80

Анонимен

преди 5 години

Ако започнем така да обобщаваме ще е грешно.В България е странно, че има особено голям проблем с ***. Например в Сърбия Костурица правеше филми където показваше живота на сръбските *** и там не си личи самите сърби да имат проблем с тях.Иначе по света има пробеми, четох наскоро в турска медия,за проблеми на *** в някаква западна държава. И се коментираше дали проблемите на *** не са били заради това, че са *** и наслоилото се мислене за тях през времето. Но коментара беше доста умерен.

79

Българина

преди 5 години

Отнемане на гражданството на родител, чиито деца 7 клас не минават ел тест по български и математика.

78

Анонимен

преди 5 години

Децата, които не искат да учат трябва да бъдат обучавани в интернати тип пансион, където няма да влияе семейната среда а помощите по предназначение - за самите деца. Без тва и сега получават повече от останалите и в никакъв случай не може да се говори за дискриминация

77

:)

преди 5 години

Не бе, как ще са виновни, аз съм виновен. Пари да им дам, нали?

76

Анонимен

преди 5 години

"Виновна е държавата, учителите и директорите."Така ли? Ние с тебе в коя държава сме си завършили образованието? Вината е на ромите, че 5 пари не дават за бъдещето на децата си.

75

Бай Иван

преди 5 години

Виновна е държавата, учителите и директорите. Докато има делигирани бюджети ще има и неграмотни хора завършващи средно образОвание. Има деца не стъпващи в училище и отсъствия не им се пишат.

74

Анонимен

преди 5 години

много по-умни от нас са казали следното: "насила можеш само да вземеш".

73

АЗ

преди 5 години

От днк като е..... Така са от 2000г, са от 4 най долна каста шудра в индия, изгонени са за мързел и нищоправене. Шудра значи недосегаем, разбирай не и ба вки! Не ги интересува нищо и никой като мухи с или без глави

72

Мен

преди 5 години

Не, аз съм виновен.

71

Анонимен

преди 5 години

"Четвърто поколение неграмотни: Виновни ли са ромите за това?"Ами да! Културни особености на етноса.

70

Анонимен

преди 5 години

Занимавате ни с ромските традиции и особености и искате да ни втълпите ,че това е проблема на бг нацията!Не,не е проблем за бг етнос!Главния проблем е защо българките не искат да раждат и отглеждат деца!Ромите ще се оправят,дори и неграмотни !

69

Анонимен

преди 5 години

Сами са си виновни, естествено. Най-вече родителите носят главната вина за провала на децата им.

68

Глупак

преди 5 години

България се управлява от неграмотния Борисов и Цветанов. Не е ли обидно, да има по-образовани от тях?

67

Анонимен

преди 5 години

Това не е вярно. След евро-гостуването нещата се оправиха вече и всички са грамотни, а демографската криза е в миналото. Всички са доволни, сити и с високи доходи. Цъфтим като ....

66

Анонимен

преди 5 години

"Четвърто поколение неграмотни: Виновни ли са ромите за това?"Е аз ли съм им виновен за мързела? Аз защо не съм неграмотен? Цял живот за ръчичка ли трябва да ги водя?

65

Джедай Мастър

преди 5 години

"Това дете книга не е виждало преди да стъпи в училище."По-страшното е, ако след като стъпването в училище продължи да не е виждало книга, както например един български геополитик.

64

Анонимен

преди 5 години

Никой не се старае да разбере ромското мислене! А бе при тях всичко е просто и много малко им трябва да са щастливи! Имат си език, традиции,разбират се със съседите,като им трябва нещо си го набавят,я от гората,а от държавата! Нито историята е тяхна,нито богатствата,нито държавата! Те просто си живеят живота!

63

Анонимен

преди 5 години

Стига с тия глупости за интеграция, някой да не им е длъжен постоянно да ги ръчка да учат, то трябва и сам да го осъзнаваш малко от малко

62

Анонимен

преди 5 години

Ама то ако не са тези деца още стотици училища в провинцията да са закрити и унищожени.А политиката на държавата е да има повече неграмотни с цел на избори по-лесно да ги манипулират.Демек политическа върхушка си отглежда гласоподаватели!

61

От ентуса

преди 5 години

Горомотни сме.