154

Анонимен

преди 6 години

В Германия има доста така наречени "български турци".Мнозина от тях знаят по няколко думи на немски и поради това разчитат да намерят работа при турските си сънародници от Турция, които живеят там от 60-70-те години на миналия век.И кото бъдат измамени или прогонени от тях, тръгват да си пробват късмета сами, без да владеят дори елементарен разговорен немски език от поне 400-500 думи.Всъщност, винаги съм се чудил, като не искат да работят в Бг защо първо не опитат в Турция, поне знаят език

153

Анонимен

преди 6 години

Като говорят на турски,що не отидоха в Турция? Пълно е с такива клошари не само български!

152

И.Б.

преди 6 години

Тези турски българи със сигурност са доста зле. Но се пита в задачата: "Кой им е виновен?"Защо очакват други да им оправят живота? Притежават имоти в България, но там не желаят да работят. В България имат покрив над главата и хубав климат, защо не се върнат и опитат наново да работят в родината си? Не ги осъждам, но се замислям сериозно за неадекватното им поведение.

151

смех

преди 6 години

До СърбоманДа то древните татари все банкомати са имали навремето хоп троп с коня препускаш из прерията и хоп банкомат за крадене изкача от храсталака!

150

Анонимен

преди 6 години

Това е абсолютен избор на ***! Живеят благодарение на социали и помощи там където ги има, сиреч в Германия! Цоцат системата! В БГ никой няма да им даде пукнат лев!

149

Dedo

преди 6 години

Ами да се приберат в България, селата са пусти. Да си обработват земя и няма да са нито гладни нито бездомни.... Аман от мрънкала

148

Сони

преди 6 години

Какви българи са щом говорят на турски език? Никой не им е виновен. Там могат да работят за жълти стотинки, а тук не. Не разбраха ли, че ни третират като второ качество хора.

147

------

преди 6 години

Основния проблем за мнозина родни икономически емигранти е, че НЕ владеят достатъчно добре (устно и писмено) езикът на държавата в която са решили да работят.

146

До 147

преди 6 години

С всяка покупка, която извършиш, пак плащаш данък, ако работиш на черно и парите ги получаваш в брой

145

ganjo

преди 6 години

Koito balgarin raboti s nemski trudow dogowor ima dobra rabota i dobra kwartira. A kato e besraboten - polu4awa isdraschka ot borsata. Koito raboti nelegalno den sa den - spi pod mostowete.

144

Сърбоман

преди 6 години

От балканските народи най-лоши са българите, босненците и албанците. Българите имат татарски гени и им е закодирано като видят банкомат да го окрадът, видят ли жена, която не ги отразява да я блъснат по стълбите и т.н.

143

ктк

преди 6 години

Бая данъци са платили тия! Данъците и заплатите там се плащат по банков път. За да си откриеш сметка се изисква адресна регистрация. Ако все пак надхитриш службата и минеш с фиктивен адрес още след второто банково извлечение,което не е стигнало до теб /няма как да го получиш,като не живееш там!/ блокират сметката. И за да лъжеш се иска някакво умение!

142

Испания

преди 6 години

За да живееш в подобни условия с години, означава, че този начин на живот те устройва. В противен случай се активираш и намираш по - добро решение в краткосрочен план

141

Handel

преди 6 години

"Българинът" Стефан Янков говори на турски? Когато им отърва изведнъц стават турци, а когато не - веднага си спомнят че имат и български имена. Нямам нищо против българскиет турци, които заминаха за Турция, защото (много хора не го помнят) у нас комунистите ги изгониха и им заграбиха имотите, но прошляци, които се въртят като фурнаджийски лопати, трудно изтърпявам.

140

Виц

преди 6 години

Саваш и Бюлент, типично немски имена.

139

Бобчо

преди 6 години

Ама вижте имената на журналистите - германски турци правят репортаж за български турци или там каквито се определят. Айсиктир с тия платени репортажи!!!

138

Мюнхен

преди 6 години

Мюнхен беше един от най-хубавите градове в Европа . Трябва да плащат 10 пъти повее задето загрозяват, цапат и смърдят върху улици построени с труд и пари на други!

137

Анонимен

преди 6 години

Като чета коментарите в тубата под репортажа дори германците смятат репортажа за пропаганда и се питати какви са тия българи говорещи турски.

136

АНОНИМЕН

преди 6 години

Ами къв търсиш там бе ? Ще плащаш, като искаш мноооого пари. Разберете, че в къщи и стените помагат !

135

Анонимен

преди 6 години

Въпросния репортаж в тубата: /watch?v=_nA0KtjvA-c Аз българин не видях там нито чух български.