30

Анонимен

преди 5 години

Пенсиите са в зависимост от внасяните осигуровки и стажа. Нямат общо с онова между краката.Не знам авторът на заглавието какви мисли го вълнуват, но явно е далеч от пенсионните правила.Подходящо заглавие е , че без платени осигуровки зелените чорапи, ченгетата и прости милиционери вземат над три пъти по високи пенсии от останалите певсионери

29

Пророкеса

преди 5 години

Аз искам да си гледам децата, но с 340 лв майчинство по мое време и бутафорна работа след майчинството, ми остана само да ти имам пророчествата. Хайде да си сменим местата и да пророкуваш пак. Икономист съм. Готов ли си за жълти стотинки да прилагаш висша математика всеки ден. Заради равенството. Обещавам и 5 години по дълъг живот в мизерия да ти дам. Пък да те видя какво ще пророкуваш накрая. Имаме ли сделка?

28

Ти да видиш...

преди 5 години

А едно време кви жени имаше..Жени ударници , стахановки , кранистки , стругарки , арматуристи...А сега гледат да разведат някой бизнесмен и да се наместят в леглото.

27

Анонимен

преди 5 години

До 26Мъже има колкото щеш - много и лесни. Едва ли си струва човек да плачи за тях.

26

пророк

преди 5 години

докато има хора, които отричат, че мъжете и жените са биологично и физически различни и съответно имат различна биологична роля, само мъка ни чака. Мъжете и жените се допълват, но има политическа прослоюка, чийто интерес е на внушава неравенство, за да има напрежение, т.е. на принципа разделяй и владей! Най-лошото е, че жените не се усещат, как ги пързалят, а на мъжете вече им писна от криворазбран феминизъм. Резултатът е, че жените са тези дето отново ще плачат - без мъж до себе си, но равни!!

25

Я гледай....

преди 5 години

До Анонимен 16 А напъни се да се сетиш коя е тази държава? Щото и на мен ми е минавала такава мисъл , ама не знам да се е случило някъде. То и в София ако никой не се качи на обществен транспорт , билетчето ще стане по 20 ст. Ама винаги има предатели и не става.

24

До 18

преди 5 години

Ами 😁 не бе не, пак не сте разбрали мъжете. Раждайте вие от който щете бе, пишете вие от болка, докато Раждайте, после деца гледайте, изпуснете си кариерата заради това и печелете мизерни пари, нали е привилегия, нали е хубаво?!! Ей на, един и на мензиса нали завиждаше, понеже удължава живота. И всичко ще бъде наред бе, нали? Равенство между половете ще настъпи и жените ще спрем да сме привилегировани, пари ще видим и ние тъкмо, а вие ще сте доволни. Нали? Само с мензиса, това към някой лекар.

23

до 17

преди 5 години

...Жена - програмист и мъж - продавачка има ли? Има, ама са малко. Затова и заплатите са различни. Всеки сам си избира професията.... ------Доскоро и аз си мислех че мъж продавач има само в Ориента защото там не пускат жените си на работа , но я се поогледай...вече масово мъже продавачи има и у нас.По пазари,малки магазинчета,вериги,молове.Навсякъде.

22

v

преди 5 години

ДО НОМЕР 7 И НОМЕР 10: НИМА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ РАЖДАНЕТО НЕ Е НИКАКВА РАБОТА, НИМА ЖЕНИТЕ НЕ УМИРАТ, НИМА НЕ СИ ХАБЯТ ОРГАНИЗМА.А ИМА ЛИ ТОЛКОВА НА БРОЙ ПРОФЕСИИ КОЛКОТО ЗА МЪЖЕТЕ. А СЕКС ТОРМОЗА, КОЙТО ПРЕЖИВЯВАТ НЯКОЙ ЖЕНИ НА РАБОТА? И ДА КАЖА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА СЕ РУШИ НЕ ЗАЩОТО НИЕ ВИ ПОМАГАМЕ, А ЗАЩОТО ЖЕНИТЕ ВИ ЧАКАТ ДА СЕ НАХОДИТЕ И ДА ПОЖЕЛАЕТЕ НАЙ- СЕТНЕ СЕРИОЗНА ВРЪЗКА ИЛИ БРАК ИЛИ ПРОСТО ДА СРЕЩНЕ НЯКОЙ НОРМАЛЕН.

21

Анонимен

преди 5 години

До мъжкарлигляо, сама съм си изплатила апартамента. денем - на строежа, след работа карах такси, а в събота и неделя - на частно. питай съседите ми, и тогава говори доколко и кои жени са лигли и искат на готово.

20

До 15

преди 5 години

Ми дарява кръв, като за виждаш на жените за мензиса. И живей дълго. Само че ми отговори на въпроса, защо им е на жените дълъг, но беден и мизерен живот и колко точно теб това те прави щастлив? Много ли те радва чуждото нещастие? Колко точно те радва?

19

Анонимен

преди 5 години

До 10Зависи си от хората - много жени не работим по-лека работа от колегите мъже и въпреки това ни плащат по - мал ко от тях. Това се има предвид в статията и уви, е изключително несправедливо. На интервюта за работа също ни дискриминират с оглед на евентуална бременост и отсъствия от работа.

18

до 14

преди 5 години

аз какво съм ти виновен, че си лягаш с грешните мъже и си самотна майка! всеки сам си плаща за грешките, защо обществото е длъжно да плаща за твойте!!

17

Анонимен

преди 5 години

Жена - програмист и мъж - продавачка има ли? Има, ама са малко. Затова и заплатите са различни. Всеки сам си избира професията.

16

Анонимен

преди 5 години

До мъжкарПриятел, а знаеш ли какво е станало когато в една държава, не помня коя, в знак, че получават по-ниско заплащане за труда си ВСИЧКИ жени са отказали да идат на работа? Пълен хаос е станало! И то това е било само за 1 ден. Та, ти хубаво се имаш за голяма работа, ама ако всички жени спрат да работят ще цъфнеш и ще вържеш както се казва.

15

въпросче

преди 5 години

защо като средната продължителност на живот на мъжете е по-малка (научен факт дължащ се на по-високите ниво на желязо в кръвта, за разлика от жените, които го отделят чрез месечният си цикъл), то мъжете се пенсионират по-стари, т.е. хем живеят по-малко, хем по късно могат да спрат да работят?! това е невероятен абсурд и несправедливост!!

14

До 10

преди 5 години

Тогава ти пищи от болка, докато раждаш, после с детето фотосинтезирайте, понеже то само не може да се гледа, а ти през това време няма как да работиш. Не спи, за да гледаш детето и другото дете, което ти е направило детето. Изгуби си всички шансове за кариера покрай това. После живей с малка заплата и малка пенсия. И кажи, че е привилегия. Ама ако ти се случи, друга песен ще пееш.

13

произход на видовете

преди 5 години

аз поглешно си мислех, че комунизмът си е отишал, той никога не се е вихрил по-силно в Европа, отколкото сега при диктатурата на ЕС, като се борим за равенство, ами защо тогава не ми плащате колкото на Еврокомисар, дали сме равни или отново има по-равни номенклатура и политбюро от Брюкселски тикви, умишлено насъскващи жените срещу мъжете с цел разрушаване на обществото и градивната му единица - семейство съюз между мъж и жена, а не между 2 джендъра. Анатема Вам!!

12

Жена

преди 5 години

Защо трудът в шивашка фирма да е по евтин от този на един строеж? Мислите, че да шиеш 8 часа нон стоп на изкуствена светлина в помещение без вентилация е по-леко от това да носиш строителни материали и да шпакловаш ли?

11

До 6

преди 5 години

Без доказателства няма как да се съглася с теб. Колкото и да имаш претенции за виждане. А това в материала е математика. Смятай, ако можеш. Ако не, не мога да ти помогна.