64

Анонимен

преди 6 години

Няма смисъл от четене, държавата е отдавна загубена кауза. А и българина е писател, не читател...

63

Милена

преди 6 години

Какво да разбираме под "живеят добре"?Ако е за пари, тогава съм съгласна.Например учените в БАН вземат колкото чистачката, а дори по-малко от продавачката. Но , като научен работник,аз не бих живяла и ден без книги, без статии. Защото животът не е само пари, трябва да имаш нещо в сивото ежедневие , което да ти дава онази частица пламък, страст, която придава смисъл на съществуването ни, а именно опознаване на непознатото.

62

Burzum

преди 6 години

DEATH METAL и умерени количества сатанински Блек ....се.рете в горите бе панелни мишкиииии....

61

Анонимен

преди 6 години

Щом един пожарникар стана министър председател за какво ми е да чета!? Само да си губя времето.

60

Анонимен

преди 6 години

Селяни, простата сметка показва че в България човек успява само ако е ***. Обаче в цивилизованите страни не е така !

59

Йорданова

преди 6 години

Наистина четенето на литература те прави интелигентен ,но не те прави културен и добър ! Мисля ,че правите разлика между интелигентен и културен ! Имам съсед лекар , много ерудиран човек и интелигентен човек също и добър специалист , но не е културен ,постоянно се карат с жена си , дори често я бие !

58

Анонимен

преди 6 години

Книги се четат когато имаш вътрешен интерес и любопитство към дадена тема, а не винаги за "икономическа изгода" както намеква статията. Както повечето днешни филми и музика са фаст-фуд, така и много от книгите не си заслужават. По-важно от четенето на много книги е да знаеш кои са стойностни и как да ги подбереш.

57

Анонимен

преди 6 години

Ако добрият живот се свързва с печеленето на пари, според мен определено няма връзка между четенето и успеха. Определено има много богати хора, които и една книга не са прочели...както има и бедни хора прочели хиляди книги.Книгите са храна за душата - който има нужда от нея, чете.

56

Анонимен

преди 6 години

Какво разбирате от книги бе *** .. Чели книга , а какво си разбрал , всички луди шизофреници четат повече книги от нормалните хора но са шизофреници.. Ако не можеш да мислиш и да четеш е все тая , още повече затъваш ...

55

книжарниците губят

преди 6 години

Не се купува литература ! Затова е тази новина , повечето хора се мислим за умни и интелигентни и вероятно тази новина ще ни засегне и ще започнем да купуваме литература от книжарниците ! Това е целта на новината !

54

Анонимен

преди 6 години

До този с павилионите на пазараОсвен парите на този свят има книги създадени от хора като Борис Виан, Никос Казандзакис и още много, много други вселенски личности. Но на теб това няма да ти липсва.

53

11

преди 6 години

До Анонимен 48Браво, че си се излекувал, ама не видя ли от толкова много книги, които лъжеш, че си виждал, че след препинателен знак има едно интервалче? Как не можа да видиш една малка разлика, която показва, че пишещият е мaлоумен?!

52

Гробокопач

преди 6 години

Е, как да четат завалиите? Не е въпроса, да прочетеш един самосвал книги, а да прочетеш, точната книга, която ще те направи пожизнен министър-председател на РБ-то;)))

51

Анонимен

преди 6 години

Книгите също промиват мозъци и скопяват мозъци като телевизията..

50

Burzum

преди 6 години

Простите хора и подчовеците смятат ,че четенето е за да се изкарват пари...не ,четенето на книги е за да бъдете смятани за ненужни биологични еденици(ск.отове)....

49

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се чете! Трябва да се пише! Колко статии съм чел, с толкова много грешки. Интересно ми е, колко процента от българите знаят, кога се пише "и" и "й".

48

Анонимен

преди 6 години

До BurzumПонякога не съм много сигурен дали си най-обикновен oлигофpен или абсолютен тъпak... защо не и двете.

47

Анонимен

преди 6 години

А 63% от българите вярват, че ни трябва само една книга ("Винету"), за да живеем добре.

46

Анонимен

преди 6 години

От малък обичам да чета много книги.Тази любов към знанието буквално ми спаси живота,защото имах тежко заболяване,дори няколко.И лекарите не можеха да ми помогнат.Но благодарение на четене на медицински материали в Интернет успях да се излекувам.Ако някой изобщо не чете книги,няма и да си даде труд да търси подобни знания в Интернет.Или няма да може да отсее зърното от плявата,защото има и много глупости в Интернет.

45

Burzum

преди 6 години

Всеки който мисли ,че интернет е нещо повече от жълта кл.оака значи ще си остане невежа вдъхновена овца.....