7

Grom

преди 6 години

Проблемът е, че таксата е свързана с консумацията и оттам по-високи цени от обявените за тези с тичащите деца.Ако таксата бъде определяна в абсолютен размер без оглед на консумацията, напр. 20-50-100 лв. без значение дали си си взел едно кафе и минерална вода или си направил сметка от 1000 лв., абсолютно дискриминация няма.

6

aaa

преди 6 години

"а КЗД ще трябва да плати 500 лв за направените от Александрова разноски за адвокат"Защо не плати за грешката си конкретния чиновник или чиновници от КЗД?Когато плаща КЗД - това са наши пари, на данъкоплатците, с чужди пари е лесно да се плаща колкото и да е, за каквото и да е

5

Анонимен

преди 6 години

Не е правилно да се взимат пари за играещи в ресторантите деца. Но на мен ми е било неприятно , когато в ресторанта между масите тичат и крещят деца, и сервитьорите се чудят от къде да минат, за да не ги блъснат......

4

не прекалявайте

преди 6 години

А аз пък се чувствам дискриминирана, че като седна да обядвам/вечерям трябва да търпя невъзпитаните деца на някого, който даже не си прави труда да направи забележка или да си ги търпи сам до своята маса.Мнооого е удобно да се правиш на разсеян, когато децата се катерят по главите на чужди хора, а ти спокойно си пийваш и хапваш необезпокояван-мила родна картинка.Каквто родителите-такива и децата, наглостта също се предава по наследство!

3

Анонимен

преди 6 години

А защо "КЗД ще трябва да плати 500 лв за направените от Александрова разноски за адвокат"?Защо собственика на заведението не ги плати тези разходи? И пак сте пропуснали да напишете колко е глобата за заведението и дали изобщо е платена или и тези са се разминали с мъмрене?

2

Дедо Пич

преди 6 години

Само си мисли че е спечелила майката кръчмарка, в дългосрочен план ще види резултата от тази печалба в последващия кръчмарски живот на децата си. Както се казва - крушата не пада по-далече от дървото. Заведенията в които се пие алкохол не са за деца а има и такива с ограден и охраняван детски кът.

1

Анонимен

преди 6 години

Ако беше въвел такса "Дете", нямаше да отсъдят в полза на майката, ама българския бизнесмен е толкова алчен, че не отива да плати 50 лв на един адвокат преди да си прави опити и да си "върже гащите".