447

СРЕДНА КЛАСА

преди 5 години

Плоският данък е единствения останал инстумент за съществуването на някакво подобие на средна класа в България. Но реално у нас СРЕДНА КЛАСА ЛИПСВА. И това е добре за управляващите. Мизерстващия е дален по управляем от този, който има финансова независимост.

446

Анонимен

преди 5 години

До +++Кой получава 2000-3000лв заплата на ръка, а го осигуряват на 600лв?ПОСОЧИ КОНКРЕТНА ПРОФЕСИЯ и ФИРМА, КОЯТО ДАВА 2000-3000лв на ръка! Иначе твърдението ти е лъжа.

445

Анонимен

преди 5 години

До redordead които не са фрийлансъриХайде на български - т.е. - които не са на свободна практика. Много се изучихте, че чак забравихте родния си език бе

444

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен465 Работи и ти в чужбина ,някой да те е спрял. Всеки се оправя както знае и ви го пише българка ,не ромка.

443

redordead

преди 5 години

аз пък съм сигурен, че около 95% от програмистите, които не са фрийлансъри, си плащат всички данъци, такси и т.н. на 100%, а поне 50% от тия, които взимат на документи 500 лева, са в сивият сектор и по този начин ощетяват държава, а после реват, че нищо не било както трябва...

442

Анонимен

преди 5 години

До Анонименсъс сигурност, ако не плащаш по-високи данъци нищо няма да се промениСъс сигурност, ако парите от данъците не се харчат за това, за което са платени ,няма нищо да се промени, та ако ще и 90% да ги направят.

441

Анонимен

преди 5 години

До 464със сигурност, ако не плащаш по-високи данъци нищо няма да се промени.

440

Анонимен

преди 5 години

Смешното е,че трябва да не работя това което работя, за да мога да си купя това което продавам.Иначе казано, аз съм продавач и съм необходим на шефовете но със заплата която ми дават, не мога да си купя това, което продавам.И следва, че дадени стоки са класово и интелектуално диференцирани.D В същотно време, братята роми, работещи в Западна Европа и незнаещи къде се пише със и къде с, пазаруват с размах и презрение към личността ми. Не ми е обидно,просто казвам факти.Некакви коментари?

439

До 461

преди 5 години

Е именно, но ако плащам по високи данъци това ще помогне ли? Ще се вложат ли в построяването но още ясли, за да има за всички; ще се промени ли образуванието; ще се повиши ли минималната работна заплата; ще се увеличат ли пенсията и майчинските, ще стане ли по чисто... Не. Държавата ще вземе едни пари и ще потънат някъде. За мен и за теб нищо няма да се промени. Еми не искам такава политика.

438

Анонимен

преди 5 години

На програмистите им плащат "вредни". Затова им подхвърлят малко повече, за да вършат *** работа на Запада.

437

az

преди 5 години

Стига с тая несправедливост и подтисничество. Направете данъка по 100лв за всеки, независимо от заплатата и даже накрая ще се събират повече пари от сега, когато всеки укрива. Защо държавата в момента граби повече от тези, които са успяли някак да си намерят по-добра заплата? Защо трябва да бъдат нахакани така? Какво са виновни, че са учили и са се трудили?

436

Анонимен

преди 5 години

До До 451Нямам фирма, но ако учи и работи може да стане шефче. Надявам се да му дам добър пример, за да не чака от някого, а да разчита на себе си....................Е как пък един не се чува какво казва. Като стане "шефче" ще разчита на "недоучили" да му работят, за да печели. Едва ли ще се бъхти сам...Иначе казано сме свързани. Държавататова сме ние, но в момента държвата е мащеха и партийна месомелачка.

435

Анонимен

преди 5 години

естествено че прогресивния данък е по справедливия, на един човек с 500 лев за какво му е магситрала, но тоя с 5000 иска магистрала

434

Анонимен

преди 5 години

До програмистЗабавното е, че нашата професия скоро ще направи огромна част от професиите за които се плащат по 500 лв напълно излишни. Даже и си вярва.....

433

Анонимен

преди 5 години

"Всички удръжки на месец за моя сметка и за сметка на работодателят са почти 1200 лв"Щом плащаш толкова големи удръжки в България, значи хич не си за оплакване.

432

Анонимен

преди 5 години

До 8===oДържавата няма да загине без програмисти(те) ,но без тях положението ще стане доста тежко.За кого точно ще стане доста тежко, а?

431

Анонимен

преди 5 години

Ако няма прогресивен данък, се стига до такива недоразумения като Джеф Безос, Илън Мъск, Бил Гейтс, които само се чудят каква грандиозна глупост да измислят, за да могат да си похарчат милиарите, докато в същото време стотици милиони хора живеят в крайна мизерия.

430

Анонимен

преди 5 години

Съсипвам се от работа. Всички удръжки на месец за моя сметка и за сметка на работодателят са почти 1200 лв. Още ли искат да ми вземат? Май не стигат парите за сънародниците ми с по-тъмна кожа, а? Какво ще получа насреща? А родителите ли?

429

До 451

преди 5 години

Не съм богат, имам нормални доходи, за да не разчитам на теб и на държавата. Но не искам да давам на мързеливци. Моето дете ще стане каквото поиска. Нямам фирма, но ако учи и работи може да стане шефче. Надявам се да му дам добър пример, за да не чака от някого, а да разчита на себе си.

428

8===o

преди 5 години

До ;;;;Държавата няма да загине без програмисти(те) ,но без тях положението ще стане доста тежко.Програмистите (и сходните професии) в България са около 40хил. души. Хората получават заплата над 2000 лв са около 130 хил души и според НСИ са гръбнакът от приход от данъци и осигуровки.Като преки приходи тези хора са около 4% от БВП , като не-преки вероятно към 10%.