19

Анонимен

преди 5 години

мислете бе хора, ей даже сметка има на готово по-долу.. 1х10х26 прави 260 евро за жена, 520 за мъж и отделно за децата. Толкова взема само ц-та, помощи за деца в България, отделно ако мъжа работи на черно дърводобив или друго (поне 50 лв/ден) - тая статия е пълна измишльотина

18

Глупости

преди 5 години

2 евро на час = 32 лева на ден = 960 лева на месец, ако работят ВСЕКИ ДЕН по 8 часа. Ако работят понеделник-петък = 640 лева. Е, защо тогава не се навиват на толкова в България при осигурен и обяд. Имам данните от познат, който има голяма ферма. Няма работници за 700-800 лева. В Прованса, на 5 дневна работна седмица с безплатен обяд! Тези, които се навиват на тези пари или са алкохолици, или крадат, или само се скатават. Пича мисли да кара работници отвън.

17

Петко от Фоджа

преди 5 години

Бях там преди 10 години,за три месеца се прибрах със 800 евро и с 15 кг по-слаб. Ако се чувствате дебели и със заседнал начин на живот-южна Италия е дестинацията!

16

NY

преди 5 години

значи бг държавата е сбъркана !

15

Анонимен

преди 5 години

Надниците са по високи .Взимат накрая на месеца 1200-1 300 ,1 500 ? и повече.

14

Гост

преди 5 години

Направо се разплаках от това заглавие.

13

Анонимен

преди 5 години

Тук проблема е, че идват от България. Както виждате и африканците работят за много повече пари.България моя европеска Африко.Но не сме и в Африка вече. И за там не ставаме.Няма континент, където мизерията да е толкова голяма като тук.След 75 г. комунистическо робство стигнахме нови висини в мизерията.

12

Анонимен

преди 5 години

"ромите ни били дискретни, никога не правели скандали, слушали, не се карали и биели" .. това, като прочетох и ми стана ясно колко е реална тая статия.

11

Бай Иван

преди 5 години

Това трябва да ме радва ли ?Трябва да ме радва че едни 14-16 годишни им се работи, но за пари.Трябва да ме радва че изкарват повече от един учител в България ли ?

10

Бай Иван

преди 5 години

Като не искат да се образоват и да живеят като нормални хора ,роби ще са ,какво очаквате ;) ????

9

Me

преди 5 години

Не звучи правдоподобно. На тези часову ставки и тук би трябвало да ги правят.

8

майна

преди 5 години

Жените -по едно евро/час. Или 8 евро на ден, или 168 евро на месец, тоест 328 лв!?

7

SK

преди 5 години

Страхотна новина, но моля спрете да наричате работещите хора "роби". Тъпо е.

6

Анонимен

преди 5 години

Иначе в България наистина има предрасъдъци към тази група от населението, но вече за това е виновен комунизЪма. Учеха само да се мразят хората едни други.

5

Ха-ха

преди 5 години

БХК да праща екип в Италия :)

4

Анонимен

преди 5 години

Истинското заглавие трябва да е "Българите са новите роби на Италия", но се сещате защо не е такова.Когато се извършва престъпление в ЕС, веднага заглавитето е "Българин и т. н.", но сега понеже става въпрос за положителни качества като работоспособност, и веднага заглавието не е "Българи"...А за робството е така, в ЕС българите работят на най-ниски надници.

3

Аз

преди 5 години

Значи може, ама в Италия ...

2

Мен

преди 5 години

Приведени в Италия може, а привдени в България не може! Тук може само на помощи и детски!

1

Анонимен

преди 5 години

А като са тук чорбаджиили са?А...