен

преди 5 години

Попаднах на тази обявя:Web програмист - Front-end (начинаещ) Заплата от 600 до 800 BGNДа живее интелектуалния труд.

39

Анонимен

преди 5 години

До 33Едно е да търсиш Кадри, друго е да търсиш баламурници...нищо не търсят , а се "глезят", както решаваш "да се поглезиш", когато си купуваш "умен" телефон за 2000 лв, въпреки, че и старият за 1000 ти върши работа, ама пусто - нали е "мода да имаш претенции".когато наистина търсиш и си на зор, много не се пазариш. има ли пазърлък и "оглеждане на стоката", значи няма зор. а ако си много на зор, хващаш се и сам си свършваш работата, но то над 2/3 нямат капацитет в областта, в която наемат

38

Анонимен

преди 5 години

Ама има ли компании в Бг !

37

Анонимен

преди 5 години

Говори от свое име, кои сте "ние"?

36

Анонимен

преди 5 години

Всичките тия регулации в ЕС каква икономика са?Говоря ти за това, което ние се мъчехме да правим. Нали майка ми беше плановик по професия - заложат се Х тона продукция, пазарът обаче иска още и айде, почваме да правим списъци на чакащите. После за следващата петилетка заложим Х + У тона продукция, за да е доволен пазарът, но междувременно търсенето е спаднало и произведеното се трупа и се чудим какво да го правим.

35

Анонимен

преди 5 години

До МанолскиДокато делиш хората на "чорбаджии" и "народа", ще си останеш в масовката.

34

Анонимен

преди 5 години

До Вал Предател не ни интересува твоето мнение.. Пиши си там в сайтовете в новата родина..

33

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 37Тцъ. Не вървят натам нещата. Всичко е лъжа и измама.

32

Вал

преди 5 години

Поздрави от бедна Англия! Ще ни вземете ли обратно...за 1000 на седмица? )))

31

Анонимен

преди 5 години

поредната n-та статия за "търсене на кадри" , която все повече ме навежда на мисълта, че съвсем скоро палачинката ше се обърне , т.н. "работодатели" ше кандидатстват с подаване на молба, "за наемане" от "роба" , на там вървят нещата

30

До предходните

преди 5 години

Искат да назначат младоци з а технически сътррудници, за да ги осигуряват на мин. заплата и да им плащат със 100-200 лв. отгоре.