119

Анонимен

преди 6 години

Българският народ масово се надигна ,да спаси българските евреи и цар Борис зачете неговото мнение!Македоните,напротив!След ,като разбират ,че немците искат евреите им ,оказват пълно съдействие на българската и немски армии!Издадени са стотици евреи ,имащи възможност ,да се укрият!Никой от македоноидоте не се надига в тяхна защита,затова тези 7144 тежат на техните съвести!

118

Анонимен

преди 6 години

Доброто отношение на България променя ли историята. Фашистка България е била съюзник на Хитлер и е окупирала тези територии. Оттам български войски са се занимавали с ловенето и депортирането в нацистки концлагери на местните евреи. В концлагери са изпратени 11 000 души, от които в края на войната са оцелели само 12 души. Това са исторически факти и написаното на паметната плоча е вярно. Историята трябва да се помни, независимо дали ни харесва или не - не можем да я моделираме защото не ни харес

117

Анонимен

преди 6 години

И от къде отпътуваха македонските евреи по пътя към смъртта в Треблинка? Събрани от българската войска, докарани във Видин и Лом и предадени на германската "високо-културна" нация за избиване!Ако някогашната, "демократична" власт по думите на простака и бивш посланик в Македония, е поискала да ги спаси, е можела да ги разпръсне из България при техните роднини и приятели. ДОЛНА, ПРОДАЖНА И ОТВРАТИТЕЛНА ЦАРСКА ВЛАСТ!!!

116

tangra

преди 6 години

Този път едно адекватно поведение на Бойко. Освен да сведем глави не можем да направим нищо. Няма как да отричаме. Това е било. Българите сме много лоши и мноого зли. Тези 7 000 или колко,хвърлят сянка на историята ни. Не можем да кажем нали не са наши ? Да се поучим от грешките си и да се научим да искаме прошка, защото сме виновни всички, без значение социалисти фашисти или зелени.

115

Пепо

преди 6 години

И да плюете срещу американите, или руснаците печалната истина е само една -ние намаляваме като нация, и колкото и да не си грамотен се разбира това!!! Пишете каквото си искате, но на управляващите не им дреме-те продължават да си крадат и живота си върви!Хайде със здраве...

114

95, 115,118

преди 6 години

95,115,128-явно си "документологът" Антон Тодоров. По *** от него май не съм виждал. ( като изключим простака Ал. Йорданов). 700 млн. долара?! Тогавашни ли? Щото сега са вече доста милиярди. И ако беше вярно твойте отвъдокеански любимци щяха да реват ден и нощ. Пък нещо не се чува такъв вой, ***?

113

Един приятел бг

преди 6 години

Стига с тия евреи!! А няма ли да кажем нещо за загиналите български войници през всв или техния живот е по маловажен от този на юдеите??

112

Анонимен

преди 6 години

А за хилядите избити хора,които са се определяли като българи във Вардарско няма и една табела. Но пък има все още паметници на Тито.Борисов да престане да ходи при тези ренегати,че не мога да ги гледам.

111

ни са знай

преди 6 години

Простият рано или късно ще извърши НЕПРОСТИМА простотия!

110

Анонимен

преди 6 години

До За 95Разклати си ти кухата глава. Та немците са унищожили поне 100000 локомотива на руснаците. Сталин започва войната с 20000 самолета и 20000 танка почти двойно повече от Германия. През ноември 41 остава без самолети и без танкове. Лендлиза е стартиран още през октомври 1941.

109

Анонимен

преди 6 години

Сталин е наясно, че Хитлер не зачита нито един международен договор. С аНГЛИЯ СЕ ПОДИГРАВА ОТНОСНО чЕХИЯ И пОЛША.

108

За 95

преди 6 години

Тоз 95 направо кърти: 70000 локомотива. Колко трябва да си ***, за да не можеш дори да си представиш какво количество е това. Я си разклати съдът, който ти служи за глава! Или недей!!!!!!! Най много да се разплиска мътеница. Правя обосновано предположение: Ти гласуваш за Боко Тиква. И за Цв.Цв.,де.

107

Анонимен

преди 6 години

До Тоз 95 много простНе спори по този въпрос, защото е пълно с документи. Единственият от комунистите който е признал чистосърдечно че СССР е победил Германия благодарение на САЩ и Великобритания за сега е Сталин, след него всичка са отричали както ти отричаш. Между другото Русия като правоприемник на СССР дължи още около 700 милиона долара на САЩ от лендлиза от 2СВ.

106

Анонимен

преди 6 години

2. Въпреки че руския цар който знае за немско-австро интригите казва на българи и сърби, че който обяви война на другия ще е оставен без руска помощ. Ако си трайкахме, просто Сърбия и Гърция щеше да имат двайсет километра обща граница в Македония зад Охрид, с което ние нямаше да граничим с Албания. Но алчност. А кой почита сръбската армия, която заедно с нас превзема Одрин и искат малко територия за компенсация.3. За геноцидите през световните войни особено първата е ясно.

105

Анонимен

преди 6 години

До 110, според тебе ха ха ха.... Хитлер в Моята Борба казва пределно ясно!!!! Нужни са ни съседни славянски територии а не острови!! Ще водим война срещу Русия без да влизаме в преки действия срещу Британия.. Четете и не пишете простотии..

104

До 109

преди 6 години

българия е една малка цаца:))

103

Анонимен

преди 6 години

Давам ви кратък списък на враждебните действия на вносните ни царе срещу Сърбия:1. Правим съединението в условията на антисръбски сговор с Австрия. Предварително подготвена Австрия ползва нашето нарушение на договора и окупира цяла Босна и Херцеговина с което пречи на сръбското обединение. Австрия преди това се прави приятел на Сърбия и я подтиква към война с България. Двойната им игра успява. Милан е проавстрийско протеже. 2. Нападаме Сърбия в междусъюзиническата война, въпреки че руския цар

102

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 101"То че славяните са арийци е ясно, ама Хитлер защо ги е изтребвал тогава - над 40 милиона славяни избива?"Лично според мен разрива между Германия и СССР е настъпил заради измяната на Сталин към Хитлер. Просто Сталин си е играел негова игра през цялото време докато са били съюзници 1939-1941. Съюза им започва да скърца още на 1.9.39 когато Хитлер влиза в Полша а Сталин се осрушва цели 17 дни Франция и Англия влизат във войната Сталин изчаква и се прави на спасител на Полша.

101

Анонимен

преди 6 години

ТАБЕЛАТА Е ИСТИНА ! БИЛИ СМЕ НА СТРАНАТА НА ГЕРМАНИЯ !! МИНУСИТЕ, СА ЧЕ СМЕ ПЛАТИЛИ МНОГО ЗАРАДИ ЗАГУБАТА И СМЕ УЧАСТВАЛИ В ИЗБИВАНЕТО НА ПУСТИТЕ ЕВРЕИ ОБАЧЕ ПЛЮСОВЕТЕ СА , ЧЕ АКО СМЕ БИЛИ СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ ТО МНОГО ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ЩЯЛ ДА БЪДЕ ИЗБИТ!---------БИЛИ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ВЗЕМЕМ СТРАНА А С ГЕРМАНИЯ Е БИЛО ПО-МАЛКОТО ЗЛО!

100

Анонимен

преди 6 години

Цялото """"сдобряване"""" с Македония е доброзорно по идея на Брюксел и под външна команда. Лъха откровен фалш и от двете страни.