23

Неда

преди 6 години

Много е просто, като за ***. Ако в заведението не се пуши- там ходят и пушачи и непушачи+ деца. Ако пък не пуши- там стъпват изключително само пушачите. И кое е по изгодно за бизнеса, който уж реве, че му е намаляла клиентелата?

22

Анонимен

преди 6 години

Лъжеш! Не си пушач.

21

Анонимен

преди 6 години

Пушач съм, но предпочитам в заведенията да не се пуши. Който като мен не може да издържи без цигара, да излиза да пуши навън.

20

Анонимен

преди 6 години

То и към хазарта се равива зависимост но при него даже данъкът е по-нисък и никой не следи за дотъп на деца...Къф е тоя смешен плач...Аз отказах заведнията преди да откажа цигарите... ))) но не защото ми "забранявате" да пуша на закрито. Просто цялата компания и пушачи и непушачи решихме, че можем да се събираме на домашно, където НИЕ СМЕ ЗАКОНА и никой на никого не пречи.Правете любов, а не война! D

19

Анонимен

преди 6 години

Не знаех, че не се пуши в заведенията? Има ли такива заведения, в които не се пуши?

18

Дани

преди 6 години

Забраната да се пуши в заведенията е едно от малкото хубави неща, които се случиха в територията. Който иска да запали, излиза и няма проблем. А вътре ухае на вкусна храна, а не на коптор. Аз отдавна ги отказах, но имам много приятели пушачи, които също подкрепят забраната. Не искам да ходя в заведенията с противогаз!

17

Анонимен

преди 6 години

През соца се продаваха цигари дори на 7 годишни деца, във всеки търговски обект в т.ч. и сладкарниците. Тогавашните цигари бяха турбоотровни. Всеки пушач храчеше катран сутрин. За съжаление се зарибих още 12 годишен и до сега съм зависим от никотин.Моето мнение е, че тютюна трябва да се вкара в списъка с наркотични вещества, каквото всъщност е и тотално да се забрани. А иначе реалистично съм за пълна забрана за пушене на публични, дори и открити места.

16

даница

преди 6 години

Предлагам с "крумов" закон да се забрани пиенето и да се изкоренят лозята. Защото - "шофьор в пияно състояние" итн. "Син в пияно състояние преби баща си" и т. н. Пиенето нанася такива вреди на обществото, че е време някой да седне и да обобщи, та да се видим какви сме. Нашенецът не си знае мярката и като се напие, БИЕ И УБИВА. Включително родители, съседи, деца, жена и т. н. Намирам напиването за особено вредно за обществото. Пушачът, като пуши на открито, вреди само на себе си!

15

11

преди 6 години

До РеалистНещо много си се объркал в аритметиката - непушачите, които ходят по заведения са два вида - едните се натъпчат с ядене за 1 час и си заминават. Другите минават на един чай или някакъв бъркоч (не кафе) и си заминават. Заведенията нямат файда от непушачи, особено нощните.

14

Анонимен

преди 6 години

Със забраната на цигари в заведеният предпазваме подрастващото поколение на България и много по-важно е да се предотврати появата на нови пушачи,защото числото на пушачите се попълва за сметка на младежите.Колкото е по-млад пушачът толкова по-бързо и по-силно настъпва отравянето на организма от никотина.

13

Анонимен

преди 6 години

Мнозинството от хората не искат в заведенията да се пуши, но пушачите са малка, но изключително агресивна и нагла част от населението и най-вероятно пак ще наложат само те да ходят в заведнията, т.е. заведенията да станат пушални.

12

Анонимен

преди 6 години

А кога забраната ще важи и за парламента ?

11

Анонимен

преди 6 години

Нищо няма да направите, това е просто поредната причина за събиране на подкупи.Да живее корупцията или като казва сър Тери Пратчет, като има престъпност, нека поне да е организирана.Като са вредни цигарите що не спрате да ги продавате, няма да се уморя да питам, даже субсидии се дават на тютюнопроизводителите. Много плосък сценарий и колко политици минаха през ПАРЛАмента с тоя лозунг?

10

Обективен

преди 6 години

Стара истина е, че когато отиде една компания в заведение, ако има избор със зали за пушачи и непушачи, достатъчно е един пушач да има и той замъква цялата компания в залата за пушачи без да се съобразява с мнението на останалите хора. Само пушач би могъл да твърди, че зали за пушачи и за непушачи ще свърши някаква работа. Реалността е съвсем друга - след един-два овонени опита, непушачите просто спират да ходят в заведенията и там остават само пушачите и затова и залите за непушачи са празни.

9

Анонимен

преди 6 години

Мисля, че е нормално да се отмени забраната. Просто част от естествения път назад, който сме поели и мнозинството от народонаселението подкрепя.

8

Реалист

преди 6 години

Нещо не схващам, защо тези от заведенията искат да се лишат от повече от половината си потенциални клиенти като разрешат пушенето в заведенията?!Дълги години в заведенията се пушеше и едно 60-70% от хората гледаха да ен стъпват в заведенията точно заради това пушене. Хората започнаха да посвикват, че няма да бъдат тровени и ново двайсет, масово се нарушава забраната за пушене, а сега и искат да върнат пушенето в заведенията. Очевидно е, че отделни заведения/зали за пушачи и непушачи, не върши р

7

Пушком

преди 6 години

Пуших 35 г.. От 20 не пуша. Пушачите не ми пречат, но не понасям силно задимени помещения. Още като пушач не обичах да пушат в лицето ми, когато се хранех. Настоявам забраната да остане, особено в заведенията за хранене. Мутрите продължават да рушат държавността.

6

Анонимен

преди 6 години

Не. Пуши се навън под найлона. Няма нужда да се вкарва вътре пушека отново.

5

Анонимен

преди 6 години

Никакви цигари в заведенията. Който иска да се трови, да пуши навън. Никой нормален човек не е длъжен да диша смра до ве те на пушачите.

4

маке

преди 6 години

според мен требе не само цигарите но и пиячката да се забрани по заведенията също да се забранят мазните пържоли кюфтета и така нататък да се сервира само салати чай и мляко другото си е дискриминация