56

Бивш учител

преди 5 години

Ликвидирайте целенасочено професионалното образовани, закривайте, пардон, оптимизирайте училищата, откривайте нови и перспективни специалности , все зад бюро или компютър дето се стои, че обучението по други специалности е скъпо, и така вече 20 години, и какво очаквате????Чичко Гугъл за научи специалистите, дето са ви необходими , може би. Е, не става.Като добавим и ниските стартови заплати и нехжеланието на бизнеса да обучава-това е резултата.

55

Анонимен

преди 5 години

В България се търсят хора, които да свършат работата на някой друг, за малко пари. За около 600-700 лева на месец. После като дойдат хората инвестирали пари в даден бизнес, този "другият" да им каже, "елате да видите какво НАПРАВИХ"... Жалка работа...

54

naco

преди 5 години

КОЙ? КОЙ? КОЙ "бизнес" търси ТОВА???????????????????????????

53

anansar

преди 5 години

Е как така хем търси, хем предлага 700-800 лв бруто?Шашма некаква е тва, парлама.Ако бизнесът търси кадри щеше да дава 700-800 евро чисти. Поне.А за 700-800 лева се търсят студентки-проектолюбовници или пенсионери за отчитане на дейност.

52

Анонимен

преди 5 години

Бизнес ли ми той се крепи на подкупи , измами и люта експлоатация и неспазване на законите

51

Анонимен

преди 5 години

до 57!Евалачка.

50

Владимир Фройд Кант

преди 5 години

Ама какви инженери моля ви се. На България и трябват психолози и философи в многобройно количество и сега. Ами ако машинния инженер изведнъж си зададе труден филосовски въпрос и се притесни че не може да отговори, има вероятност машината да излезе от строя. Тук идва философа и психолога на помощ!

49

Анонимен

преди 5 години

Бизнеса в България е на ниво нигерийска земеделска организация.От всичките достижения през соца ,останаха само хранително-вкусовата химия.Всичко останало е селска идилия!Ханове,Кръчми,каруцарски истории ,тук там някои занаятчия ковач -шлосер,заварчик.Това е прото-Африканска икономика ,нивото и не е за Инженери ,а за общаци с 3клас и аритметическо образование и много хамалски пауър!

48

Анонимен

преди 5 години

За да имаш Икономисти - трябва да имаш пари ,а ти нямаш!За да имаш Инженери - трябва да имаш индустрия ,а ти нямаш!За да имаш оператори на машини- трябва да имаш машини ,а ти имаш китайски парни котли и съветски нафтови печки от Отечественая!Освен да имаш Готвачи,Миячи,Общаци тук там шивачки друго не те виждам "Бизнесмене"

47

A

преди 5 години

АХА

46

Анонимен

преди 5 години

Хубавото на този свят е, че винаги идва Видов ден.

45

Анонимен

преди 5 години

Заглавието казва, че бизнесът пак започвал да търси инженери, ама после се уточенява, че имало проучване, според което след 5-6, а може и след 50 години бизнеса да започне да търси инженери и специалисти.

44

Анонимен

преди 5 години

Унищожителите на БГ търсят кадри. Да бе да, ще стане...

43

Киро кардана

преди 5 години

До Анонимен 46Търсят се електроинженери на 23г а 5 г трудов стаж по специалността без семейството и деца(да не се налага често да отсъства от работа ) ,с английски и компютърна грамотност ,да може да работи в събота .....за работа е магазин за електрометериали за 600лв ..

42

Анонимен

преди 5 години

справка само бюрата по труда в България показва че има 21374 незаети работни места :)

41

Анонимен

преди 5 години

Германия сама може да залее цяла Европа с 10 пъти повече стоки, проблемът е на кой да ги продават да реализират печалбата. И нямат нужда от инженери и икономисти в България, защото всеки инженер в Бъглария означава загуба на печалби за Германия, а следователно и работни места в Германия. Затова се търсят строители на спа центрове и стадиони по селата, се търсят се миячи и пpocтитутки за Германия, но инженери в България никога няма да се търсят.

40

Анонимен

преди 5 години

Защо не питат прочутото У нъ нъ съ къде са му завършилите , и защо същите момчета и момичета , когато учат в чужбина ,ако покажат качества, там фирмите ги грабват от студентската банка ? Вече има интернет и знаем ,че на Запад , бизнеса си отглежда кадрите , а не като тук - прочутите БГ бизнесмени да чакат кадри , платени с парите на всички данъкоплатци , а те хоп - наготово,в БГ още се мисли ,че обикновеният човек яде доматите с колците, или ако не ще - да си трае ,щото " имало и по- лошо"

39

Анонимен

преди 5 години

Забележете, че проучването е установило, че "ще". "Потребности от икономисти, инженери, машинни оператори, продавачи, готвачи ЩЕ има през следващите 6 месеца, и след 5 години"Преди 30 години ни убеждаваха, че след 5-6 години ще живеем в капиталистическия рай както страните коити са имали 300 години колониии.

38

Анонимен

преди 5 години

Я ми кажете ,къде в България ги има тези работни места за инженери ?Много ми е любопитно атрофиралия бизнес с какви сложни производства се занимава ,че ще му трябват специалисти на това ниво.Като гледам само хранително-вкусова,малко текстилна и обувна са останали.Тук там някои Мастодонт от соца отказва да се предаде.

37

Киро кардана

преди 5 години

Бизнеса да си търси преводачи!Да му преведат обявата за работа в немското в френското или италианското и да си търсят кадри!Още от сега го виждам с куфарите да пристигат в БГ и с нетърпение да работят за 500-600лв от тъмно до тъмно...